Pomocy!

Witajcie potrzebuje pomocy mianowicie dostałem kurs na wózki widłowe z mojego PUPU sprawap rzedstawia sie tak kurs jest w pon 16.06 koszt kursu wynosi 1200 zl koszt badan 100 zl w pon jest pierszym dniem kursow papiery zostały podpisane ,moje pytanie mam pewien problem w rodzinie i niestety nie bende mógł isc na ten kurs chociaz bardzo sie z niego cieszyłem teraz czy bende musiał oddac te 1300 zl urzedowi czy istnieje jakis myk by z tego wyjsc sprawa jest naprawde pilna i naprawde nie moge wziasc tego kursu

Pozdrawiam

ucieknij z kraju

warn_ico.png
Spam
~Leman

Używaj przecinków bo ciężko zrozumieć co piszesz.

Idziesz do urzędu, zgłaszasz, że w dzień rozpoczęcia kursów nie możesz się zjawić podajesz powód ( musi być ważny ) i przekładają Ci na inny termin. Najlepiej to dogadać się z osobą co te kursy robi, będzie najszybciej i najłatwiej. Poza tym drogie te kursy, z tego co się orientuje u nas robią po 300 zł :P

1200 zł + 100 zł badania. Na prawde nieźle, co to za wózki widłowe? Z napędem odrzutowym? 350 zł u mnie kosztuje.

A pasuje ci inny termin, czy po prostu chcesz się wypisać już całkiem ?

Jeśli zrezygnujesz z jakiegokolwiek świadczenia z PUP, jesteś od razu wyrzucony z urzędu. Jeśli w umowie było, że po zerwaniu kursu płacisz całą sumę. Ponosisz straty finansowe.

1200 zl kurs magazynier z obsługa wózkaj jezdniowego nie sam wózek prosze bez gówniarskich komentarzy wiem ze pełno dzieci sie tu wałesa.

Tak chce zrezygnować całkowicie chyba że przesuna kurs o miesiac w co watpie

mod_ico.png
Ta część o gówniarskich komentarzach, naprawdę jest zbędna. Jeżeli jak twierdzisz "pełno dzieci się tu wałęsa", to dlaczego szukasz tutaj pomocy?
~Leman

Po drugie nie wyzywaj użytkowników od dzieci, bo ci mówią prawdę. Jeśli nie przyjmiesz oferty - jesteś wyrzucony. Przecież masz to napisane w dzienniczku, czytaj <_<

Ja bym na twoim miejscu poszedł, sam bym skorzystał jakbym mógł. Dostajesz coś za darmo, jeszcze marudzi. Ja nie rozumiem ludzi.

Nie za darmo, bo płacił 1300 zł -.-

To zależy bo jeśli był do tego kursu przymusowy - jedyna kara jako go spotyka wykreślenie na 3 miesiące.

Jeśli było dobrowolne, ja bym zrobił pismo. W tych dniach - albo miesiącu nie mogę, i czekał na odpowiedź z urzędu.

Na pewno na umowie jest napisane, co i jak. Wystarczy poczytać dokument.

Temat do zamknięcia dziekuje za angaż pomocy, egzamin zdany, przynajmniej jedna z jego części wybacz Leman za bluzgi ;) Sorki za zwłoke dawno mnie nie było.

Witajcie potrzebuje pomocy mianowicie dostałem kurs na wózki widłowe z mojego PUPU sprawap rzedstawia sie tak kurs jest w pon 16.06 koszt kursu wynosi 1200 zl koszt badan 100 zl w pon jest pierszym dniem kursow papiery zostały podpisane ,moje pytanie mam pewien problem w rodzinie i niestety nie bende mógł isc na ten kurs chociaz bardzo sie z niego cieszyłem teraz czy bende musiał oddac te 1300 zl urzedowi czy istnieje jakis myk by z tego wyjsc sprawa jest naprawde pilna i naprawde nie moge wziasc tego kursu

Pozdrawiam