Pomoc w dobraniu kostki ramu :)

Witam, dla niektórych może to banalna sprawa jednak ja do końca pewny nie jestem.. Mógłby ktoś mi pomoc znalesc pasującą do mojej płyty głównej kostkę ram 4GB na stronie ebay.de (Mieszkam w Niemcach ebay to jedyna opcja)

2 x 240-pin DDR3 DIMM slots Supports Dual Channel DDR3 1333/1066 MHz non-ECC, un-buffered memory to z mojej płyty głównej. Z góry thx !

I pytanie czy musze mieć w PC 2 identyczne kostki ramu ?

Wpisz jaki model masz i może będzie bo najlepiej takie same mieć chyba że kupisz se coś nowego o lepszym taktowaniu

Tutaj jeszcze taka mala pomoc ze strony płyty głównej :) Sam nie mogę dojść czy Ram który akurat wybieram będzie pasował... :/ Naprawdę będę wdzięczny jak ktoś znajdzie dobry i pasujący na ebay.de albo amazon.de..

mbbBvEY.jpg

no to bez zmiany płyty głównej możesz tylko i wyłącznie poszukać i kupić drugą taką samą kość pamięci co masz obecnie.

Płyta główna z typowego gotowca ;( . Podejście HP do tematu też z resztą, nie ma podanych żadnych pamięci, które były testowane z tą płytą główną. Może być każda tania, zwykła kość DDR3 o taktowaniu do 1333MHz i pamięci do 4GB. Do Twojej płyty głównej nie podaje się na 100% kompatybilnych pamięci, bo HP ma to mówiąc wprost- w d*pie.

Gdyby socket nie był opisany i nie byłoby gniazd SATA pokazanych to bym powiedział, że to płyta max z 2002 roku. Nawet radiatora na chipsecie nie ma :| .

Wiec taka będzie pasować ? http://www.ebay.de/itm/4GB-RAM-Speicher-DDR3-PC-1333-MHz-PC3-10600-Computer-Arbeitsspeiche-r-1x-4-GB-/390681536631?hash=item5af66f2877:g:auoAAOSwDNdVsoPz

Wiem ze Hp to szrot szkoda ze zorientowałem się po czasie a komp ma ponad 3 lata.. na wakacje planuje nowy ale jak narazie potrzebuje ten ram.

Spełnia specyfikację, wszystko wskazuje na to, że będzie działać. 100% pewności nie będziesz mieć dopóki nie zamontujesz, nie ma przeciwskazań.

Spełnia specyfikację, wszystko wskazuje na to, że będzie działać. 100% pewności nie będziesz mieć dopóki nie zamontujesz, nie ma przeciwskazań.

Dzieki za info :) Zamówiona.

Witam, dla niektórych może to banalna sprawa jednak ja do końca pewny nie jestem.. Mógłby ktoś mi pomoc znalesc pasującą do mojej płyty głównej kostkę ram 4GB na stronie ebay.de (Mieszkam w Niemcach ebay to jedyna opcja)

2 x 240-pin DDR3 DIMM slots Supports Dual Channel DDR3 1333/1066 MHz non-ECC, un-buffered memory to z mojej płyty głównej. Z góry thx !

I pytanie czy musze mieć w PC 2 identyczne kostki ramu ?