Pomocy

Witam was ostatnio zająłem się renowacją mojego piecyka. Jak na razie uzyskałem taki efekt:

2X 2,50 GHZ

2 GB ram

no i wady najważniejsze...

64 karta graficzna

17 GB na dysku...

Błagam i proszę o pomoc moglibyście mi powiedzieć co muszę w nim wymienić by sprawnie chodziło wszystko

Wszystko. A najbardziej wymiany domaga sie raczej karta graficzna i procek, troche malo masz miejsca na dysku ;)

Procek jest spoko, powinien dać radę z większością gier, najwyżej będziesz pykał na medium. Najważniejsze że to Dual Core. Sam mam przypalone 1,4ghz single core więc wiem co to słaby CPU

Karta graficzna - potrzebujesz minimum 256MB aby sensownie o czymś myśleć.

Miejsce na dysku - to ogólnie, czy tylko partycja C? Jeśli masz tyle na C a wszystko wgrywasz na drugiej partycji to jest ok, jeśli nie, potrzebujesz jeszcze jednego dysku.

Ravy zadziwię cie (niestety nie pozytywnie) Karta graficzna mhm... jestem tego świadom, że mam tak słabą XD Masz może jakiś pomysł na kartę (tzn. w jaką by zainwestować wy dobre gry typu Dragon Age II, Crysis II itp uniosło na np medium lub minimum XD). A teraz coś czym cię zadziwię, dysk mi się ostatnio spalil (a nawet kilka) i został mi tylko C z tym nieszczęsnym 40 GB (20 GB na wymagania kompa idzie, i zostało mi 20 GB na użytkowanie, 3 już zużyłem...a raczej moja matka na swoje zdjęcia i muzykę...;/)

Przede wszystkim załatw sobie dysk, i już go nie grilluj, od 15GB miejsca zacznie się mulić, od ok. ~2GB ma prawo strajkować przy włączaniu, a gdy używasz aplikacji na dysku wgranych, to zamulać się będzie prawie na pewno i wcześniej.

Karty ci nie polecę, sam dopiero planuję naprawę własnego sprzętu, więc nie znam jeszcze produktów samych w sobie.

Daj kase, jaka mozesz na to przeznaczyc, a wtedy pewnie padna propozycje.

ehh trafiłeś Dzz w samo sedno gdyż kasy jednak za dużo nie mogę przeznaczyć XD Góra to 500-700 zł heh

Jak chodzi o karte, to polecilbym GeForce GT 430, znajdziesz na allegro za 200-300zl

mhm a takie pytanie, jako, że mój komp ogólnie jest stary (tylko bebechy ma nowe) to da się sprawdzić jaki DDR używa mój komp? Pytam o to gdyż potrafię zrobić wszystko z kompem ale na kartach graficznych się nie znam XD

Everestem sprawdź

mhm ok dziękuje

Jak chodzi o karte, to polecilbym GeForce GT 430, znajdziesz na allegro za 200-300zl

Lolwut GT 430 jest słabsza od GT 230 która po prostu SSIE! Bierz to kartę Vertex3D Radeon HD5670 1GB DDR5 /128bit/ ~300zł

A jaki posiadasz zasilacz.

Kristal wybacz ale nie mam pojęcia XD (choć mam wrażenie, ze mocny gdyż wytrzymuje dość dużo XD)

Zasilacz jest najważniejszy. Jeśli masz za słaby może komputer się spalić ze wszystkimi podzespołami. Uwierz mi sprawdź jaki masz zasilacz. Zasilacza nie da się sprawdzić żadnym programem, aby sprawdzić należy odkręcić boczną pokrywę i sprawdzić nazwę.

mhm rozumiem, aktualnie wyjeżdżam i będę w domu dopiero w niedzielę więc niestety dopiero wtedy będę mógł to zrobić

Witam was ostatnio zająłem się renowacją mojego piecyka. Jak na razie uzyskałem taki efekt:

2X 2,50 GHZ

2 GB ram

no i wady najważniejsze...

64 karta graficzna

17 GB na dysku...

Błagam i proszę o pomoc moglibyście mi powiedzieć co muszę w nim wymienić by sprawnie chodziło wszystko