Tak tylko jedno zdanie na temat ssd powiem.W takiej grze jak np:DayZ ssd bardzo się przydaje ,pomaga szybciej wczytywać tekstury,obiekty.Ale jest bardzo mało gier gdzie możesz sobie troche plików wrzucić na ssd albo cała gre.
Pomoc w doborze komponentów do pc
Ale jest bardzo mało gier gdzie możesz sobie troche plików wrzucić na ssd albo cała gre.
Jak nie wrzucasz wszystkiego co popadnie na dysk, to taki SSD spokojnie wystarczy.
PS. Napisz to zdanie w jakiejś czytelnej formie
Dysk ssd nadaje się tylko na system żeby komp szybciej chodził. Poza systemem zmieści ci się tam 1 gra.
Jeśli to PC głównie do gier to kup i5, 8GB RAM i dobrej jakości SSD, przykładowo pamięć Cruicial, Corsair bądź Ripjaws oraz dysk Samsunga, Corsair, Adata czy nawet intela. Nie musisz nawet inwestować w procesor z odblokowanym mnożnikiem, płytę pod oc i chłodzenie, ponieważ i tak wszystko będzie śmigać na ultra... Osobiście wolałbym zaoszczędzić właśnie na braku oc i dokupić sobie lepszy monitor czy inne akcesoria.
#Edit: SSD nie używa się głównie do gier ale przyśpiesza znacznie komfort pracy z systemem. Nie zapominaj o optymalizacji systemu właśnie pod dysk flash, ponieważ ma on ograniczoną ilość cykli zapisu / odczytu. Trzeba mieć pełne kieszenie żeby wrzucać gry na SSD...
Rzeczy mam już wybrane tylko zastanawiam się jeszcze nad płytą główną. Biorę i5 4670k, dysk to mam 2 typy SSD Plextor M5S lub Samsunga 840 Pro, ram 2x4gb vulcan 1600mhz cl9 1,5v.
Witam, chciałem trochę odświeżyć swój PC. Chciałbym wymienić wszystko poza kartą graficzną i zasilaczem(chyba że będzie taka potrzeba).
Mój pc:
karta graficzna:gtx 480 1,5gb
Procesor:amd phenom II 965 X4 3,4 GHZ----->i7_4770k
Zasilacz:corsair 550w----->Muszę zmieniać?
Płyta główna:asrock 970 extreme3----->MSI Z87-g43 lga1150
Ram:2x2GB----->Chciałbym kupić 2x4GB jakby ktoś mógł doradzić.
Dysk:Teraz mam słaby bardzo.----->SSD Kingston V300, 120gb(zależy mi bardzo na szybkości, dysk na system)
Bardzo bym prosił o potwierdzenie tego zestawu, bądź zmiana na coś lepszego w podobnej cenie.