Witam,
Planuję zakup nowego komputera stacjonarnego przeznaczonego głównie do grania. Przed wizytą w sklepie chce zasięgnąć Waszej wiedzy, bo z pewnością znajdę tutaj wielu ekspertów w tej dziedzinie.
Moje możliwości ograniczają się jedynie to wyliczenia wszystkich podzespołów jakie potrzebuje, jednak czytając różne tematy pogubiłem się w tym wszystkim i nie mam pewności, że wybrane części będą do siebie pasować :-(
z pewnością w zestawie musi być wydajny gtx 1080 TI, i7 8700k i płyta główna z370 która uciągnie ten zestaw. Będę korzystać z 2 monitorów (2x hdmi) 16gb ram najlepiej taktowanych w okolicy 3000-3200. Wydajny zasilacz - wydaje mi się, że coś około 750-800w solidnej firmy. Dysk ssd 240-275 na system i kilka gier plus oczywiście 1-2 TB na magazyn danych.
Nowa obudowa która wszystko w sobie pomieści również będzie potrzebna. I prawdopodobnie jakiś wiatrak na procesor
Komputer ma służyć przez kilka lat więc części "najtańsze" nie są konieczne, ważne aby wszystko było wydajne (głównie mam na myśli kartę graficzną i płytę główną bo jest od zatrzęsienia różnych wersji)
Bardzo proszę o pomoc w złożeniu takiego zestawu, żeby wszystko do siebie "pasowało"
PS. jeżeli o czymś ważnym zapomniałem proszę dorzucić to do zestawu :-)