Pomoc przy ulepszeniu zestawy do gier typu bf3/bf4

Witam potrzebuje rady ekspertów co tu lepiej zrobić ulepszyć pc czy może zakupić ps4 mój budżet to 1100zł

mogą być części używane obecna specyfikacja

4gb ram

AsRock N68C-S UCC

radeon 5670

athlon x4 640 3.0 GHZ

Zależy mi na graniu w gry typu bf3/bf4 na wysokie/ultra nie koniecznie w full hd Pozdrawiam

Przy tym budżecie kup ps4

Kup PS4, dobrze na tym wyjdziesz :)

Dozbieraj tysiaka i kup nowego PC.

Do tych gier wystarczyłoby wymienić grafę na minimum r7 26x i dorzucić 4gb RAM. Ale nie ma sensu na dłuższą metę, bo procek też nie jest najlepszy i pasowałoby go zmienić - a w tysiaku się nie zmieścisz. Do tego pewno zasilacz, jeśli masz noname.

Konsolę kup jeśli chcesz grać z kumplami (na dwa pady). Inaczej nie polecam.

Gry są 50% droższe niż na PC. Są brzydsze i często okrojone. (choć ostatnio okrajają gry na PC, żeby na tych konsolkach też mogła taka gra działać :D patrz. bf3/4)

No znając życie to jego zasilacz to pewnie jakiś szrot a ram to ddr2 czyli praktycznie cały zestaw nie nadaje się do upgradu. Jeśli chcesz złożyć sesnowny pc żeby pograć komfortowo w bf4 to musisz mieć budżet w granicach 2500zł.

No znając życie to jego zasilacz to pewnie jakiś szrot a ram to ddr2 czyli praktycznie cały zestaw nie nadaje się do upgradu. Jeśli chcesz złożyć sesnowny pc żeby pograć komfortowo w bf4 to musisz mieć budżet w granicach 2500zł.

nie koniecznie bo płyta obsługuje ddr3 wiec może mieć 3 a nie 2 ;d co nie zmienia faktu że wszystko do wymiany , nawet zasilacza nie podał to za pewne noname który leci pierwszy do wymiany.

Konsolę kup jeśli chcesz grać z kumplami (na dwa pady). Inaczej nie polecam.Gry są 50% droższe niż na PC. Są brzydsze i często okrojone. (choć ostatnio okrajają gry na PC, żeby na tych konsolkach też mogła taka gra działać patrz. bf3/4)

Serio? Zgaduję, że kolejny "znawca", który nie gra na konsolach, a tym bardziej takiej nie posiada. Grafika gier w PS4 jest zazwyczaj na poziomie PCtowego very high. Tylko czasami da się zobaczyć jakąś różnicę, a bardzo często nie da się jej dostrzec nawet w przypadku porównania side by side. Gry 50% droższe? Można kupić mnóstwo gier za cenę poniżej 100zł. Tylko jeśli chce grać z kumplami na 2 pady? Proszę Cię, to jest tylko taki dodatek na spotkania. Granie online jest normalką w konsolach tej generacji. "Żeby na tych KONSOLKACH też mogła taka gra działać". Pokaż mi grę PC, która ma grafikę, fizykę, efekty itd, jak The Order, DriveClub lub Uncharted 4, Forza 6 i Horizon: Zero Dawn. Do tego eksy AAA powstają teraz tylko na konsole. Kiedy ostatni raz widziałeś jakąś nową grę AAA, która ukazała się tylko na PC? 2005? 2006? Większość to indyki osób, które nie potrafią tworzyć gier na konsole lub dopiero się uczą.

Prawda jest taka, że to konsole dostają najwięcej miłości od devów, bo to w nich leży największa kasa. PC to dla nich takie COŚ, żeby jeszcze troszkę kasy wycisnąć, stąd te beznadziejne porty i przykład nowego Batmana, który działa i wygląda znacznie gorzej niż na konsolach.

Tak jak napisałeś może mieć ddr3 jak i równie dobrze może mieć ddr2. Myślałem, że skoro to am3 to będzie można włożyć jakiegos fx 6300/8350 ale niestety twoja płyta główna mimo socketu am3 nie obsługuje procesorów fx http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/?cat=CPU . Niestety z tego komputera maszyny do grania nie zrobisz :/

Wiedziałem, że trafi mi się tu jakiś konsolowy fanboy, który zacznie wylewać swoje żale. Sorry kolego, mało mnie Twoje zdanie interesuje i nie zamierzam wdawać się w żadne durne dyskusje.

Gry 50% droższe?

Tak.

http://sklep.gram.pl/ps4/wiedzmin-3-dziki-gon.shtml

http://sklep.gram.pl/pc/wiedzmin-3-dziki-gon.shtml

Wystarczy chwilę poczekać i na allegro pojawiają się gry w cenie wersji pctowej, a wiele gier już teraz jest za mniej niż 100. Wystarczy popatrzeć po grach używanych, a większość z nich jest w idealnym stanie. Btw nie jestem konsolowym fanboyem i nie wylewam swoich żali, tylko realistą i mówię jak jest, a Ty kolego nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że taka tania konsola jest w stanie wycisnąć więcej, niż Twój PC. Deal with it

Mogę powiedzieć, że do grania nada się PC za 3500+, a wszystkie tańsze nie dadzą rady przy PS4.

Tak czy inaczej, przynajmniej pokazałem autorowi tematu argumenty za konsolą, a to co z tym zrobi, to już jego sprawa.

Więc tak:

Mam identyczną płytę główną oraz procesor jak ty. Tyle, że mam kartę Gtx460 1GB wartą z 200zł i w BFie 3 na ultra mam spadki do 40 fpsów na mapach z 64 graczami. Także kup sobie jakąś używaną grafę za 200 zł i za resztę szukaj PS4.

Wiedziałem, że trafi mi się tu jakiś konsolowy fanboy, który zacznie wylewać swoje żale. Sorry kolego, mało mnie Twoje zdanie interesuje i nie zamierzam wdawać się w żadne durne dyskusje.Tak.http://sklep.gram.pl/ps4/wiedzmin-3-dziki-gon.shtmlhttp://sklep.gram.pl/pc/wiedzmin-3-dziki-gon.shtml

Spokojnie w empiku można kupić używki. Ostatnio wydziałem bf3 i premium za 40zl wiec myślę że spoko opcja. Tylko mały problem. O ile bf3 na PC ma jeszcze naprawdę sporo graczy, to na ps3 jest tak sobie.

Witam potrzebuje rady ekspertów co tu lepiej zrobić ulepszyć pc czy może zakupić ps4 mój budżet to 1100zł

mogą być części używane obecna specyfikacja

4gb ram

AsRock N68C-S UCC

radeon 5670

athlon x4 640 3.0 GHZ

Zależy mi na graniu w gry typu bf3/bf4 na wysokie/ultra nie koniecznie w full hd Pozdrawiam