Cześć wszystkim, przychodzę do was z prośbą o pomoc. Szukam czegoś kolorowego z serii gier mmorpg i wybór padł na NosTale. Z racji iż nie chcę tracić czasu na jakieś testowania klas, itp. zanim rozpocznę mam kilka pytań, a gdzie indziej je zadać jak nie na forum gier MMORPG. Do rzeczy, mam kilka pytań:
- Jest to już lekko starsza gierka, grywałem w Metina a widzę że to to samo studio gier, Gameforge. Czy gra jest nadal aktywna i zadbana (w sensie aktualizowana, jakieś wydarzenia, itp)?
- Metin 2 od zawsze kojarzył mi się z dużą ilością płatności, żeby coś więcej osiągnąć, a jak to wygląda w NosTale. Czy tutaj też trzeba wydać masę kaski żeby móc grać i coś więcej robić, osiągnąć?
- Czy NosTale też posiada jakieś prywatne serwery? Ogólnie raczej i tak preferuję oryginalną wersję. Serwery prywatne z Metina często nie są zbyt trwałe i szybko umierają oraz są pełne miliarda dodatkowych rzeczy, że się po prostu można zgubić, ale czy są z NosTale prywatne i czy jakieś ewentualnie są już na rynku dłużej i czy mają więcej ludzi niż oryginał od Gameforge.
- Co do klas, bo czytałem że nie można zmienić po wyborze. Czy jest to jakoś w miarę zbalansowane czy nie? Jestem graczem bardziej Solo PvE, więc czym zacząć co będzie w ten styl dobre i tanie do grania, łatwe? Czy może balans i kierować się tym co mi się podoba, bo klasy same w sobie tak samo dobre?
- Jakieś poradniki czy też stronki z poradnikami dla nowych osób macie? żeby dobrze wejść w grę i czegoś od startu nie zepsuć. Wiadomo, uczy się człowiek z czasem, ale nie chce tracić później czasu żeby robić to samo od zera, bo gdzieś coś źle zrobiłem.
- Są tutaj jakie osoby które aktywnie grają, jakieś klany/gildie (czy co tam jest) kto przygarnie, nauczy i z kim można pograć?