Pomoc w wyborze gry

Cześć. Chciałbym wysłuchać waszych opinii którą grę wybrać ewentualnie inną jaką polecacie do max 100 zł.

Moje gry które mam na oku to:

• RUST
  • DayZ
  • FIFA 14
  • Insugurency
  • Arma III
  • The Stomping Land ( Bardzo interesująca )
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Nether

Ogólnie jestem "napalony" na gry typu survival i otwarty świat. I chciałbym zagrać DayZ (tryb widoku całej postaci itp.) ale podobno tam jest lipa z optymalizacją. W RUSTA grałem fajna tylko optymalizacja w tej grze też leżała..
Bardzo ciekawie prezentuje się też The Stomping Land - survival osadzony w erze kamienia łupanego ^^ a tak na serio to jak tam z populacją i w ogóle? Widziałem że jest polski fanpage to chyba aż tak źle nie jest. No i został jeszcze Nether. Przeszedł do Open Bety czy jak to tam i co z tą grą? W reszte oprócz Army grałem :)

Dzięki za każdą odpowiedź. Jak już odpowiadacie to uzasadnijcie czemu to a nie to. :)

Wypowiem się o tych, w które grałem:
Rust - Obecnie najlepszy sieciowy survival bez dwóch zdań, jeżeli ten gatunek ci się podoba, kupuj w ciemno.
Stomping Land - Ma parę ciekawych, innowacyjnych rozwiązań, ale jest cholernie zbugowana, i wydaje się strasznie budżetowa. Rust > SL
Global Offensive - Jak dla mnie najlepszy, siecowy shooter, na którym można natrzepać nieco hajsu dzięki Lordowi Gabenowi.
Nether - Paskudna kaszanka, twórcy powinni zostać pozwani do sądu, za okłamywanie graczy, i nazywanie tej gry survivalem, w momencie, gdy produkcja jest tępawym free-for-all z mobkami na pustej planszy. Nie grał bym, gdyby było F2P, a pewnie będzie.

Global Offensive to najlepszy sieciowy shooter , no nie sądze ale powiedziałeś ,,moim zdaniem " :)

Z shooterów polecam Ci Battlefielda 4 , teraz na origin prosto od producenta 80 pare złoty kosztuje

Dobra a jak wygląda sytuacja z DayZ?

DayZ jest ok. Sporo bugów, wiadomo.. to nie jest pełna wersja i jeszcze dużo brakuje. Mimo to gra się całkiem przyjemnie, pvp jest ciekawe, zbieranie przedmiotów po miastach, ubieranie całej postaci itd. Trochę słabo wygląda sytuacja z zombie bo w sumie jest to tylko taki dodatek mało znaczący i mam nadzieję, że jeszcze to rozwiną jakoś bardziej. Patrząc na przyszłość to na pewno będzie mocny tytuł, ale na razie za mało rzeczy jest, za duża mapa i często jest tak, że chodzi się z buta kilka godzin i nic. Akcja z reguły toczy się w większych miastach i lotniskach, a tam są camperzy często wykorzystujący bugi typu patrzenie przez tekstury/ściany. Kupiłem - nie żałuję, aczkolwiek poczekam trochę aż wyjdą następne patche.

Nether po patchach upadł imo. Mało osób, spieprzyli sporo rzeczy, optymalizacja gorsza niż w DayZ. Cholernie szajsowaty crafting, który psuje całą grę. To przejmowanie mapy grupami osób też niezbyt fajna opcja. Nether był dobry na początku, ale poszli w złym kierunku takie mam odczucie.

Poleciłbym Ci jednak Rust'a. Świetna gierka, chyba najlepszy survival na rynku, otwarta mapa, na której można budować co się tylko chce, polowanie na zwierzynę, zbieranie surowców, nie tylko gotowych już przedmiotów.. Fajny crafting, pvp również bardzo dobre, walka o strefy z przedmiotami, o zrzuty z samolotów, raidowanie i obrona baz graczy - miód malina, grając w jakiejś grupce osób nie ma opcji żeby się znudziło. Ta gierka ma to coś, jest ten klimat i cholernie wciąga. Jedyne 45zł na allegro i masz dobry tytuł do grania, za taką cenę na prawdę warto :) Co do optymalizacji Rust chodzi u mnie lepiej niż DayZ lub Nether. Można jeszcze wyłączyć tą bujną trawę komendą co również zwiększa fpsy.

