Pomoc w kupnie słuchawek i dysku ssd

Witam! Ostatnio nieco czytałem nad słuchawkami, ale i tak mało o nich wiem tak więc :

Słuchawki do 250 zł :

-NiE "gamingowe" bo słyszałem iż słuchawki do gier są lipne i najlepiej brać z firmy sennheiser

-Otwarte lub jak są w takiej cenie półotwarte

-Nie muszą lecz mogą być z micro

- gwarancja

Oczywiście sam mógłbym poszukać otwartych sennheisera, ale nie wiem jak kierować się co do jakości dźwięku itd.

Dysk SSD podobna cena +/- parę zł

Chodzi mi głównie o szybkość, a nie o pojemność tak czy siak w takiej cenie za bardzo nie mam chyba w czym wybierać

-128 GB

-Najważniejsza szybkość, tylko żeby za tym nie szły błędy dysku

Z właśnego doświadczenia polecam słuchawki : http://allegro.pl/akg-k518le-24gw-k-518-le-limited-edition-i3538145914.html

Oczywiście zależy co będziesz robił z tymi słychawkami, pod jakim kątem będziesz na nich pracował itp. Te słuchawki idealnie pasują do muzyki typu DnB, Electro czy Trance.

Gamingowe czyli takie jak ostatnio była vid recenzja ze sprzętu GW 2 ? Bo jeżeli chodzi o lipność / jakość względem ceny, to słuchawki z mikro zawsze będą gorsze za taką samą cenę niżeli by kupywać bez mikro. Za swoje dałem 350, gdzie mikro jest lepszej nawet jakości jak w słuchawkach z półki za 650 zł. Dźwięk w tym momencie w moich słuchawkach oczywiście nie będzie genialny (w porównaniu do takich za 700, ale i tak te które mam są bardzo zajefajne i dla mnie wystarczające 'póki co' pod względem słuchania muzyki), ale zawsze jest o niebo lepszy niż w jakiś Media Markt'owych do 120 zł, ale w sumie oto mi chodziło.

Niestety nie uznaję słuchawek do gier otwartych czy pół otwartych, jakkolwiek to ma wyglądać sensownie, więc niestety w tej kwestii nie mogę pomóc. Musisz się raczej zdecydować czy chcesz do muzyki czy z mikro, bo jak pisałem, wartość dźwięku kosztem mikro może spaść znacznie. Mogę tylko potwierdzić jakość sennheiser, bo od jakiegoś czasu konsultuję się ze znajomym w sprawie porządnych słuchawek do muzyki, i ta nazwa przewinęła się raz czy dwa w konsultacjach, więc dobra droga.

Co do dysku SSD mogę polecić http://www.morele.ne...-128m5s-506401/ używam dokładnie takiego samego i nie widzę szczególnych problemów, zakłóceń w działaniu / kopiowaniu czy podczas usuwania partycji i formata, który robiłem już dwa razy (nie pełnego). Póki co działa poprawnie, bez jakiś problemów, a przewinęło się przez niego przynajmniej 300 GB różnych danych pomiędzy kolejnymi reinstalami systemu i formatem- dalej nie widzę problemów. Oczywiście to nowy dysk więc nie wiadomo co może być potem, więc od razu nie sugeruj się moją opinią.

Dysk SSD podobna cena +/- parę złChodzi mi głównie o szybkość, a nie o pojemność tak czy siak w takiej cenie za bardzo nie mam chyba w czym wybierać-128 GB-Najważniejsza szybkość, tylko żeby za tym nie szły błędy dysku

Za 250zł chcesz dysk SSD 128GB o dobrych parametrach???

Jakim cudem?

Co do samych słuchawek.

Możesz podać jaką masz kartę dźwiękową?

Bo chyba nie integre? Na niej wszystko podobnie gra... albo inaczej określę słuchawki nie rozwiną skrzydeł.

Z otwartych bez mikrofonu mogę polecić http://www.morele.net/sluchawki-koss-porta-pro-gwarancja-wieczysta-196809/ sam używałem ich ponad 2 lata i naprawdę moim zdaniem są godne polecenia

+czysty dźwięk

+lekkie

+gąbki na skronie żeby odciążyć uszy

+fajny wygląd (moim zdaniem)

+wieczysta gwarancja

-odrobinę przesadzony bas

-trzeba uważać gdy ma się dłuższe włosy (nie raz i nie dwa na początku sobie pare włosów nimi wyrwałem :) )

@Xaves dzięki, ale są zamknięte

@vilczy prosiłem o NIE gamingowe, czyli bez micro etc.

@Xarduneks mam zamiar kupić kartę dźwiękową Asus XONAR D1

@Laruk dzięki, czekam na resztę propozycji

Musiałbym z przesyłką 5 dyszek dopłacić, ale myślę nad tymi słuchawkami : Pioneer SE-A1000

Widzę, że dyski ssd są droższe niż myślałem no cóż już wiem na czym stoję więc podawajcie droższe, lecz bez przesady :)

Co sądzicie o tej karcie dźwiękowej Asus XONAR D1

http://allegro.pl/kingston-ssd-ssdnow-v300-2-5-120gb-450-450mb-s-24h-i3560087772.html

Najlepszy z tanich SSD.

Jeśli nie masz zamiaru robić muzyki, to zwykłe pioneery do 100zł w zupełności Ci wystarczą. Jeśli zajmujesz się muzyką, nie bierz słuchawek Hi-Fi.

@Ozonek Dzięki

@Wznawiam

Może nazwa firmy zabrzmi śmiesznie, ale kup sobie Superluxy hd 681 albo 668. To bardzo dobre słuchawki, a tanie bo niemarkowe. Testowałem 668 i porównywałem z innymi, w tej klasie cenowej zjadają wszystko. Ja normalnie używam teraz Sennheiserów hd555, a jakoś tamte superluxy znacznie gorsze nie są. Ponoć (nie wiem na ile to plotka, a na ile prawda), superluxy to po prostu akg z innym napisem.

http://allegro.pl/sluchawki-superlux-hd-681-nauszne-polotwarte-hit-i3571928314.html masz, zobacz sobie. I polecam o nich poczytać, są bardzo polecane, sprawdź też 668 (wyższy model nieco, ale naprawdę bardzo fajny), choć ja bym wolał takie, ze względu na bardziej klasyczny pałąk.

Plextroa M5S bierz 128gb za 350 lepszy od kingstona a 30zl to nie majatek

Witam! Ostatnio nieco czytałem nad słuchawkami, ale i tak mało o nich wiem tak więc :

Słuchawki do 250 zł :

-NiE "gamingowe" bo słyszałem iż słuchawki do gier są lipne i najlepiej brać z firmy sennheiser

-Otwarte lub jak są w takiej cenie półotwarte

-Nie muszą lecz mogą być z micro

- gwarancja

Oczywiście sam mógłbym poszukać otwartych sennheisera, ale nie wiem jak kierować się co do jakości dźwięku itd.

Dysk SSD podobna cena +/- parę zł

Chodzi mi głównie o szybkość, a nie o pojemność tak czy siak w takiej cenie za bardzo nie mam chyba w czym wybierać

-128 GB

-Najważniejsza szybkość, tylko żeby za tym nie szły błędy dysku