Pomoc Dk Tank

Mam zamiar zrobić dk tanka trochę już pograłem coś tam wiem ale postawiłęm wszystko na tą postać. Grałem magiem ale to nie dla mnie

I tak będę miał zamiar biegać w 1h + shield + jeszcze nie wiem, do tego heavy armor. Co do pytań

1. Orc czy Redguard ? Będzie bardziej viable pod taki układ. Imperialnego nie posiadam.

2. Jak powinienem rozwijać takim kierunkiem build wszystko w stamine a może całkowicie w życie ? Czy jakiś mix.

1. Jeśli pod stamine to Redguard, pod magicke Breton.

2. Są tacy co preferują wszystko pod życie, ja daje pół na pół.

Nie Breton, a Dunmer, bo to już nie te czasy, że starczało być ,,puchą'' teraz tanki też DPSują ;) i Dunmer pasuje idealnie, bo ma podbicie Fire Damage'u na którym DK się opiera ;)

Cóż, ja też widziałem oba typy tanków, ale Breton nadal przecież jest spoko, nim też wyciągniesz troche DPSa.

DK Magicka - Dunmer

DK Stamina - Imperial [W PvE nie potrzebujesz Adrenaline Rush, który daje stamina recovery, gdyż Templar będzie zwracał tobie wystarczającą ilość tego zasobu.] lub Redguard [jeśli planujesz grać także PvP]

Zgodzę się z poprzednikami, gdyż w ESO tank też musi DPSować. Polecam na staminie tankować w średniej zbroi [1 Light /5 Medium/1 Heavy oraz korzystanie ze zdolności Shuffle].

Mam zamiar zrobić dk tanka trochę już pograłem coś tam wiem ale postawiłęm wszystko na tą postać. Grałem magiem ale to nie dla mnie

I tak będę miał zamiar biegać w 1h + shield + jeszcze nie wiem, do tego heavy armor. Co do pytań

1. Orc czy Redguard ? Będzie bardziej viable pod taki układ. Imperialnego nie posiadam.

2. Jak powinienem rozwijać takim kierunkiem build wszystko w stamine a może całkowicie w życie ? Czy jakiś mix.