Pomoc w wyborze myszki

Jako że mój gryzoń właśnie przestał być niezawodny(po 5 latach nawet najlepszym może się zdarzyć :P), potrzebuje pomocy w znalezieniu odpowiedniego zamiennika. Obecnie posiadam Logitech G5 z maksymalnym obciążeniem, ta myszka pasuje mi idealnie zarówno pod względem ergonomii, jak i wagi po włożeniu obciążników. Jak patrzę się na te wszystkie "nowoczesne wyglądy" oraz na myszki lekkie jak powietrze to aż mnie wzdryga...

Jest jeszcze jakiś dobry zawodnik dla mnie na rynku? Najlepiej w maksymalnie takiej cenie jak poprzednik(dałem za nią 220 zł).

Podbije temat tylko raz, z tego co czytałem, to późniejsze modele Logitecha już nie były tak oświecone jak G5 i ludzie generalnie polecaja Razery, ale nie jestem pewien czy nie jest to pusty hype.

Interesuje mnie coś w klimatch tego: klasyczny kształt, kabel, laser, ale ta którą zlinkowałem na przykład będzie dla mnie raczej za lekka biorąc pod uwagę, że moja waży więcej(154g), a i tak uważam że jest ciut za lekka.

Razer... kijem bym tego nie tknął.

Zaproponował bym tutaj CM Storm Mizar ale... będzie dla ciebie za lekka.

Z cieższych mysdzy to przychodzą mi do głowy Corsair Vengeance M65/95 aczkolwiek znowu ich cena jest ponad budżet.

Jak mi przyjdzie coś do glowy to dam znać, na razie niestety tyle.

Nie jestem obiektywny bo żaden ze mnie tester sprzętu ale z czystym sumieniem polecam to co mam czyli razera nage. Niby trochę ponad budżet ale jak już się wydaje 220 to i te 60zł można dopłacić.

Tu na allegro znalazłem najtańszego razera: http://allegro.pl/mysz-razer-naga-2014-8200-dpi-i4999879066.html ,

takiego razeta posiadam osobiście: http://allegro.pl/myszka-dla-graczy-naga-molten-razer-klasyka-i5001561652.html

i opisze z własnego doświadczenia, że nie mam z tą myszą żadnych problemów a jeździ ze mną wszędzie bo muszę być mobilny. Tak się przyzwyczaiłem do zestawu przycisków bocznych (które znalazły zastosowanie nie tylko w grach ale również w innym oprogramowaniu), że kiedy mi się owa mysz zepsuje to zakupię dokładnie taką samą i z dużym prawdopodobieństwem raz kolejny.

W Razerze problemem nie jest jakość, tylko stosunek ceny do klasy produktu, która jest zwyczajnie wywindowana.

Dla jasności - mam DeathAddera Chroma, lecz dostałem ją w prezencie - ze swojej kasy bym obecnie nie wyłożył prawie 300 za ta myszkę. Jest dobra, ale bez przesady.

Jeśli lubisz ciężkie myszki, to ze szczerego serca mogę polecić http://www.ceneo.pl/14208146 / Myszka posiada modyfikowalne dociążenia, jest precyzyjna, wygodna i trwała. Mam ją przy drugim kompie od jakichś 2-3 lat i gdyby nie to, że żona by się obraziła że nie używam Razera od niej, to bym pozostał przy tym A4Techu :)

Zaryzykowałbym tego Corsaira M95, ale cena rzeczywiście wysokawa, więc jeszcze poczekam, może ktoś zaproponuje coś ciekawszego.

@Kwaza taka klawiatura na myszce nie wygląda wygodnie IMO

@Gajin A4Tech nie przekonuje mnie jako firma, może dlatego że miałem ich ekonomiczną myszke...

To właśnie jest wygodne bo przecież ciężar kciuka opierasz głownie na podkładce jedynie dotykając bocznej ścianki myszy i używasz go do kliknięcia tylko kiedy jest to potrzebne, daje Ci mobilność na dwie ręce. Wykonując mniejsze zakresy ruchów jesteś w stanie ogarnąć tyle samo operacji.

Ale oczywiście wybieraj jak uważasz to Ty będziesz z tego korzystać i Tobie to musi pasować.

W Razerze problemem nie jest jakość, tylko stosunek ceny do klasy produktu, która jest zwyczajnie wywindowana. Dla jasności - mam DeathAddera Chroma, lecz dostałem ją w prezencie - ze swojej kasy bym obecnie nie wyłożył prawie 300 za ta myszkę. Jest dobra, ale bez przesady. Jeśli lubisz ciężkie myszki, to ze szczerego serca mogę polecić http://www.ceneo.pl/14208146 / Myszka posiada modyfikowalne dociążenia, jest precyzyjna, wygodna i trwała. Mam ją przy drugim kompie od jakichś 2-3 lat i gdyby nie to, że żona by się obraziła że nie używam Razera od niej, to bym pozostał przy tym A4Techu

Sam posiadam tego A4Tech'a i dla mnie to jest świetna myszka. Przewyższa nawet bardzo mocno droższe myszki.

Stare A4tech były OK... nowe niestety już nie są takie jak stare (nowa seria bloody juz to naprawiła).

Zmienili sensor (na gorszy) i ich opłacalność zakupu również spadła.

Takie firmy jak:

CM Storm

Genius

Natec

Tracer

potrafią być naprawde nieżle wygonane + doatkowo oferują dobre sensory w niskich cenach.

Mając ograniczony budżet zainteresowal bym się propozycją tych firm.

P.S. Oczywiście są także dobre firmy jak Mionix, Corsair, Func, Qpad, Logitech itd. ale to już sprzęt wyższej klasy.

Jako że mój gryzoń właśnie przestał być niezawodny(po 5 latach nawet najlepszym może się zdarzyć :P), potrzebuje pomocy w znalezieniu odpowiedniego zamiennika. Obecnie posiadam Logitech G5 z maksymalnym obciążeniem, ta myszka pasuje mi idealnie zarówno pod względem ergonomii, jak i wagi po włożeniu obciążników. Jak patrzę się na te wszystkie "nowoczesne wyglądy" oraz na myszki lekkie jak powietrze to aż mnie wzdryga...

Jest jeszcze jakiś dobry zawodnik dla mnie na rynku? Najlepiej w maksymalnie takiej cenie jak poprzednik(dałem za nią 220 zł).