Pomoc w doborze klas

Witam was wszystkich.

Wybrałeś sobie na początku klasę Sorcery, nie wiem czy źle czy dobrze i nie wiem w jakie drzewka umiejętności teraz inwestować. Jeśli ktoś mógłby podać jakieś sensowne możliwości byłbym bardzo wdzięczny. Zależy mi na dmg, ale nie ogromnym kosztem zdrowia. Rozumiem oczywiście, że magowie nie będą nieśmiertelni, ale nie chciałbym być "na hita". Jeśli uważacie, że na początku przygody z grą powinienem wybrać inną postać, to także proszę to tu napisać i ewentualnie jak powinienem ją budować. Jeszcze nie jest za późno na zmianę w moim przypadku. ;) Za wszelkie porady dziękuję. :)

Pozdrawiam

Daggerspell kiedyś dobrze działał, teraz nie gwarantuję http://archeage.earlygame.net/builds/2933-LEVEL_55_Daggerspell_GOD_MODE_1v1_2_3?r=true#7.8.2/0s67zbT1Hj2g

próbowałem czegoś podobnego rok temu, ale ostatecznie przestawiłem się na Stonearrow i lepiej mi się gra.

Kurcze już się pogubiłem w tym całym AA. Chyba mam za niski lvl. ;/

Czekam na jeszcze jakieś propozycje. :)

Daggerspell jest spoko, spellsinger też. To są magowie typowo pod dps. Dzięki ostatnim patchom też inne łączenia drzewek stały się bardziej użyteczne, więc można sobie eksperymentować. AA i tak w dużym stopniu opiera się na ekwipunku jaki masz. Poza tym nie masz co się martwić, bo w dość łatwy sposób da się resetować skille i zmieniać drzewka na całkiem inne (jedyny problem to je potem wyexpić, ale na wyższych lvlach dość szybko leci exp).

Co do zmiany klasy na całkiem inną to musisz sam się zastanowić czym chcesz grać i co Tobie będzie sprawiało przyjemność.

Najlepiej określ się jaką klasą chcesz grać bo tutaj przychodzą główne skile, a Sorcery z Withcraftem ma swoje combo w postaci bańki i kilku innych, dosyć dobre combo. Maga lvlowało mi się najłatwiej, ale zawsze możesz zrobić 2 / 3 spece i podmieniając jedną rzeczy zmieniać się miedzy klasami.

Tak samo ma się battlerage i defense, czy archery i shadowplay etc, ale to jest za dużo opisywania.

Jeśli chodzi o klasę jaką chciałbym grać, to preferuję klasy magiczne, ewentualnie łucznik i assasin. Wszelkie warriory, miecze itp odpadają. Wolę klasy walczące z dystansu (wyjątek assasin) Rola która mi odpowiada, to DPS, lub healer (ale w AA, gram sam, a healerem zazwyczaj samemu się gra dość wolno) Lubię jak postać podczas walki wydziela dużo światełek, dymków, jest efektowna krótko mówiąc. :D Także chyba tyle, jak jakieś pytania jeszcze to proszę pisać. :)

EDIT: Zdecydowałem się na daggerspella. Miło mi się nim gra, a powiedzcie jeszcze, czy jest jakaś kolejność według której trzeba brać spelle z drzewka shadow play i witchcraft, czy w jakiej by się nie wzięło będzie dobrze?

Nie ma, nie wiem czy korzystasz z buildu czy nie, jeśli tak to bierz w kolejności jaka Tobie odpowiada i według własnych potrzeb. Jak łatwo sobie radzisz to bierz skille pod więcej dpsu, jak masz problem z utrzymaniem dystansu to wybierz CC.

Z użytecznych tipów to podczas levelowania najczęściej lepiej sprawdza się plate armor. Większość mobów bije z physical dmg.

I co do seta... Tak jak MasujDzika napisał. Jeżeli zamierzasz grać magiem to proponuję kompletować nie Clotha, a Plate. :) I to nie tylko na PvE, ale również i na PvP.
Cloth szybko się składa przez co z żywotnością postaci jest słabo. Plate armory na maga są dosyć tanie w porównaniu z innymi "typami" setów. Wybierz typ Lake (stamina/intelligence) lub Sunset(intelligence). Sunset jest typowo na konkretny DMG. Jeśli ja miałbym grać magiem to zapewne wybrałbym Lake, by mieć trochę więcej tego HP.

Mam kilku znajomych, którzy grają właśnie magiem w Plate Lake i naprawdę ciężko jest ich zajechać. Choć wiadomo, ten armor też musi być minimum Epherium/Delph.

Spellsinger najlepszy z magów dla mnie, daggerspell to klasa dla noobów bez skilla - mówiąc krótko : ogarnięty Spellsinger rozniesie daggerspella i reszte :)

Witam was wszystkich.

Wybrałeś sobie na początku klasę Sorcery, nie wiem czy źle czy dobrze i nie wiem w jakie drzewka umiejętności teraz inwestować. Jeśli ktoś mógłby podać jakieś sensowne możliwości byłbym bardzo wdzięczny. Zależy mi na dmg, ale nie ogromnym kosztem zdrowia. Rozumiem oczywiście, że magowie nie będą nieśmiertelni, ale nie chciałbym być "na hita". Jeśli uważacie, że na początku przygody z grą powinienem wybrać inną postać, to także proszę to tu napisać i ewentualnie jak powinienem ją budować. Jeszcze nie jest za późno na zmianę w moim przypadku. ;) Za wszelkie porady dziękuję. :)

Pozdrawiam