Witam!
Postanowiłem kupić sobie przenośną konsolę. Cel ogólnie taki aby pograć trochę w łóżku czy w autobusie, ale oczywiście też normalnie. Poczytałem trochę na forum, trochę w internecie. Okej to może zacznijmy od sytuacji konsolowej, miałem ps1, ps2, xboxa, xboxa360 więc grałem w klasyki jak i teraz w te nowsze. Niedawno kupiłem sobie też ps4. Na konsolę nie mam przeznaczonego określonego budżetu, ale nie ukrywam będę celował raczej w używaną konsolę. Z góry napiszę, że PSP raczej odpada bo jest już powiedzmy sobie szczerze za stary i za bardzo nie wychodzi nic fajnego (chyba, że wyprowadzicie mnie z błędu), ostatnio myślałem dość sporo nad 3ds'em ponieważ posiada emulator z DS'a więc to chyba oczywiste dlaczego go nie wybiorę. Wszystko fajnie, ale myślę że 3DS nie będzie dla mnie ze względu na gry. Większość to chyba same pokemony i Mario, gdzie w pokemony chętnie bym pograł, ale bez przesady. FPSów z tego co wywnioskowałem z wypowiedzi innych, takich opłacalnych są chyba tylko 2 tytuły, oraz jak inni mówili 3DS nie jest do FPSów. Okej, ale lubię również RPG jak i cRPGi itp itd. Konsola Nintendo z tego słynie, lecz są to klasyki, które w większości ograłem. Lubię też pograć w gry typu Horror na 3DS'a widziałem jednego RE.
Co do PS Vita tutaj więcej tytułów tego typu, które pragnę czyli FPSy, RPG, Horror (RE jak i Silent Hill). Nie lubię żadnych Fif czy tego pokroju gier. Poza tym są gry akcji, które też uwielbiam. Jak już pisałem wcześniej posiadam PS4, na której przedłużam na bieżąco subskrypcję, więc mamy tutaj większą gamę darmowych gier.
Reasumując, pod względem moich wymagań opłaca się bardziej 3DS czy PSv, na którą myślę że jest więcej gier jakie bym chciał i tutaj też opcja z PSN. Może lepiej poczekać na nowego 3DS'a?