Pomoc w znalezieniu gry [hard]

Witam,

Poszukuję gry która/w której:

- w klimacie anime

- gra planszowa, w stylu postacie poruszają się po planszy

- demo było zamieszczone w jakiejś zdaje się niemieckiej gazecie z grami koło 2000roku ~~

- postacie na planszy walczyły między sobą.

Jeśli ktoś ma jakiś trop proszę o info, pozdrawiam : )

Little Fighter ? :D

Nie, nie, LF to chodzona bijatyka, tamta gra była planszowa w klimatach anime.

Legends of Heroes: Trails in the Sky?

Planszowa czy platformowa. Podaj może jakieś detale. Jak wyglądały postacie? Coś jeszcze może pamiętasz :)

Napewno nie był to RPG, aczkolwiek grafika podobna do Legends of Heroes: Trails in the Sky. Była to gra planszowa, były pola, po których poruszały się (w większości) kobiece postacie i tutaj nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że po najechaniu na siebie walczyły między sobą. Gra była dołączona do jakiegoś czasopisma niemieckiego (a konkretniej jej demo), niestety nie wiem jakiego bo gazetka była kolegi. Pamiętam również, że grałem w nią mniej więcej w 2000/2001.

Mechanika gry była bardzo podobna do Mario Party :

Wybacz odpadam w tej sytuacji. Miałem kilka typów, ale nic nie pasuje do takiego rodzaju planszówki. Temat trudny bo z niemieckim czasopismem. Gierka była w wersji ENG?

@Aktualizacja

Przeszukałem jeszcze bazy gier kilku serwisów. Nic nie mogłem znaleźć co pasowałoby do twojego opisu. Może była to jakaś niszowa produkcja?

Tak, niszowa produkcja, wydaje mi się, że była w języku japońskim, ew w jakimś, którego za młodych lat nie mogłem zrozumieć ; d

Bardzo podobne do tej gry :

Jednakże było na PC

Oj trudno będzie.

http://vndb.org/v770

http://vndb.org/v557

Mimo, że dałem już linki to mam pytanie. Była dość pokaźna ilość tekstu?

Tekstu było nie zawiele, ale ogólna stylizacja bardzo podobna. Grafika była bardziej kolorowa. Jak słyszę te dźwięki to prawie to samo [ w sensie dźwięku], jednakże to nie jest ta gra.

Witam,

Poszukuję gry która/w której:

- w klimacie anime

- gra planszowa, w stylu postacie poruszają się po planszy

- demo było zamieszczone w jakiejś zdaje się niemieckiej gazecie z grami koło 2000roku ~~

- postacie na planszy walczyły między sobą.

Jeśli ktoś ma jakiś trop proszę o info, pozdrawiam : )