Kumpel strasznie zachwala Arme III z modem Breaking Point (zombie,pvp itp itd)

Ja na twoim miejscu wstrzymał bym się i czekał na coś konkretnego, bo niestety każdy z wymienionych tytułów to taka zapchaj dziura.

Rust,dayz to gry, ktorych pełną moc zauważymy dopiero za jakieś 2/3 lata gdy już będzie za późno i tak to już jest gdy wydaje się gry z wyprzedzeniem.

Czas niestety niszczy wszystko i jak łatwo zrozumieć działa na niekorzyść gier.

Zajmij się czymś innym lub spełniaj się w innym gatunku i czekaj na konkrety ;) jest na to szał więc prędzej czy później powstanie coś godnego polecenia.

Ja przez to, że nie ma gier w klimacie, których lubie to najnormalniej w świecie katuje stalkera na różnych modach i jako tako zapycham flaka na jakiś czas.

Nie ma co grać na siłe w coś co ma się znudzić po kilku dniach i wydawać na to sianko.

Sam grałem w kilka tytułów, które wymieniłeś i mówie ci jak jest.

I dodam, że są to raczej gry, które nie spełnią przeciętnego gracza... są one czym innym i dają innego rodzaju rozgrywke.

Pozdrawiam!

Ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi już dzięki nim mam jakiś zarys co dalej :)

Jak jeszcze to czytasz dodam tyle :)

RUST - Gralem jakis czas w ta gre. Ma mase mozliwosci... Ale nim wyjdzie naprawde stabilna wersja tej gry minie duuuzo czasu :)

DayZ - ma zostac przeniesione na nowy silnik doslownie. Na E3 powiedzieli ze tworzą nowy silnik pod ta gre. Obecny jest po prostu nie do ogarniecia :). Czyli teraz kolejny rok w plecy. No ale jednak ma swoj klimat ta gra :).

ArmA 3 - mozna powiedziec ze to sandbox do modowania :). Jest juz pare modow mega grywalnych jak Wasteland czy cos na poziomie Simsow :)(zabawa w policje, złodziei itp) jest juz robiony mod o nazwie 2017(takie DayZ z Stalkerem) ogolnie to gra symulator... wiec wiesz :)

CS: GO - co tu duzo mowic Stary dobry CS w nowej oprawie graficznej, szybka strzelanka gdzie liczy sie skill i reakcja :). Jak jestes dobry w szybkich grach pozycja tez dla ciebie. Jak wolisz bardziej taktyczne i wolniejsze FPSy tutaj ArmA 3 albo Insurgency :)

Insurgency - FPS ktory stawia na realnosc(zachowania broni, penetracja kul itp) bardzo taktyczna i trzeba grac ostrożnie

Reszty nie znam :)

Cześć. Chciałbym wysłuchać waszych opinii którą grę wybrać ewentualnie inną jaką polecacie do max 100 zł.

Moje gry które mam na oku to:

• RUST
  • DayZ
  • FIFA 14
  • Insugurency
  • Arma III
  • The Stomping Land ( Bardzo interesująca )
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Nether

Ogólnie jestem "napalony" na gry typu survival i otwarty świat. I chciałbym zagrać DayZ (tryb widoku całej postaci itp.) ale podobno tam jest lipa z optymalizacją. W RUSTA grałem fajna tylko optymalizacja w tej grze też leżała..
Bardzo ciekawie prezentuje się też The Stomping Land - survival osadzony w erze kamienia łupanego ^^ a tak na serio to jak tam z populacją i w ogóle? Widziałem że jest polski fanpage to chyba aż tak źle nie jest. No i został jeszcze Nether. Przeszedł do Open Bety czy jak to tam i co z tą grą? W reszte oprócz Army grałem :)

Dzięki za każdą odpowiedź. Jak już odpowiadacie to uzasadnijcie czemu to a nie to. :)