Pomoc w wyborze

Zastanawiam się nad tymi oto postaciami :LeBlanc,Akali i Karthus.Powiedzcie którą postacią według was gra się bardzo przyjemnie? Nie chodzi mi o to żeby mieć staty 45/0 tylko mi chodzi o samą przyjemność.Dzięki z góry

Leblanc ma za***iste kombo fajnie sie nia gra , Karthusem tak sobie zawsze na poczatku beda na ciebie wszyscy biec... A akali za***ista postac bardzo przyjemnie sie gra ... Najbardziej polecam ci Akali jest **********

mod_ico.png
Słownictwo! Następnym razem będzie warn. - Cree

Akai przy ogarnięciu owni, chociaz mi nie podpadła.

Karthus ze swym ultem est nawet fajny, chociaz za 1-szymi grami ciut trudny.

LeBlac nie grałem ale grałem Z LeBlac i super wyglądała i nieźle grała.

no właśnie co do LeBlanc nie podoba mi się w niej jej prostoliniowość chodzi o to że jej skille są pojedyncze czyli nie zabiją więcej niż 1 gracza na raz.Wiec chyba zdecyduje się na Akali

Ermm... a Akali to od kiedy ma jakieś multi-targety? Jeden skill to nieco za mało żeby zabić więcej niż 1 gracza naraz.

LB to assassin, ona polega na tym że wskakuje na twojego carry i zadaje mu takie obrażenia, że wyłącza go z walki już na starcie. Wbudowany flash, uwiązanie i kulka, do tego ult pozwalający powtórzyć spella (z większym dmg) - to wszystko pozwala na zadanie niezłych obrażeń już na starcie. Feednięta LB jest przerażającym wrogiem, bo potrafi zjechać hp swoim combo bardzo sprawnie - niejednokrotnie i do zera, jeśli jesteś squishy.

Zresztą, OP zadaje dziwne pytania. Daje do wyboru hybrid assassina z energią, AP assassina i AP mage'a i prosi o pomoc w wyborze. Karthus się tak różni od pozostałych, że nie da się ich zwyczajnie porównać...

mi chodzi tylko żeby się przyjemnie grało

Ale skąd my mamy wiedzieć co oznacza dla ciebie przyjemnie? Dla mnie gra Xerathem to gra przyjemna, podobnie jak Morganą i ogólnie częścią AP carries. Dawniej grywałem także np. Jaxem czy Soną. Za to gra dowolnym assassynem, stealth champami, Vayne, melee etc. to padaka, męczarnia etc etc. Dla mnie gra Shaco to coś strasznego, a mój kumpel lubi ten styl gry; ja uważam że wspomniany wyżej Xerath jest fajnym magiem, a on uważa że to strasznie słaby mage etc. Nie dogodzisz każdemu, bo każdy gra inaczej. Jak tu ci doradzić czy masz grać assassinem hybrydą, AP czy magiem? Przecież to diametralnie inne podejścia.

Nawet porównanie ze sobą LB i Akali jest trudne, bo IMHO LB bardziej polega na swoim burst dmg, a ze względu na różnicę między magią a energią podejście jest całkiem inne. O Kaktusie nie mówię, bo on to całkiem inny styl gry.

Może Ci się postac i filmów opisów podobać a tak naprawde nie będie to to ta jednyna. Ja się tak złapałem z Teemo. Gadali wszyscy o owych grzybkach a tak naprawde sa do d*py. Wyłącznie na low Hp magów.

Przyjemnie gra się akali, kropka

Przyjemnie dla Ciebie :D

Poza tym takie tamety są bez sensu\, poniweważ każdy ma inny stajl gry. Jednemu pasują magowie z huge dmg/low hp a innym tanki/spupporty. Więc możemy Ci te postacie pokrótku opisac a nie napisac, którą Ci siębedzie najlepiej grało, bo tego nie wiemy.

Nie bierz LB, bardzo słabe late, nawet nafeedowana, wszystko co wtedy robi to QR inic więcej.

Polece Ci akali, bardzo duże combo i dmg. Tylko radze nie brac hextex gunblade, bo takie combo jej jest niepotrzebne.

