Siem. Przeglądałem właśnie dział do handlu, przeglądałem, aż w końcu wszedłem w temat 'Oszuści'. Szczerze mówiąc szkoda mi było wszystkich ludzi oszukanych, przez 'niecnych internautów' więc wpadłem (chyba nie jako pierwszy, ale może pierwszy to opublikuję) na pomysł - czemu nie mogli byśmy wybrać 'Moderatora do handlu kontami'. Chodzi mi o to, że osoby wymieniające się utworzyłyby np. konferencję na GG lub drogą wiadomości na forum wysłałyby swoje pass'y owemu komuś, a on by sprawiedliwie przekazał je dalej, co zlikwidowałoby liczbę oszustów na forum. Co wy na to?
Pomysł - brak oszustw?
Wielkie za bynajmniej ja nigdy nie zostałem oszukany , lecz to bardzo dobry sposób !
Jestem nie. Czemu? Bo osoba trzecia miała by dostęp do tego hasła, skąd wiadomo, że właśnie ten "moderator" nie okazał by się złodziejem? Zresztą, czy około miesiąca temu nie było IDENTYCZNEGO tematu?
Zresztą, mam dla was super metodę - nie wymieniajcie się. Gnojki które nie wywiązują się z umowy nie zdają sobie sprawy że za taki czyn mozna ich podciągnąć pod obowiązek karny, a osoby oszukane nie zgłaszają takich spraw. Chcesz kupować? Tylko u zaufanego dostawcy.
O ile znalezienie zaufanej publicznej osoby nie byłoby aż tak wielkim problemem, to jak to sobie wyobrażasz? Przecież przed podaniem passów dalej ta osoba musiałaby sprawdzić, czy wszystko się zgadza. Tym samym musiałaby mieć zainstalowane wszystkie możliwe gry/platformy na rynku. Ponadto często przedmiotem wymiany są klucze, a jak chcesz sprawdzić klucz bez wykorzystywania go?
Nie, nie ma szans żeby to zadziałało. Nie ma osoby która wspaniałomyślnie poświęciłaby aż tak spory czas i posiadałaby tak ogromne zaufanie (zwłaszcza na forum, gdzie kłótnie wybuchają ze sporą częstotliwością). Po prostu - NIE.
Już kiedyś pisałem na ten temat. Tylko kwestią czasy było by, by taka osoba została o coś posądzona.
trzema słowami: temat do zamkniecia ;p
ŚLLĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄ
@warcraft bo zazwyczaj stawka nie jest warta wysilku
Siem. Przeglądałem właśnie dział do handlu, przeglądałem, aż w końcu wszedłem w temat 'Oszuści'. Szczerze mówiąc szkoda mi było wszystkich ludzi oszukanych, przez 'niecnych internautów' więc wpadłem (chyba nie jako pierwszy, ale może pierwszy to opublikuję) na pomysł - czemu nie mogli byśmy wybrać 'Moderatora do handlu kontami'. Chodzi mi o to, że osoby wymieniające się utworzyłyby np. konferencję na GG lub drogą wiadomości na forum wysłałyby swoje pass'y owemu komuś, a on by sprawiedliwie przekazał je dalej, co zlikwidowałoby liczbę oszustów na forum. Co wy na to?