[Pomysł]Czytaj dalej/Dodaj komentarz przekierowuje na portal

Witam!

Były już o tym tematy (są na pierwszych stronach), ale z obawy przed warnem za nekrofilę - podnoszę ten pomysł.

Jak wszyscy wiemy, na portalu nie ma żadnej moderacji. Jest totalny chlew w którym zalęgły się trolle. I nie jest to problem sezonowy, bo gimbazja i podstawówka prawie w ogóle się nie uczy i wraca do domu gdzieś po 14 pełna energii do dalszych psot w internecie, bo w realu życie im nie wyszło. Czasami jakiś komentarz zostanie skasowany, ale nie ten zgłoszony i już na pewno nie ten, który łamał "regulamin". Z tego co pamiętam, to Xaorus prowadził krucjatę wobec obraźliwych komentarzy pod adresem Guru, ale to jest tylko jedna osoba i nie chodzi mi tylko o obronę Guru. Wystarczy wejść sobie w dowolny news - pełno trolli i obraźliwych komentarzy. Nikt ich nie moderuje i nikt nie sprawdza zgłoszonych komentarzy. Założę się, że większość tych trolli, to jakieś alter-ega "normalnych" użytkowników forum czy portalu, ale to już inna sprawa.

Co powiecie na to, aby usunięto możliwość komentowania na portalu i dodano paseczek: "Zapraszamy do dyskusji na forum" albo żeby przycisk "Czytaj Dalej" przekierowywał, po kliknięciu w niego, na forum.

Już teraz NewsMan wstawia newsy z linkiem do pełnego artykułu. Nie może wstawiać całej treści, a my będziemy tam komentować? Oczywiście, że można komentować też na forum, ale mało kto się tam udziela, bo jest możliwość komentowania na portalu.

Czy moderatorzy będą mieli więcej pracy? Nie wydaje mi się. Trolle tu nie wejdą, bo nawet one mają trochę mózgu. A nawet jeśli wejdą, to zaraz zostaną zbanowane za multikonta albo łamanie regulaminu. Wtedy raz na zawsze rozprawimy się z trollami (i handlarzami) na portalu i wreszcie będzie można podyskutować, tym bardziej że mamy nowy, lepszy regulamin.

Debilizm. "Mi się nie podobają komentarze na głównej, więc zamiast ich nie czytać, będę wnosił o to, by całkowicie usunięto komentowanie". Do tego bardzo, ale to bardzo mocno przesadzasz z tymi trollami, główna wcale tak nie wygląda, większosc komentarzy wygląda 50 razy lepiej niż wypociny na gównoaction.pl. Zmoderowanie w jakis mały sposób - tak, całkowite usunięcie komentowania - nie. Zreszta, na forum przeciez nadal mozna komentować dany news, więc...

Guru to odpowiada. Hejt podnosi popularnosc. Guru tu rzadzi, wiec nic sie nie zmieni. Pomysl raczej slaby, bo lepiej, kiedy komenty i newsy sa w jednym miejscu. Fajnie, gdyby portalowe komentarze trzymaly poziom, ale tak nie bedzie, bo syf odpowiada wladzy portalu.

Jak dla mnie bez sensu. W komentarzach zawsze można trochę odbiec od tematu, zadać krótkie pytanie, lub odpowiedzieć krótko, nawet nie mieć nic wspólnego z tematem. Można się posprzeczać ( nie chodzi o obrażanie innych)

Na forum będzie to karane : spam, Offtop, itp

Naprawdę przejmujesz się że tak trolują w newsach? Ja mam to w 4 literach, a i pośmiać się można czasami.

Debilizm. "Mi się nie podobają komentarze na głównej, więc zamiast ich nie czytać, będę wnosił o to, by całkowicie usunięto komentowanie". Do tego bardzo, ale to bardzo mocno przesadzasz z tymi trollami, główna wcale tak nie wygląda, większosc komentarzy wygląda 50 razy lepiej niż wypociny na gównoaction.pl. Zmoderowanie w jakis mały sposób - tak, całkowite usunięcie komentowania - nie. Zreszta, na forum przeciez nadal mozna komentować dany news, więc...

1. "Debilizm. "Mi się nie podobają komentarze na głównej, więc zamiast ich nie czytać, będę wnosił o to, by całkowicie usunięto komentowanie""

Chyba przeczytałeś tylko tytuł. Ułatwię ci te czytanie:

Co powiecie na to, aby usunięto możliwość komentowania na portalu i dodano paseczek: "Zapraszamy do dyskusji na forum" albo żeby przycisk "Czytaj Dalej" przekierowywał, po kliknięciu w niego, na forum.

2. "główna wcale tak nie wygląda, większosc komentarzy wygląda 50 razy lepiej niż wypociny na gównoaction.pl. " Czytasz ją tak samo, jak mój temat? I nie jesteśmy na kupoaction.pl

3. "Zreszta, na forum przeciez nadal mozna komentować dany news, więc..."

