Witam szukam jakiegoś dobrego internetu mobilnego bez limitu w Toruniu.
Zapraszam do komentowania
Pomoc w znalezieniu dobrego internetu
Kup startery każdej sieci z dostepem do LTE i jak masz router to podmieniaj i sprawdzaj zasięg jaki Ci łapie, jak nie masz anteny do routera to będzie słabo
kup starter każdego Operatora i sprawdź w telefonie jak z zasięgiem HDSPA / 3G / LTE i wtedy będziesz mógł sprawdzić ceny tego co ma zasięg dobry.
Chodzi mi o taki w mieszkaniu bo niestety stacjonarny nie mogę mieć bo będę mieszkanie wynajmował
Masz dostęp do światłowodu?
Orange, moja firma ma opcje światłowodu na czas nieokreslony.
Będziesz się wyprowadzać to zerwiesz umowe z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia
Pozdro
dla indywidualnych nikt mu nie da internetu po kablu na czas nieokreślony, tylko LTE
Chyba wiem lepiej, jest oferta dla studentów na czas nieokreślony.
Wystarczy wejść na strone orange…
Gównostradę mu proponujesz?
Chyba normalny to ty nie jesteś Gównostrada to najgorszy wybór!
Na pewno lepsza niż jakieś multimedie/vectre. U mnie w mieście orange jest jedynym operatorem, który doprowadza światłowód do mieszkania ftth, wiekszośc operatorów ma fttb. W/E
Po pierwsze - u niego może nie być światłowodu.
A po drugie, to mam Internet w Orange już X lat (kabel miedziany) i przez wakacje miałem problem, bo neta potrafiło 3 razy na jedną godzinę wywalić i tak przez cały dzień. Na czas czerwiec - sierpień musiałem zrezygnować z grania w Tibię, bo się nie dało. Usterkę zgłaszałem dosłownie co tydzień i co tydzień była “naprawiana”, po czym problem wracał po paru dniach. Dopiero teraz (jak mi się wakacje już kończą - student) nagle mój Internet zaczął działać poprawnie. Więc kolego to, że u Ciebie działa, nie znaczy, że u każdego będzie hulać i tym bardziej nie każdy ma dostęp do światłowodu (budynek naprzeciwko światłowód ma, Ja nie mam XD - centrum miasta btw).
Zdajesz sobie sprawę, że każdy Operator ma rejony gdzie ma problemy z usługami i rejony gdzie działają one idealnie?
Mam Neostradę 80/8 od 6 lat i neta nie miałem może 3 dni przez ten czas z czego 2 to był wyrwany kabel podczas prac na ulicy obok i szczerze prędkość ok, stabilność ok, ping ok i jeśli miałbym komuś coś polecić to właśnie Neostradę ale pozostawiam to tylko dla sąsiadów bo ktoś w innym mieście weźmie i będzie klnąć xD
Najlepszy zasieg i przepustowność ma LTE z orange jeśli chodzi o mobilniaki, testowałem u siebie play i plusa, mimo, ze mieszkam w otwartym polu 20-22km od przekaznika to nie bylo zasiegu, bez anteny zewnetrznej na routerze mam 1 kreske lte z antena 4/5 internet smiga do 30mb, black desert pobierałem, to samo teso i nie ma co narzekać
Proszę Cie,
Nie porównuj FTTH do VDSL(Kabel miedziany) to całkowicie inna technologia.
VDSL nie jest stabilnym łaczem bo idzie kablem miedzianym. Kazdy metr kabla miedziane to spadek prędkości i niestabilność.
Światłowód od orange jest zajebisty, jeżeli nie masz dostępu to zycie