Witam
Szukam MMO:
- w którym jest widoczna różnica w poziomie postaci oraz gearze. (np: 10 punktów STR czy WIT dają już lekką przewagę)
-w którym mógłbym farmić godzinami jakiś unikatowy item,który jest wiele warty. (lub drop z danych moobów który jest potrzebny do ulepszenia np : broni
-istnieje jakaś rywalizacja ( walka o spoty/bossy)
-jest zaludniona (nie chce biegać sam po wielkim świecie)
-najlepiej grindownik ( może być też quest grind : zabij 100 moobów oddaj questa,porozmawiaj zabij przy okazji możliwości dropu…)
Przypadły do gustu :
-Cabal - grałem od EP 1 do niedawna, super gra ale nieżywa . Co było do zrobienia w 90% zrobione. Item shop chociaż dostępny w grze daje wielką przewagę . Za Eurasy można mieć wszystko.
-Metin 2 - Gram do dziś na privach ,globalu ale to już nie to samo co kiedyś . Progres nie daje satysfakcji. Wbudowany autobot /yangi w Item shopie ,masa botów ,odechciewa się wszystkiego. Privy są dobre na 2-3 miesiące potem nie ma co robić.
-Drakensang- dużo możliwości,dość fajny grind po 40 lvlu,pvp też dość fajne. Super ale ograne.
-Diablo 2,3 - ile można?
Próbowałem:
-Aion - jakieś 3-4 lata temu. Jakoś mnie znudziło i nie wróciłem już do tego.
-Tibia-nie przemówiła do mnie ;/
-c9 - fajne areny super pvp (nie wiem jak sytuacja wygląda teraz)
-WoW - podchodziłem wiele razy ale nie mogę się dłużej zatrzymać.
-Guild Wars 2 - brak widocznego progresu (jak dla mnie ) skalowanie jakoś mnie odrzuciło. Pvp w którym gear ma małe znaczenie do mnie nie przemawia ;/
-Black Desert - przyglądam się dłużej tej grze czytam opinie dobre i złe . Pograłem na trialu, skille grafika super. Nie przekreślam tej gry bo jestem w niej zielony. Przeszkadza mi tylko że wygląd zbroi to jakiś outfity nakładki? ;/
-Last Chaos- stare czasy ,gra super ale teraz chyba pusta ?
-Archlord - 10/10 ale już go nie ma ;(
-L2 - przyznam się bez bicia,że w latach świetności nie grałem. Z dwa lata temu skusiłem się i zastałem grę ciągnacą za ręke z masą botów ;/
-Archage- pograłem dosłownie pare minut i pojawił się błąd(instal poraz drugi,trzeci nic nie dał) dałem sobie spokój. i teraz pytanie warto spróbować ?
To by było chyba na tyle Zaznacze tylko że ESO odpada z powodu skalowania.
Proszę o pomoc/pomysł i z góry dzięki za odpowiedzi