Pomoc dla początkującego

Cześć, ostatnio zacząłem grać w GW2, robiłem wszystko według poleceń itp, dobiłem 13 lvl, rasa człowiek, wojownik i teraz nie mam żadnych questów, znaczniki pokazują tylko jakieś miejsca do odkrycia, bez sensu jest bieganie po tym mieście. Wiem, że problem jest śmieszny ale nie mam doświadczenia z MMORPG, więc proszę o rade.

Od początku... w GW2 nie ma takich questów jak w innych mmorpg, czyli idz do npc, weź quest, zabij 10 mobków i oddaj questa u npc. W tej grze questami są takie serduszka na mapach, skoro zacząłeś grać ludziem, to zaczynasz przygodę w Queensdale i robisz wszystkie serduszka jednocześnie najlepiej odkrywając całą mapkę.

Po prostu odkrywasz mapkę jednocześnie robiąc questy, i tzw. eventy, czyli miejsca w których pojawiają się takie pomarańczowe strefy, jak znajdziesz takie coś to lecisz tam, bijesz mobki i za to dostajesz expa, nagrody itp. Chętnie pomogę tutaj na priv, albo w grze: nick : slam .6924, btw... jeśli faktycznie zaczynasz przygodę z mmorpg, to wybrałeś raczej trudniejszy tytuł na początek...ale wszystko można ogarnąć ;)

Generalnie expa dostajesz tutaj za wszystko, od bicia mobków, robienie serduszek, odkrywanie mapy, po oczywiście główną kampanię ( zielone gwiazdki na mapce ) czy nawet podnoszenie ludzi ;)

Właśnie robiłem tak jak mówisz, robiłem te serduszka i pomarańczowe eventy a po 10 lvl kazało mi iść do takich zielonych instancji, które oczywiście zrobiłem i po tym nie mam żadnych wskaźników do questów. Czyli mówisz, że teraz należy pobiegać po innych rejonach?

Tak, idź do kolejnego zone odpowiadającego twojemu aktualnemu poziomowi i tam rób serduszka kolejne. Jako, że w GW2 jest skalowanie levelów w dół, to warto też poexpić na lokacjach startowych pozostałych ras, nic na tym nie stracisz (expisz tam tak samo jak na zone z twoim aktualnym levelem) a zyskasz od razu odkrywanie map, które przyda ci się potem.

Tak też zrobię, dzięki i mam jeszcze jedno pytanie, kolega wyżej zaznaczył że GW2 jest średnie dla początkującego, w takim razie co by było dobre, nie jestem wybredny i kilka rad może się przydać

Chodziło mi o to że poziom trudności jak i rozgrywka może nieco sprawiać kłopotu na początku, ale jeśli podoba Ci się gra, to graj bez obaw, wszystkiego się nauczysz. Polecam jakąś gildię na początek. Generalnie jak już nie masz co robić na jednej mapce, to idziesz na następną obok . Ewentualnie ja robiłem tak że najpierw odkrywałem wszystkie mapki na lvl 1-15, potem 15-25 itd.

A co do tego że jesteś początkującym graczem mmorpg, to szczerze obojętnie jaka gra bylby Ci się spodobała, resztę ogarniesz po prostu grając ;) Pozdrawiam ;)

Cześć, ostatnio zacząłem grać w GW2, robiłem wszystko według poleceń itp, dobiłem 13 lvl, rasa człowiek, wojownik i teraz nie mam żadnych questów, znaczniki pokazują tylko jakieś miejsca do odkrycia, bez sensu jest bieganie po tym mieście. Wiem, że problem jest śmieszny ale nie mam doświadczenia z MMORPG, więc proszę o rade.