Pomoc w wyborze Słuchawek i Klawiatury!

Witam :)

Potrzebuje kupić sb nowego słuchawki z mikrofonem i klawiaturę. Słuchawki muszą mieć dobry mikrofon i to chyba jedyny warunek, a klawiatura dobrze by było gdyby była podświetlana. Obie rzeczy potrzebuje przede wszystkim do grania w CS:GO. Do wydania mam jak narazie ok. 100-110 euro czyli jakieś 400-440 zł. Kupie w takiej cenie obie rzeczy tak żeby nie zepsuły się po roku ? Czy lepiej kupić narazie słuchawki a na klawiaturę dozbierać jeszcze ? Czekam na odpowiedzi i propozycje sprzętu. Jeśli lepiej będzie kupić jak na razie 1 rzecz to oferujecie tak jak wyżej mówiłem coś do 400-450zl.

//edit So sadzicie o Razer Kraken PRO słuchawkach ? Podobno specjalne pod E-sport.

Co do słuchawek. Miałem taki sam problem niedawno.

Razer Kraken Pro - Przeciętny dźwięk (kwestia tego co kto lubi i albo dzwięk nam pasi albo nie)

HyperX Cloud - Uciskały głowę (kwestia wielkości głowy)

Steelseries Siberia v3 - Mój faworyt ale także uciskały głowę

P.S. Ostatecznie kupiłem Roccat Kave XTD bo kumpel się ich pozbywał za 200zł. Szału nie ma ale tragedii także.

Jeżeli nie zależy Ci na sprzęcie tzw. "Gamingowym" polecam z czystym sumieniem Superluxy HD681EVO jedynymi ich minusami są początkowa ciasnota i brak mikro.

Jeżeli masz możliwość osłuchaj sobie każde które Cię interesują

Dlaczego nie weźmiesz słuchawek bez mikrofonu ? Mikrofon w słuchawkach to zwykle przeciętniak. Nawet tanie stojące mikrofony często mają lepszy, czystszy i wyraźniejszy dźwięk niż z bardzo drogich "gamingowych" zestawów słuchawek z mikrofonem.

Tu masz jeszcze temat:

Dlaczego nie weźmiesz słuchawek bez mikrofonu ? Mikrofon w słuchawkach to zwykle przeciętniak. Nawet tanie stojące mikrofony często mają lepszy, czystszy i wyraźniejszy dźwięk niż z bardzo drogich "gamingowych" zestawów słuchawek z mikrofonem. 

Po prostu stojący mikrofon mi nie pasuje. Dzieki za propozycje przeglądam wszystko na bieżąco :)

Jeśli musza to być słuchawki razem z mikrofonem to zainteresuj się HyperX Cloud II albo pierwszą ich wersją. Jednak to wydatek 300-400 zł.

Witam :)

Potrzebuje kupić sb nowego słuchawki z mikrofonem i klawiaturę. Słuchawki muszą mieć dobry mikrofon i to chyba jedyny warunek, a klawiatura dobrze by było gdyby była podświetlana. Obie rzeczy potrzebuje przede wszystkim do grania w CS:GO. Do wydania mam jak narazie ok. 100-110 euro czyli jakieś 400-440 zł. Kupie w takiej cenie obie rzeczy tak żeby nie zepsuły się po roku ? Czy lepiej kupić narazie słuchawki a na klawiaturę dozbierać jeszcze ? Czekam na odpowiedzi i propozycje sprzętu. Jeśli lepiej będzie kupić jak na razie 1 rzecz to oferujecie tak jak wyżej mówiłem coś do 400-450zl.

//edit So sadzicie o Razer Kraken PRO słuchawkach ? Podobno specjalne pod E-sport.