Może ktoś z starszych osób wie co trzeba zrobić ( jakie przedmioty są ważne w gim) żeby by informatykiem.
Pomocy!
Ja chodzę do 3 gimnazjum. I wydaję mi się, że najważniejszym jest informatyka. A z takich gimnazjalnych innych przedmiotów to trochę mi trudno powiedzieć.
Ja jestem w TI więc mogę coś powiedzieć na ten temat Ogólnie jest tak że 3 przedmioty są zawsze + jeden w zależności od szkoły. Te 3 co są zawsze to Polski, Matematyka, Angielski. Jeżeli chcesz iść na informatyka to w zależności od szkoły albo będą preferować informatykę(chociaż na poziomie gimnazjum to g... się tam robi) albo fizykę.
Dzięki za pomoc w przedmiotach, a może poradzisz jaka szkoła później.
No cóż moim zdaniem technikum zdecydowanie lepsze niż liceum
przykładaj sie za***iscie do matematyki. pierwszy rok na studiach informatycznych to praktycznie sama matematyka i najwiecej osob odpada
Dodam coś od siebie. Przedmioty, w jakich się musisz wykazać to fizyka, polski, matematyka. No i oczywiście informatyka, ale w gimnazjum dostaje się 6 za nic ^^
I teraz najważniejszy wybór. Liceum czy technikum? Kończąc liceum będziesz miał łatwiej na początku studiów, gdy jedzie się głównie teorię, no i matura powinna ci lepiej pójść. Kończąc technikum, na drugim roku studiów będziesz się niewiarygodnie opierdzielał, bo zapewne dojdzie do praktyk. A ty już dawno się tego wszystkiego w technikum nauczyłeś. ^^ Ale wybór "Liceum czy Technikum", to bardziej pytanie "Czy jestem pewien, co chcę robić w życiu?". Jeśli naprawdę chcesz być informatykiem, idź do technikum.
No i oczywiście bij punkty, bierz udział w konkursach, żeby potem w 100% dostać się do szkoły, którą sobie upatrzyłeś. Jeśli przekroczysz próg 160 pkt, wezmą cię wszędzie. ^^
OK. To wybieram technikum. Tylko, że w mojej okolicy są 2 takie technikum. Jedno w Szczecinie ( bardzo dobre ) i drugie w Pyrzycach ( ma słabsze notowania ). Będę się starał aby dostać się do tego w Szczecinie. A co potem??
A widziałem na TI najmniej 81 p.
ze 160 p. można iść wszędzie, racja
Jesteś ze Szczecina? To do TME! Moim zdaniem najlepszy wybór dla informatyka w tym mieście. Jest jeszcze jakieś technikum na Chorzej. Jeśli jednak ci się odwidzi i zechcesz iść do liceum, to XIV lub IX na profil matematyczny. ^^ (II jest be, moim zdaniem. Może i najlepsza w mieście, ale uczniowie są porąbani.)
(Cold, ja się pochwalę, miałem 175. )
Nie jestem ze Szczecina. Jestem z Żabowa. Jeżeli nie dostanę się do TME to pójdę do tego drugiego. Dzięki za pomoc, a może jakieś rady??
PS. Kiedyś rozmyślałem nad IV LO.
Może ktoś z starszych osób wie co trzeba zrobić ( jakie przedmioty są ważne w gim) żeby by informatykiem.