Pomoc w zarabianiu przez bloga

Witam,

ostatnio, jako że krucho u mnie z groszem przeglądałem "internety" w poszukiwaniu prawdziwego zarobku. Strasznie pragnąłem znaleźć pracę w dziedzinie copywritingu, jako że sporo piszę i z tego co wskazuje nie jestem w tym najgorszy. Natomiast wszystkie "oferty" skierowały mnie na jakiś śmieszny inclick.pl. Natomiast ja szukałem w miarę normalnej roboty gdzie robię coś, za co dostaję wypłatę jak człowiek, a nie klikam, likuje i może raz na ruski rok coś napiszę.

Będąc nieźle zdenerwowanym znalazłem gdzieniegdzie informacje o zarobku za pośrednictwem blogów. I tutaj pojawia się moje pytanie, bo chciałbym stworzyć tak owy w celu zarobkowym, ale nie tylko. Na początku chciałbym jedynie pokrycia kosztów serwera itp. Tematyka byłaby dość ogólna, jak że sporo podróżuję, piszę, czytam to sporo pewnie byłoby niezależnych recenzji. Czy ktoś z was kiedyś prowadził coś podobnego i czy mógłby się podzielić jakąś wiedzą na tym polu?

Proszę was tylko odpuście sobie tylko wysyłanie mi ofert zakupu "poradników" za 50zł

Pozdrawiam

http://www.blogger.com/, free + możliwość podpięcia adSense. GL.

Ogólnie, to samo blogowanie nie wymaga tylko umiejętności poprawnego pisania, ale też trzeba mieć "to coś" co będzie przyciągało ludzi i pozostawiało ciągły niedosyt, jak po przeczytaniu dobrej książki. Jeśli chcesz zarabiać musisz mieć dobry pomysł na to "by się sprzedać". Mówiąc o zarobkach musisz mieć świadomość tego, że nie mówimy o setkach wyświetleń dziennie, ale o tysiącach czy nawet milionach .. Sponsora wtedy nie będzie ciężko znaleść. Moim zdaniem, pisanie bloga jest bardziej jako hobby, bo ciężko cokolwiek osiągnąć w tej ?branży? Niemniej życzę sukcesów :)

Kurczę, ja już jakiś czas pracuję w tym i jak byś chciał, to mogę podać ci kilka namiarów, głównie do np. pisania tekstów "Precli". Tylko wymagają zazwyczaj, żebyś był terminowy i pisał teksty zgodnie z wytycznymi. Jak odezwiesz się na gg - 2402563 to ci wyjaśnię.

Hmmm no dzięki za pomoc, aktualnie myślę nad tematem bloga, bo niestety jestem człowiekiem który robi wszystkiego po trochu, ale nic od A do Z, więc na 100% będę musiał się trochę postarać, by coś wykombinować :) Strasznie bym chciał prowadzić coś w stylu bloga autostopem przez życie, który osobiście uwielbiam, ale po 1 aktualny status nie pozwala mi na takie podróże ( maturka w tym roku ) oraz będąc 2 ( czy nawet 3 ) na rynku z tą samą tematyką zawszę pozostanę w cieniu :)

Edit:

Czy ten blog postawiony na normalnym serwerze ma wielką przewagę nad tym googlowskim :) ?

Jak blog będzie dobry to bez różnicy :)

A o czym chcesz tego bloga mieć?

Jak nie masz pomysłu to nikt nie będzie czytać ziom.

Ale na zachętę zobacz co da się zrobić, gdy człowiek startuje z takiej samej pozycji jak Ty czyli od zera, ale ma konkretną zajawkę : http://www.enbiej.pl/

Ja akurat pisać mogę o bardzo wielu tematach od żeglarstwa przez ekstremę rowerową aż do poezji, natomiast największy problem mam ze zdecydowaniem :)

Skoro masz zajawke na wszystko to w gruncie rzeczy nie masz zadnej bo sie jej w 100% nie poświęcasz. Znajdź niszę, zobacz czego na rynku brakuje i ją wypełnij :> Powodzenia

Sam napisałem to na górze, że jestem osobą zainteresowaną wieloma dziedzinami, ale w żadnej nie jestem ekspertem. Aktualnie myślę o czymś oryginalnym, dzięki wszystkim za pomoc :)

Witam,

ostatnio, jako że krucho u mnie z groszem przeglądałem "internety" w poszukiwaniu prawdziwego zarobku. Strasznie pragnąłem znaleźć pracę w dziedzinie copywritingu, jako że sporo piszę i z tego co wskazuje nie jestem w tym najgorszy. Natomiast wszystkie "oferty" skierowały mnie na jakiś śmieszny inclick.pl. Natomiast ja szukałem w miarę normalnej roboty gdzie robię coś, za co dostaję wypłatę jak człowiek, a nie klikam, likuje i może raz na ruski rok coś napiszę.

Będąc nieźle zdenerwowanym znalazłem gdzieniegdzie informacje o zarobku za pośrednictwem blogów. I tutaj pojawia się moje pytanie, bo chciałbym stworzyć tak owy w celu zarobkowym, ale nie tylko. Na początku chciałbym jedynie pokrycia kosztów serwera itp. Tematyka byłaby dość ogólna, jak że sporo podróżuję, piszę, czytam to sporo pewnie byłoby niezależnych recenzji. Czy ktoś z was kiedyś prowadził coś podobnego i czy mógłby się podzielić jakąś wiedzą na tym polu?

Proszę was tylko odpuście sobie tylko wysyłanie mi ofert zakupu "poradników" za 50zł

Pozdrawiam