Jak jesteś ogarnięty to będziesz w stanie wygrać chociażby te 60% gier... Dowodem na to mogą być chociażby osoby, które z roku na rok utrzymują się na poziomie Diamond. Podaj mi chociaż jedną osobę, która będąc w poprzedzającym sezonie w Diamond nie może wydostać się z Silver/Gold.Plat? ;/
Oho, 60% to jest naprawdę dobrze, ale tu chodzi o coś innego. Spaść z Ligi jest ciężko, chyba, że naprawdę tego chcesz (mówiąc o graniu regularnie i o tym, że zależy ci na dobrej grze- czyli że jesteś normalnym graczem z zachowania szczególnie). Wbijanie Lig to kwestia czasu, im więcej masz szczęścia do graczy tym szybciej wbijesz. Oczywiście nie wykluczam skilla, bo czasami nawet jedna osoba może zmienić wszystko (czasami, jeżeli chodzi np. o morale teamu, co można podnieść w bardzo różny sposb ) ale ile razy miałem tak, że jak sam zagram dobrze to albo z mojego teamu ktoś się wyłamie albo przeciwnik ma tego farta więcej.
Szczęście jest tutaj dość ważne, ze względu na radnomowość rozgrywki, czyli losowość/przypadkowość, coś jak hazard. Masz dobre karty to zagrasz nimi dobrze, najlepiej jak potrafisz, a jak są kompletnie beznadziejne, to nic nie poradzisz, nieważne jakbyś się starał. (te gorsze osobiście trafiały mi się w sumie rzadko, może 1/4 gier, no ale ogólnie jakoś szło się do przodu tak czy inaczej)
Chodziło mi bardziej oto, że wiele razy słyszałem w jakich to niskich solo/duo ligach są gracze profesjonalni. Nie pamiętam nicków, ale jakieś ligowe rozgrywki na eslu pojawiały się to dało się przeczytać, że 'dlaczego ten i ten jest w tak niskiej lidze', a bo gra tylko drużynowo i w tym jest dobry, a tutaj nie ma losowości ani w przeciwniku ani w zespole w którym grasz. Randomowe gry to losowość, to system przynajmniej 40% farta i 60% skilla, a za tym idzie to, że nic na to nie poradzimy. Nawet bronze ma bardzo dobrych graczy, ale jak się wybić z pośród tych, którzy jednak są z tej przeciwnej grupy graczy o których pisałem ? Trolle, złośnicy i flamerzy, którzy łatwo się unoszą i dekoncentrują, albo za dużo grają i już im nie zależy, albo grają od tak sobie w niedzielę po popołudniowej jajecznicy i serialu How I Meet your Mother.
Wasz ogar 60% może wbić swoje Gold w bardzo niedługim czasie, np. z kolegą w Duo- to jedyny sposób na szybkie wbicie wyższej ligi.