Witam, od jakiegoś czasu mam na swojej siódemce jakieś gówniane błędy, pokroju "The application was unable to start (0x000007b), jakieś błędy plików Dll, błędy Net frameworka, nie działające programy itp. Reinstalacja windowsa średnio pomogła, niby większość rzeczy działa, ale irytujące błędy są nadal.
I tu moje pytanie, bo mam możliwość reinstalacji na Windowsa 8.1, i czy ta wersja jest bardziej stabilna, i wyeliminuje te irytujące błędy siódemki? Proszę o pomoc .
Pomoc z Windowsem
Szczerze Polecam przerzucić się na 8.1 . Sam właśnie użytkuje i nie mam żadnych błędów
Poczekam raczej na więcej opinii, niby w necie na różnych sajtach też były pozytywne opinie, ale jakoś do siódemki się przyzwyczaiłem, ale biorąc pod uwagę ilość obecnych errorów, wyboru zbytniego raczej nie mam.
8.1 to praktycznie to samo, co 7. Po przesiadce zauważyłem szybszy start, szybsze zamykanie, mniejsze zużycie. Czy wyeliminuje błędy? Teoretycznie powinna, choć nigdy nie wiadomo.
Sry za spam jak ktoś to przeczytał, przygłupi brat napisał posta jak na chwilę odszedłem
Chodzi mi tylko i wyłącznie o wyeliminowanie tych błędów związanych z net frameworkiem i Dll'ami, widziałem parę opinii że na windowsie 8 tego już nie ma, a na siódemce nie mogłem znaleźć rozwiązania, a przekopałem połowę internetu ;]
Przeinstaluj, zobacz. Powinny zniknąć.
No właśnie wkładam płytę do napędu, zobaczymy jak to będzie ;p
Zeby naprawic problem z dllami doinstaluj redistributable packagi 2010,2012,2013 i frameworka 4 bodajze . Pomoże na 100% (jak pisalem programy i chcialem dac znajomemu to wlasnie mial problemy z 0x000007b )
Spoko, nie pomoże bo już to robiłem, cały internet przekopałem jak pisałem i nic
Przeinstalowałem już, i mam pytanie, czy jest jakaś "paczka" tych wszystkich potrzebnych programów od razu, czy muszę te visuale, srale i frameworki instalować każdy osobno?
Spoko, nie pomoże bo już to robiłem, cały internet przekopałem jak pisałem i nic Przeinstalowałem już, i mam pytanie, czy jest jakaś "paczka" tych wszystkich potrzebnych programów od razu, czy muszę te visuale, srale i frameworki instalować każdy osobno?
Jestes pewnien ze wszystkie packagi zainstalowales? (64 bitowe i 86(32)) - jesli masz system 32 to tylko 32. Po zainstalowaniu robiles restart kompa ?
Sa paczki ale robione przez ludzi , nie polecam moze to byc jakis wirus . Najlepiej instalowac osobno z strony producenta .
Sprawdz jeszcze czy w folderze Windows>WoWSyS64 masz pliki msvcr100,110,120 jesli nie ma to znaczy ze nie zainstalowales tych paczek albo cos sie stalo z nimi xd Innej opci przy tym bledzie prawdopodobnie nie ma .
Sproboj uruchomic jako administator i ze zgodnoscia czy cos te aplikacje.
Problem z bledem 0x0...07b to problem z dyskiem lub jego sterownikiem a wlasciwie AHCI i takie tam... Jesli twoj bios tego nie ma to nie wiem.
Ten blad tez mi wyskakiwal i wylaczylem to cos w biosie i dalo sie normalnie zainstalowac system.
Problem nie występuje po reinstalacji na nowszy system, można zamknąć.
Na prośbę autora zamykam.
Witam, od jakiegoś czasu mam na swojej siódemce jakieś gówniane błędy, pokroju "The application was unable to start (0x000007b), jakieś błędy plików Dll, błędy Net frameworka, nie działające programy itp. Reinstalacja windowsa średnio pomogła, niby większość rzeczy działa, ale irytujące błędy są nadal.
I tu moje pytanie, bo mam możliwość reinstalacji na Windowsa 8.1, i czy ta wersja jest bardziej stabilna, i wyeliminuje te irytujące błędy siódemki? Proszę o pomoc .