Pomoc przy wycenie komputera przed sprzedażą

Witam, tak jak w tytule tematu, potrzebuje pomocy, chcę sprzedać komputer, lecz potrzebuje pomocy przy wycenie.

Procesor : Intel i7 4770K 4.0ghz
Chłodzenie : Spartan LT HE922 V2

Płyta główna : MSI Z87-G45 Gaming

Karta Graficzna : MSI GTX 780 Ti

Ram : Kingston HyperX 8gb 1600MHZ

Obudowa : SilentiumPC Brutus M40

Monitor : LG 29UM67-P

Dysk SSD : Samsung 128GB
Dysk HDD : 1TB 7200RPM

Monitor nie wiem czy sprzedawać, po sprzedaży obecnego PC planuje kupić nowy PC typowo do przeglądania neta.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.

2000 bez monitora, wiec nie wiem czy Ci sie oplaca sprzedac zeby kupic nowy nie dostaniesz wiecej jak to chyba ze Na czesci sprzedasz ale wtedy odlicz zasilacz I obudowe oraz fakt ze nie koniecznie all sprzedasz

zreszta ten Temat to jakas prowokacja xd.kupukesz nowy a ssd nie zostawiasz to samo z ramem itd. Imo znalazles to Na aukcji I nie umiesz okreslic wartosci moim zdaniem Ni warto a Bo Karta sie starzeeje, b Bo albo ktos to sprzedaje Bo nie ma czasu albo cos jest uszkodzone

Dziwne, że już miałem oferty za 3000tys bez minitora, ciekawi mnie tylko czy dał bym radę wyciągnąć więcej. Wszystko jest sprawne, komputer był prezentem, ale niestety nie korzystam z niego i dlatego chcę się go pozbyć. Chcesz to sobie dalej wciskaj kit, że to prowokacja.

Ale poco sprzedawać kompa skoro chcesz nowy? Dostaniesz mało i za to kupisz gorszego od tego i tylko kasę stracisz a nie zarobisz

Grafika 1700zł

Procesor 1000zł

Ram 200zł

SSD 200zł

Płyta główna 250zł

Chłodzenie 50zł

Dysk - 150

Bierz od typów 3400 zł bierz minimum od typów za zestaw, a monitor ok. 800zł czyli jakies 4200 za całość, ale lepiej go sobie zatrzymaj bo fajny jest

Grafika 1700złProcesor 1000złRam 200złSSD 200złPłyta główna 250złChłodzenie 50złDysk - 150Bierz od typów 3400 zł bierz minimum od typów za zestaw, a monitor ok. 800zł czyli jakies 4200 za całość, ale lepiej go sobie zatrzymaj bo fajny jest
pamiętaj że używany był i pewnie za rok traci gwarancję jeśli jeszcze ja ma
Dziwne, że już miałem oferty za 3000tys bez minitora, ciekawi mnie tylko czy dał bym radę wyciągnąć więcej. Wszystko jest sprawne, komputer był prezentem, ale niestety nie korzystam z niego i dlatego chcę się go pozbyć. Chcesz to sobie dalej wciskaj kit, że to prowokacja.
Ale poco sprzedawać kompa skoro chcesz nowy? Dostaniesz mało i za to kupisz gorszego od tego i tylko kasę stracisz a nie zarobisz

o to mi chodzilo

Zastanówcie się ludzie i przeczytajcie co on piszę. Chce sprzedać kompa i kupić coś do internetu. Coś, co można kupić za jakieś grosze, a przy tym zostanie mu jeszcze kupa kasy.

Na dobrą sprawę, najlepiej sprzedać sam procesor i kartą graficzną, bo wyjdzie z samych tych podzespołów 2700zł, a na podmiankę spokojnie wyda maks te 700 i w kieszeni zostanie większa część. Reszty się nie opłaca sprzedawać bo i tak trzeba będzie kupić takie o zbliżonych parametrach. Dysk, zasilacz i ramy to jest coś co będziesz kupował praktycznie identyczne, nie ma sensu sprzedawać i kupować tego samego.

Rownie dobrze moge sprzedac tylko karte graficzna a reszte zostawic.

I wtedy nie wykorzystasz nawet w 25% procesora, no ale to już Twój wybór. Sprzedawanie całości jest nieopłacalne, chyba że planujesz kupić małego laptopa. Zdecyduj co Ci się może przydać, a co jest zbędne i sprzedawaj.

Zastanówcie się ludzie i przeczytajcie co on piszę. Chce sprzedać kompa i kupić coś do internetu. Coś, co można kupić za jakieś grosze, a przy tym zostanie mu jeszcze kupa kasy.

I tak jest to nie logiczne. Ostatnio do firmy składali mi jakiś komp biurowy na i3 z integra. O dziwo nawet chrom laguje. Ostatnio próbowałem włączyć jakiś film online i bardzo średnio chodził. Nie prościej zostawić to co masz i na nim się bawić w internetach?

Przy mojej wycenie uwzględniałem ceny używanych przedmiotów, więc spokojnie :) Ceny są jak najbardziej prawidłowe. Do samego internetu wystarczy złożyć zestaw za 1000zł

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=69123

Dobry procek jak za swoją cenę, grafiki nie potrzeba bo ta integra jest w miarę ogarnięta tyle co do wymogów, ramu powinno starczyć, obudowa rozsądna aby tam piekła nie było, zasilacz ok. Wiadomo budżetowo, ale komp ogarnięty i posłuży :)

I tak jest to nie logiczne. Ostatnio do firmy składali mi jakiś komp biurowy na i3 z integra. O dziwo nawet chrom laguje. Ostatnio próbowałem włączyć jakiś film online i bardzo średnio chodził. Nie prościej zostawić to co masz i na nim się bawić w internetach?

To dziwny ci komputer składali do firmy, bardzo dziwny.. składałem komputery na pentiumie g3220 i śmigały aż miło :)

GTX 780 ti jest tylko trochę mocniejszy od 970 wiec wyceniać go na 1700 to lekka przesada, max to cena nowej 970 i to tylko wtedy gdy jest jeszcze 1 rok gwarancji.

Procek na morele ~ 1500zł.

Ja na twoim miejscu sprzedałbym procek i grafikę ( razem 2k - 2,5k zł ) i zakupił jakiegoś pentiuma lub i3 nawet używane plus ewentualnie kartę graficzną jak zintegrowana nie będzie wyrabiać ( procek + grafika to max 500zł ).

Wrzucę na OLX za 3,5tys, jeżeli ktoś się zainteresuje to sprzedam. Dzieki za wszystkie opinie, temat do zamknięcia.

Napisz też na forach komputerowych takich jak pclab, purepc itp. Jak sprzedawałem stary komputer to z olx nie było żadnych ofert, a sprzedałem dzięki ogłoszeniu na pclab.

Witam, tak jak w tytule tematu, potrzebuje pomocy, chcę sprzedać komputer, lecz potrzebuje pomocy przy wycenie.

Procesor : Intel i7 4770K 4.0ghz
Chłodzenie : Spartan LT HE922 V2

Płyta główna : MSI Z87-G45 Gaming

Karta Graficzna : MSI GTX 780 Ti

Ram : Kingston HyperX 8gb 1600MHZ

Obudowa : SilentiumPC Brutus M40

Monitor : LG 29UM67-P

Dysk SSD : Samsung 128GB
Dysk HDD : 1TB 7200RPM

Monitor nie wiem czy sprzedawać, po sprzedaży obecnego PC planuje kupić nowy PC typowo do przeglądania neta.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.