Pomoc w złożeniu PC do 2,300zł

Witam forumowiczów, poszukuje pomocy tak jak w temacie w złożeniu komputera do 2,300zł.
Ma to być komputer do gier, nie mam specjalnych wymogów najważniejsze żeby świeże gry działały w miare dobrze na wyższych ustawieniach.
Z góry dzięki :wink:

Za 2,3k to nowe gry nie beda chodzic na “wyzszych ustawieniach”. Po drugie kwota z monitorem ? Czy samo pudło ?

Za te 2300 to wolałbym kupić najnowszego X1 i hulać w 4k, jeśli mowa o ustawieniach.
Dawno nie kopalem za sprzętem, ale za 2300 to Ty na nowsze tytuły zbudujesz coś, co Ci je odpali na low/med.
Sama płyta główna to już minimum 5 stówek, obudowa średnio 150+ jeśli nie chcesz gotować podzespołów pod przykryciem, do tego zasilacz, pamięć, miło by było wrzucić jakiś SSD, procek, chłodzenie…

Żebyś mógł pograć na wysokich ustawieniach to byś musiał wydać co najmniej 4 tys zł

Sama karta graficzna kosztuje 2000 zł (mam na myśli GTX 1080) więc nie wiem czy za pozostałe drobniaki cokolwiek kupisz. Niestety czasy kiedy miałeś full wypas za te 2k-3k już dawno minęły…

nie kupuj teraz kompa, lepiej dozbieraj i kup uzywanego wtedy bedzie duzo lepiej niz nówkę.

No tak, niech kupuje uzywanego składaka z kartą graficzną używaną przy kopaniu. Większej bzdury nie słyszałem ostatnimi czasy. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję.

1lajk

ty sie znasz … myslisz ze jakies polaczki z olx albo allegro wiedzą w ogóle co to kopanie ? tylko uzywki w tej cenie i wyjdzie niezly sprzęt. wiekszosc bedzie jeszcze nawet na gwarancji. Teraz jest dobry moment bo za kilka dni wychodzą nowe karty graficzne więc stare mozna za grosze wyrwać, nowe procki tez niedlugo bedą i łatwo dostać jaki i6XXX taniej który jest nadal bardzo dobry

poza tym co ty wiesz o kopaniu … to trzeba miec całe fabryki zeby cokolwiek wykopać a taki przeciętny janusz na swoim GTX 970 przez noc wykopie jakieś 2 grosze … czyli za prąd zapłaci więcej

Dobra, po wypowiedziach mogę stwierdzić że podwyższamy cenę tak do 3,2-3,6k.
Dzięki wszystkim za wyrażenie opinii.

minuta szukania (pewnie są lepsze okazje)

https://allegro.pl/geforce-gtx-1060-6gb-192bit-ddr5-zotac-amp-i7551365969.html Karta graficzna która ma jeszcze 3 lata gwarancji za 870 zł

taka sama karta ale nowa na morelach kosztuje 1420 zł

i powiedz mi że nie opłaca się brać używanej …

O ile grafikę dokupisz samodzielnie za jakiś czas :stuck_out_tongue:

Koszyk na morele za 2307,79 zł
Tylko musisz dokupić grafikę, na początek urzywaną 970 lub 1060 lub RX 570 lub RX 580

1lajk