Pomoc przy doborze programu

Witam , krótkie i szybkie pytanie . : Camtasia Studio czy Sony Vegas 11 Pro.?

Który z nich łatwiejszy dla początkującego , który ma lepsze efekty .?? Wyraźcie swoją opinię .

jak dla mnie łatwiejszy i lepszy w użytkowaniu czy też ciekawsze efekty miał Sony Vegas ;)

Dziękuję za jedna opinię :) Czekamy dalej !

Sony Vegas jest prosty, ma wiele efektów i dla początkującego będzie idealny! Sam korzystałem z niego, bez zielonego pojęcia i wszystko było gut :)

A stać Cię na Sony vegas 11 PRO? Bogacz. Jak Cię stać to oczywiście, ze Sony vegas, jak nie to Camtasia.

Sony Vegas 12 Pro kosztuje 600$. Uwaga mamy bogacza na sali.

Camtasia 282 euro. Ale Trial darmowy.

EDIT.

Zakładając, ze chcesz je ściągnąć, to podobno tępimy na tym forum piractwo, tak więc może warn? Było wiele tematów z pytaniami o piractwo i zawsze kończyło się to warnem. Nie wiem dlaczego teraz miało by być inaczej.

A znacie jakieś dobre tutoriale dla Vegasa ? Nie chodzi mi o yt bo tam za bardzo ciekawych rzeczy nie ma .

http://sonyvegas.info/ /emoticons/nowe_wink.png" alt=";)" srcset="<filestore.core_emoticons>/emoticons/wink@2x.png 2x" width=“20” height=“20”></filestore.core_emoticons>

Samuraju, ale on tylko się pyta, który lepszy, za to ma dostać warna? Nie przeginajmy (chociaż pewnie na piratach jedzie, ale kto tego chociaż raz nie robił :P). Co innego jakby żebrał o download danego programu.

A do tematu - i Camtasia I Sony Vegas są chyba dosyć proste dla nowicjusza. Z tym, że Sony Vegas ma więcej możliwości (chyba).

Nie jadę na piratach , po prostu nie chcę by kuzyn tracił kasę i przysyłał mi obydwa programy ze stanów .. :)

Heh, lepszego wytłumaczenie w życiu nie słyszałem xD

Bywa , że ty samurai nie umiesz niczego załatwić i próbujesz utrudniać życie innym to tylko twój własny problem ale nie martw się to się leczy u psychologów :D

Heh, ten kuzyn to chyba Ci mailem przyśle te programy :)

BTW. Po prostu lubię trzymać się zasad. Nie lubię jak się je ignoruje. I nie wypowiadaj się na temat mojej osoby bo to oznacza, że brak Ci już argumentów, więc zaczynasz wchodzić na moją osobę, gdzie ja nawet Cię nie tknąłem słówkiem. Hejter się budzi. Ja już skończyłem. Nie lubię piractwa i mam nadzieję, że ktoś tu zajrzy.

Samuraj śmieszny jesteś ... możliwe, że go stać, a co, zazdrościsz? Poza tym jak pisał Azrael, już nie można się spytać który program lepszy? .. żeby nie było, że mój post to totalny offtop dodam, że Sony Vegas, bo łatwiejszy.

Heh, ten kuzyn to chyba Ci mailem przyśle te programy BTW. Po prostu lubię trzymać się zasad. Nie lubię jak się je ignoruje. I nie wypowiadaj się na temat mojej osoby bo to oznacza, że brak Ci już argumentów, więc zaczynasz wchodzić na moją osobę, gdzie ja nawet Cię nie tknąłem słówkiem. Hejter się budzi. Ja już skończyłem. Nie lubię piractwa i mam nadzieję, że ktoś tu zajrzy.

Nie codziennie się zdarza, że piszę na tym forum ale dla Ciebie zrobię wyjątek.

Mam dwie sprawy.

Po pierwsze... Co Cię obchodzi czy go stać na to czy nie ? To jest jego kasa albo jego kuzyna, jeżeli go na to stać to dlaczego nie ? Wiec w to proszę się nie mieszać.

Po drugie... Stworzyłeś teraz niezły spam (w który co prawda się zaangażowałem ale to nie o to chodzi) autor posta pytał o co innego więc jak nie masz czegoś w temacie do napisania z łaski swojej powstrzymaj paluszki od pisania na klawiaturce...

Nie znoszę takich ludzi jak ty, którzy wszystko o wszystkich chcieli by wiedzieć i w ich sprawy się wpier.... (powstrzymam się)

Ehh... Czy ja gdziekolwiek napisałem, że go nie stać? Stwierdziłem, że jest bogaty jeżeli ma od tak na wydanie 600$. Po drugie, śmieszni jesteście wy. Dlaczego? Hejtujecie mnie, bo to jest fajny. Łatwiej postawić się w grupie vs 1. Mnie to nie obchodzi, co o mnie myślicie. Każdy odpowiada za siebie i niech tak zostanie. Ja tutaj nikogo nie oceniałem (do teraz), gdzie zaczynacie na mnie wjeżdżać. Racjonalne myślenie podpowiedziało mi, że będzie piracił. Jeżeli się pomyliłem to przepraszam. A spam to tworzycie wy np. Eranga, Namga (co tam 90% to czysty hejt, ale doda, że sony fajny, żeby nie było). Forum jest otwarte i wolne. Mogę pisać kiedy mi się to podoba, a zadaniem administracji jest to wszystko trzymać w ładzie. Nie jestem osobą kłótliwą, dlatego niekogo nigdy nie obrażam, ani nic z tych rzeczy. Staram się być miły i przyjacielski. Niestety po wyrażeniu swojej opinii najłatwiej zje*ać kogoś za to czy owo. Szukacie dziury w całym, aby mnie obrazić? wyzwać? Nie wiem może po prostu zhejcić.

Panie MrRosiu. Przepraszam, że wysunąłem pochopne wnioski w sprawie piracenia. Zwracam honor, ale tylko tobie. Reszta, która stawała w twojej obranie to zwykli spamerzy, jakich tutaj pełno.

Dobra po wyjaśnieniu i zakończeniu off-topu przejdę do meritum.

Osobiście uważam, po przeczytaniu licznych poradników no i używania Camtasia Studio Trial, że chyba z darmowych wersji jest to najrozsądniejszy wybór. Łatwy w obsłudze, szybko działa, sporo innowacyjnych rozwiązań, dużo efektów do wyboru. Rendering idzie sprawnie. Osobiście polecam.

mod_ico.png
I koniec Offtopu. Bo warny polecą. - crracked

Witam , krótkie i szybkie pytanie . : Camtasia Studio czy Sony Vegas 11 Pro.?

Który z nich łatwiejszy dla początkującego , który ma lepsze efekty .?? Wyraźcie swoją opinię .