Nigdy jeszcze nie grałem w ten gatunek gierek bo jakoś mnie do nich nie ciągło:) dzisiaj pierwszy raz zagrałem i nawet mi sie spodobało tylko nie mogę sie zdecydować jaką klasę wybrać pograłem chwile rangerem (5 lvl) ale jakoś mi nie leży ta klasa (tym bardziej że czasami zamiast strzelić od przeciwnika to podbiegam do niego:D). Istnieje coś takiego w tej gierce jak łatwiejsza i trudniejsza klasa do opanowania??
Pomoc dla zupełnie zielonego
Cześć też niedawno zaczołem grać,gram Templarem i szczerze polecam ci Shadow'a z 2 Claw.Gra sie nim super bo masz wbudowane wykradanie życia.Możesz bić spokojnie solo tylko trzeba dobrze dobrać aury.Jak jesteś chętny zagrać z kimś to napisz swój nick na PW
rabger jest dobry a zeby nie podbiegac uzywaj szift+lewy klawisz myszy(atak) ;p SHIFT daje możliwość ataku w miejscu nawet dla melee
pamietaj ze w poe wazne jest to zeby przezyc bo co z tego ze zadasz 2k dmg dla bossa jak padniesz na nim 10x
W tej grze ważne są buildy, klasy mniej.
Popularne (i łatwe buildy) to:
LA (lightning arrow) ranger/maru/templar
Dual spork witch (nie wiem jak po 1.0.0 stoi)
Elemental split arrow ranger
Ja chce sobie sam builda robić i rozwijać postać dlatego nie patrze na gotowe "zestawy"...A co myślicie o klasie Maruder?? Dodam że raczej mam zamiar grać solo...
mara jest dobry bo ma ladnie ulozony keystone grid (tankowy ze sporym dpsem
Misiek, tyle, że w PoE ze względu na passive tree to działa w drugą strone.
Najpierw musisz sobie wymyslic build, tzn:
1. Główne skille atakujące
2. Z jakich gemów korzystam
3. Na jakiej broni
4. HP czy AR czy ES
I dopiero wtedy wybierasz klase której najłątwiej dane cele osiągnąć.
Jak np wybierasz sobie popularnego LA (albo wymyslisz coś podobnego) to masz 3 klasy do wyboru.
zrobi mare pod lightening strike i bedzie dobrze albo pod freezing pulse
Każdą klasą mozna grać różną bronią czy np ranger z mieczem to kiepski pomysł??
nie jak najbardziej nie byly juz buildy mara z łukiem albo wandem czy templar z lukiem i takie buildy sa dobre wystarczy umiec grac miec gear + odpowiednie gemy
Nie ma żadnych ograniczeń... trzeba tylko zaplanować. Jesli np powiesz "chce grać na physical bow" to będzie chciał głównie poruszać się w czerwonej części drzewka, więc jesli wystartujes zjako witch, któa zaczyna w niebieskiej... no to oczywiście jakoś to zrobisz, chociaż nie będzie to optymalne.
Heh już mam mętlik w głowie....
Weź tego rangera i ustaw sobie zwykły atak na literkę Q a skille na W, e, R itd, jak w grach typu moba będziesz wtedy miał i unikniesz problemów w ten sposób z podchodzeniem do potworów.
Już unikam dzięki shift:D najpierw chyba skupie sie na wyborze czy nastawić sie na walkę z bliska czy z dystansu...
To nie jest przeciętnie rpg gdzie masz klase postaci a każda klasa ma własne umiejętności. Tutaj wszystkie umiejętności i wszystkie skille są dostepne dla każdego. Więc kombinacja moze być dowolna. Chcesz rangera który biega z 2h axe i atakuje fireballami? Prosze bardzo. Nie będzie to optymalne, ale mozesz tak grać, jeśli Ci sie podoba.
Wybrałem Marudera i latam z kijem dwuręcznym obrażenia są ok więc idę w zdrowie. Jaka jest różnica pomiędzy Armor a Evasion Rating
Armor to po prostu obrona - zmniejsza obrażenia, a evasion rating to po prostu unik - im większy, tym większa szansa na uniknięcie ataku.
Jeśli można to chciałbym się przyłączyć do tematu i zadać jedno pytanie.
Ma ktoś może jakiś dobry build dla shadow'a po tym dużym patchu ?
Dodam że preferuje walkę z dystansu.
Armor to po prostu obrona - zmniejsza obrażenia, a evasion rating to po prostu unik - im większy, tym większa szansa na uniknięcie ataku.
Czyli lepiej podnosić armor czy ten unik wg Was??
Po patchu 1.0.0 Eva dostało ogromnego buffa i z odpowiednim buildem możesz być właściwie nietykalny (jest to tez bardziej build pod End game i dla Rangerów, gdyż potrzeba rozdać dużo punkcików, żeby odblokować dodatkowe stacki Frenzy, a najbliżej do kluczowych pasywek ma właśnie Ranger), ale jak już cie trafia to śmierć więc większość graczy na HC/Nem dalej idzie w Armor. Jako, że grasz Mara lepiej idź w Armor, co najwyżej Iron Reflex i EQ pod Armor/Eva.
Nadal bardzo popularnym buildem dla Shadow jest Freezing Pulse, na oficjalnym forum na pewno się coś znajdzie
Osobiście zaczynając grałem Lightning Arrow/Frenzy Rangerem + Blood Magic, niestety po ostatnim patchu BM jako skill pasywny jest martwe. Świetnie radzi tez sobie Scion pod Spectral Throw - ogromna przeżywalność z racji tego, że ma mnóstwo HP nodów i Ele Ress nodów na samym początku + jest zlokalizowana na środku drzewka, więc ma wszędzie blisko.