Witam !
Jestem nowym graczem ESO i muszę przyznać że gra wciągnęła mnie. W grach takiego typu uwielbiam grać healerem/supportem. Mam zamiar stworzyć nową postać, healer i z tego do udało mi się dowiedzieć to tylko dwie klasy są pożądane w end game Templar lub Warden. Teraz pytanie do was kochani kogo wybrać chciałbym poznać + i - tych ów postaci i wysłuchać waszych uwag. Tak więc zapraszam do komentowania
Pozdrawiam,
Pomoc w wyborze, Healer, End game
Dodam ci i trzecią klasę : nekromanta. A więc tak :
- warden - jedyny stamina healer (pod łuk), jeśli lubisz klimaty huntera zjednoczonego z naturą to polecam
- templar wyróżnia się tym że ma parę skilli które są po prostu za dobre jak np holy shard ktore regeneruje procentowo stamine za co kazdy dps bedzie wdzieczny
- nekromanta jest jedynym healerem ktory potrafi wskrzesic cale party 1 skillem i to natychmiast.
Jakbym miał ich pogrupować z punktu widzenia druzyny : warden jako leczenie w czasie, templar instant heal i protection, a necro jako najwydajniejsze leczenie (przy dobrze dobranych skillach jest wrecz niemozliwością wypstrykanie sie z magicki), ale w praktyce to nie jest tak że templarem nie masz zadnego leczenia w czasie, albo że wardenem nie uratujesz sojusznika z krawędzi śmierci 1 burst healem, po prostu mają ich mniej niz reszta
Nie posiadam nekromanty niestety
Tak tylko dodałem nekromantę bo pod leczenie jest stawiany na równi z wardenem i templarem, jako że cała trójka ma osobne drzewko skilli specjalnie do leczenia :).
Ale jak go nie masz… to w sumie łatwiejsza decyzja do podjęcia - zerknij sobie na stronkę którą zlinkuję, wybierz klasę, rasę i sprawdź jakie ma skille i morphy. Powinno pomóc w podjęciu decyzji
Nie no, szanujmy sie… chlop pyta o endgame a ty polecasz mu stamina wardena healera xDD
Dobra a wiec tak, obecnie czesciej jest pozadany i troche lepszy warden healer niz templar ALE w grupie wystarczy tylko jeden warden dla 10% wiecej hp wiec jak spotkasz sie z drugim warden healerem to juz nie bedziecie mieli zadnych mozliwosc zwiekszyc dps i przezywalnosc grupy. Za to healer templar jest uniwersalny i moze byc ich 2, moze byc 1 lub wcale, oferuje wiecej buffow i debuffow wiec jesli zaczynasz to lepiej templar ale jak sie przymierzasz do dobrego end gamu to musisz miec i wardena i templara healera. Dodatkowo mozna grac sorc healera, ktory jest tez mocny lub w mniejszym stopniu necro ale te 2 healery sa tylko brane w konkretynych setup’ach dla hardcore grup wiec najpierw lepiej miec templara/wardena lub obu a potem sie bawic w dalsze klasy healerskie.
DK i NB to sa najgorsi healerzy nawet nie warci by nimi byc wiec jak myslales o nich to nie warto.
Templar > Warden > reszta
Templar oferuje więcej użytecznych skllów, ale Warden daje za to spory fun. No i jest lepszym wyborem na Battlegroundy.
Stamina Healer Warden… daj spokój. Można nim grać 4fun, ale na end-game tylko Magicka Healer.
Spróbuje tego Wardena zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzięki za pomoc