Akali to jest najlepiej oceniona postac przez lola i mobafire latwa i przyjemna nie ma many jedynie CD cie ogranicza mocny passyw i mocne ulty.Leblanc nie gralem duzo ale ogolnie goscie jak nia ogarniaja to jest pogrom lata i killuje kazdego po mapie passy dobry do uciekania slabe ulty.Khartus byl za 6300 teraz jest za 3150 dosc mocna postac unikalne ulty widzialem kolesi co tylko na respie siedzieli i walili ulty dobry do TF i ogolnie mocne AOE dmg latwo sie nim nafedowac.

1. Bullsh!t, Akali nie opiera się na CD tylko na energii. A energy management jest nieco trudniejszy od many momentami - ma swoje plusy i minusy.

2. LB i słabe ulti? Low cd i możliwość powtórzenia ostatniego skilla, co w praktyce może dać nam podwójnego flasha, a to i tak najbardziej defensywne zagranie chyba. (Przy okazji... wyfeedowana LB bezużyteczna? Może po prostu nie widziałeś takiej która potrafiła coś zrobić, bo w praktyce to wcale nie tak łatwo z nią.)

3. Noo, jeśli kaktus siedzi na respie z R i nic poza tym nie robi, to jest bezużyteczny (bo jak inaczej nazwać kogoś, kto jest użyteczny ~raz na 2 minutę) :) ale poza tym się zgadzam, dodałbym tylko o jego pierdzielonej ścianie - nie wkurza tak jak ta od Anivii, ale i tak miesza szyki jeśli się ją dobrze ustawi. Inna sprawa że gracze mają tendencję do samobójczych zachowań grając nim - może to dlatego, że jego ult jest bardzo kuszący dla nowicjuszy.

Akali -niegrałem/łam

Le Blanc -niegrałem/łam

Karthus - niegrałem/łam

Poczekajta na ośmiogoniastą bestie bijuu GG yo.

Nie bierz LB, bardzo słabe late, nawet nafeedowana, wszystko co wtedy robi to QR inic więcej.Polece Ci akali, bardzo duże combo i dmg. Tylko radze nie brac hextex gunblade, bo takie combo jej jest niepotrzebne.

Słaba w late ?? Czy ty wiesz jaka jest rola tej postaci w teamie ?? Postać ta ma za zadanie wyeliminować carry przeciwnego teamu , aby team fight nie sprawiał kłopotu.Można też łatwo zrobić double albo triple killa z pomocą jej obszarowego skilla na w i ultacza.

LeBlanc to kosa na midzie , tą postacią nawet nie musisz ogarniać bo jest dobra.

LeBlanc to kosa na midzie , tą postacią nawet nie musisz ogarniać bo jest dobra.

Nieee no, bez przesady. Przeciwko LB wystarczy grać ostrożnie. Ja Morganą jeszcze problemów przeciwko LB nie miałem. A ogarnianie LB jednak jest potrzebne, bo na co komu LB która nie umie rzucać łańcuchami? :)

Nieee no, bez przesady. Przeciwko LB wystarczy grać ostrożnie. Ja Morganą jeszcze problemów przeciwko LB nie miałem. A ogarnianie LB jednak jest potrzebne, bo na co komu LB która nie umie rzucać łańcuchami?

Może niektórzy nią nie ogarniają , ale uwierz mi kupie se butki i 2 itemki na magic penetration to jak złapie kogoś w łańcucha to puszcze full combo i nie ma typa.

Ja dużo gram Karthem i też czasem lecę na Kamikadze jak widzę, że zgarnę kilka killi zwłaszcza jak ma się już ponad 1k AP. Ogólnie gdy gram Karthem to mam większe problemy by zabić LeBlanc niż Akali pewnie dlatego, że pierwsza ma skille dystansowe. Wszystkie postacie są mocne, ale jak było wyżej to inny styl i chyba autor powinien napisać jaki styl gry jest dla niego przyjemny.

Zastanawiam się nad tymi oto postaciami :LeBlanc,Akali i Karthus.Powiedzcie którą postacią według was gra się bardzo przyjemnie? Nie chodzi mi o to żeby mieć staty 45/0 tylko mi chodzi o samą przyjemność.Dzięki z góry