Pomoc w Streamie

Witajcie, chciałbym zając się streamowaniem nie mówię, że profesjonalnie, ale dla własnej zabawy. Jest może jakaś osoba która pomogłaby mi wszystko ogarnąć tzn. Program/Ustawienia i innego rodzaju takie rzeczy?

Chciałbym też dowiedzieć się jakim najlepiej programem streamować jak i nagrywać filmiki z gier.

- Xsplit

- Open Broadcast Software

Do nagrywania filmików z gier.

- Action

- Fraps

Te programy aktualnie znam i mniej wiecej ogarniam, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś osoba która pomoże mi pomóc to poustawiać aktualnie mam łącze z 2mb/s Upload wiem, że jest to nominalna granica streamowania, ale mam zamiar zmienić na dniach na 4mb/s. Jeżeli chodzi o specyfikacje komputera to niema co się martwić raczej wszystko pójdzie bez problemu bardziej martwiłbym się o łącze. W planach mam także kupienie avermedi żeby procesor odciążyć.

Na poczatkowe ustawienia obs polecam http://obsproject.com/estimator . Pozniej juz kosmetyczne poprawki dodajesz " pod swojego " kompa.

Okej, zrobiłem tak jak mówiłeś. Ustawiłem wszystko według tego programu, ale momentami jest lipa ponieważ piksele się pojawiają na ekranie. Możliwe, że łącze mam za słabe? tzn. Upload?

JAk stream to tylko OBS a ustawienia obadaj na YT jest od groma Polskich poradników do tego.

A do nagrywania to raczej fraps :)

Mimo wielu narzekań że niby to strasznie obciąża sprzęt, to nie prawda. NA własnej skórze testowane ;)

Dobra muszę tylko zmienić internet bo upload mam za niski na nagrywanie w HD i kupić mikrofon :) wiec dziękuje wam za pomoc.

A w HD masz na myśli 720p czy 1080p??

1080p.

hmm, osobiście polecam na początku max 720p dlaczego?

Ponieważ nie mając partnerstwa widz nie może ustawiać sobie jakości streamu. A jak by nie patrzeć 1080p to bardzo wymagająca jakość nawet przy moim łączu zmuszony jestem do oglądania w 720p. I tak ma większość oglądających :) A mam łącze 60mb UPC.

No ja mam 40mb i upload 2mb .. więc 720p też troche przy tym traci ponieważ wolałbym mieć ustawione 2500 bitrate.

czaje. ALe 2 mega to faktycznie może być za mało,a le jak bedzie 4 to już bedzie na eleganckości :

W poniedziałek, albo wtorek będę już miał neta z 4mb uploadu miejmy nadzieje, że wszystko wyjdzie okej :) z jakością

2 mb ledwo zalapuje sie na 720 p i to jeszcze to nisikej jakosci . 1080 na tym laczu szans nie ma :) no chyab ze dorwiesz te 4 mb

Witajcie, chciałbym zając się streamowaniem nie mówię, że profesjonalnie, ale dla własnej zabawy. Jest może jakaś osoba która pomogłaby mi wszystko ogarnąć tzn. Program/Ustawienia i innego rodzaju takie rzeczy?

Chciałbym też dowiedzieć się jakim najlepiej programem streamować jak i nagrywać filmiki z gier.

- Xsplit

- Open Broadcast Software

Do nagrywania filmików z gier.

- Action

- Fraps

Te programy aktualnie znam i mniej wiecej ogarniam, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś osoba która pomoże mi pomóc to poustawiać aktualnie mam łącze z 2mb/s Upload wiem, że jest to nominalna granica streamowania, ale mam zamiar zmienić na dniach na 4mb/s. Jeżeli chodzi o specyfikacje komputera to niema co się martwić raczej wszystko pójdzie bez problemu bardziej martwiłbym się o łącze. W planach mam także kupienie avermedi żeby procesor odciążyć.