Pomoc w wyborze phabletu

Cześć!

Niestety dzisiaj nadszedł dzień w którym czas już wymienić leciwego ale poczciwego smartfona jakim jest Samsung Galaxy Note 2.

Nie bardzo jestem obeznany na rynku jeśli chodzi o modele smartfonów firm "tych mniej znanych" i szukam pomocy w doborze telefonu.

Gdyby nie fakt, że Note 2 dzisiaj uległ uszkodzeniu a wymiana digitizera w telefonie to koszt 50% ceny nowego telefonu, pewnie nie zmieniłbym go przez następne 2 lata, wiec szukam telefonu w miare podobnego do tego.

Nie jestem bardzo wymagającym użytkownikiem, szukam phabletu o przekątnej minimum 5,5', 3 gb ramu i dobrym procesorze, układ graficzny akurat jest tutaj najmniejszym problemem,

aparat również nie gra wielkiej roli.

"Wybór" po szybkich oględzinach padł na RedMi Note 3 - 3/32 który zachęcił mnie niską ceną i designem.

Tak więc, jaki phablet polecilibyście osobiśćie? Marka telefonu akurat nie gra tutaj ważnej roli, mogą być totalne "nołnejmy".

http://www.ceneo.pl/33491775?se=9jCyx9WaaYn79CXQXQOSiB7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KEQjwwYK8BRC0ta6LhOPC0v0BEiQApv6jYUcYb6BSnnLqoJGUIhcdb5rk_Sijuhnm5AKax2f2rycaAlEU8P8HAQ ?

Xiaomi? serio ?

polecam ogolnie zenfone asus max

nie napisałeś przedziału kasy

Nie polecam żadnego Asusa Zenfone, to crap totalny więc osoba która się wyżej wypowiada to widać pojęcia nie ma ;)

Redmi note 3 jak najbardziej dobry wybór :).

Chciałbym sumę którą przeznaczę na telefon zamknąć w granicach 1000 zł.

Po co Ci nolnejm , ktory bedzie chodzil jak smatfon z 1 gb ramu ....? za telefon z 3gb ramu 5.5 trzeba dac 1-2tys conajmniej. ogolnie obecnie tendencja do 5.5 cala zmala do 5.2 .

3gb ramu to jedynie topowe modele . Sam musisz wybrac czy to bedzie samsung lg huawei microsoft czy cos innego nikt nie wybierze za Ciebie.kazdy z nich ma cos innego do zaoferowania....

za 1 tys.zapomnij o 3gb ramu i 5.5 cala jezeli ma byc to nowy telefon , ktory ma normlanie dzialac.

Jezeli ma byc to cos normalnego to zacznij od 1.5 tys w gore.

@Kolega post wyżej chyba z elektrody do nas trafił.

Byłem sceptycznie nastawiony do chińczyków, ale w końcu postanowiłem spróbować. Kupiłem nowy Redmi Note 2 i nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie. Wszystko śmiga jak należy, nie zacina się i wbrew temu co pisze Bladek, normalnie działa. Moim zdaniem dobra alternatywa dla topowych urządzeń za grube tysiące.

O to właśnie chodzi, też początkowo byłem sceptycznie nastawiony do chińczyków, ale po tym jak znajomy na amazonie zamówił jednego dla siebie to postanowiłem pójść w tym kierunku, po co przepłacać za samą markę skoro możemy mieć to samo za mniejszą cenę. Tyle, że moja wiedza na temat tych telefonów jest naprawdę niewielka także mogę powiedzieć coś więcej tylko o jednym przetestowanym modelu i nie chciałbym się 'przejechać' na kupnie phabletu znając bardziej tylko 1 model stąd też moje pytanie tutaj:)

@edit zapomnialem dodać, że najlepiej gdyby była możliwość rozbudowy baterii ale nie jest to wymagane :)

Widzialem ten telefon w praktyce i przy 2 gb ramu chodzil jak by mial 1gb max...a nawet gorzej...obecnie mam p9-lite i miazdy ten teelfon . Wiec nie zdziwie sie jezeli 3 bedzie porownywalna z moim teelfonem takie oto sa Chinczyki:)

Internetowych znawców bez pojęcia typu Bladek czy Azeris na takich luźnych forach jest pełno więc musisz bardzo uważać czyimi opiniami się kierujesz :)

Jest sporo bencharków chińskich telefonów, są całe rankingi na renomowanych stronach (nawet polskich), dlaczego szukasz więc odpowiedzi tutaj?

Jeżeli szukasz nie twardych konkretów (strony z benchmarkami i rzetelnymi rankingami) a tylko opinii to każdy może mieć własną...

Napisałeś że szukasz telefonu z 3GB więc najlepszą opcją jest Redmi Note 3. Oczywiście to kwestia opinii bo niektore benchmarki Ci powiedzą że są inne (google nie boli).

Dużo lepiej mieć takiego chinczyka który lest lepszy od gównianego srajPhone'a.

@Up, Redmi note 3 jest porównywalny a kosztuje taniej :)

@miroll dzięki za pomoc, poprzeglądam jeszcze rankingi ale prawdopodobnie wybór padnie na Redmi Note 3 pro. :)

Cześć!

Niestety dzisiaj nadszedł dzień w którym czas już wymienić leciwego ale poczciwego smartfona jakim jest Samsung Galaxy Note 2.

Nie bardzo jestem obeznany na rynku jeśli chodzi o modele smartfonów firm "tych mniej znanych" i szukam pomocy w doborze telefonu.

Gdyby nie fakt, że Note 2 dzisiaj uległ uszkodzeniu a wymiana digitizera w telefonie to koszt 50% ceny nowego telefonu, pewnie nie zmieniłbym go przez następne 2 lata, wiec szukam telefonu w miare podobnego do tego.

Nie jestem bardzo wymagającym użytkownikiem, szukam phabletu o przekątnej minimum 5,5', 3 gb ramu i dobrym procesorze, układ graficzny akurat jest tutaj najmniejszym problemem,

aparat również nie gra wielkiej roli.

"Wybór" po szybkich oględzinach padł na RedMi Note 3 - 3/32 który zachęcił mnie niską ceną i designem.

Tak więc, jaki phablet polecilibyście osobiśćie? Marka telefonu akurat nie gra tutaj ważnej roli, mogą być totalne "nołnejmy".