Kolejny cytat z mojej wypowiedzi:

Oczywiście, że można komentować też na forum, ale mało kto się tam udziela, bo jest możliwość komentowania na portalu.

Wszystkie twoje obiekcje były zawarte w tym, co napisałem. Niczego nie przeczytałeś. Gratuluję szacunku do drugiego człowieka.

@Dzz

A masz może informacje, kto ma możliwość moderacji portalu? Guru ponoć nic nie usuwa, admina chyba nie ma, a Xaorus nie będzie przecież moderował całego portalu.

@Gringos

Zróbmy to samo na forum, przecież śmiech to zdrowie.

Nie podobają ci się komentarze na głównej z jakiegos powodu, i chcesz by usunąć możliwosc komentowania na głównej, i dodano ją na forum - gdzie taka opcja już się znajduje. Czego tutaj nie przeczytałem?

Nie wiem kto za to odpowiada, ale jak sam widzisz: skoro guru moze usuwac, a nie usuwa, to swiadczy tylko o tym, ze mu to odpowiada. On tu jest najwazniejszy, wiec w tej kwestii nic sie nie zmieni. Btw ja mam mozliwosc wywalania komentarzy, wieki temu chmarus mi dal dostep do pa, a po mojej rezygnacji z funkcji admina, nadal mi tej "wladzy" nie zabrali. To rowniez swiadczy o zainteresowaniu glownego admina calym przedsiewzieciem.

@Warcraft947

Może jednak to przeczytałeś, ale na pewno nie zrozumiałeś.

@Dzz

To szkoda, że admin to tak olewa. Ludzie psioczą na polityków, a przecież sami pozwalają na taki chlew.

Fakt portal pod względem wulgarnych wypowiedzi przebija moja, wypowiedzi na forum. Co to oznacza, niech newsy będą w sloganie młodzieży. W tytule newsa niech będzie kulfa ale te mmo jest kupa. Chociaż portal skierowany jest do dzieciarni, to starsi gracze od czasu do czasu zawieszą oko. Co nie zmienia faktu syf przyciąga publikę, a jak można tam nasrac nie sprzątajac brudów, to pamiętajcie kiedys te brudy zaleją was.

Forum ma żelazne zasady, a portal rób co chcesz bo i tak nic z tym nie zrobimy. Logiczne chyba nie, bo pierwsze co widzi człowiek wchodząc na stronę to portal. Wchodzi w newsa i co ? Widzi tonę spamu, albo niepotrzebnych wpisów. Idzie opinia o nie tylko portalu, jednak o całości forum. Pierwsze wrażenie jest negatywne, a chyba nie o to chodzi. Chociaż i tak nic nie zmienisz, bo nikogo tak naprawdę to nie obchodzi. Kliknięcia, komentarze, odwiedziny, wpisy, wyświetlenia są - więc kasa się zgadza, a nie ważne opakowanie.

Ja to bym proponował traktować portal i forum jako dwa oddzielne ciała, bo w istocie dalej im od siebie, niż bliżej. Zarządzaniem portalem zajmują się tak naprawdę zupełnie inne osoby niż te, które przesiadują na forum. Spoiwem łączącym pod swoimi skrzydłami oba miejsca jest Chmarus, ale mu raczej odpowiada obecny ich wygląd, bo w innym wypadku chciałby coś prawdopodobnie zmienić.

Ja osobiście zupełnie odcinam się od portalu, tj. jeżeli mam już coś przeczytać z newsfeedu, to wyciągam jedynie suche fakty i zupełnie nie zerkam do komentarzy, bo to droga donikąd. Mi bądź co bądź pasuje również obecny porządek, bo portal to dzięki podziałowi takie gimnazjalne getto, do którego samemu lepiej się nie zapuszczać. Tutaj natomiast można w praktycznie tym samym gronie porozmawiać na praktycznie te same tematy, tylko jakby poziom wypowiedzi i oczekiwania od użytkownika były wyższe. Ostatecznie doceniam portal za to, że dostarcza forum nowych użytkowników, a kocham forum za to, że tych nieodpowiednich i tak wystrzela się regulaminem, którego na portalu brakuje.

Bez sensu trochę, jak dla mnie to obowiązkowo trzeba zaorać trolli na portalu, piszą głupoty i nie tylko wnerwiają ludzi ale często wprowadzają w błąd. Ostatnio ktoś masowo minusował komentarze nawet te w których ktoś się postarał i napisał trochę.

Niestety, ale to trolle i hejty mają większy poziom inteligencji jak co niektórzy tutaj, więc wszystkich (nie trollów) trzeba było by banować, a to by się skończyło tym, że forum by umarło.

Ojj ludzie wy to macie problemy nie możesz się pogodzić że trolle piszą takie bzdury? Przecież to tylko ukazuje ich bezwartościowość i niedojrzałość. Powinieneś to olać i tyle ;)

BruceLee o fajnie, to Ty jesteś jednym z tych trolli na portalu...

Jakby nie można było napisać jakiegoś tematu z rekrutacją dla osób które zajmowały by się syfem na portalu i uzupełnieniem opisu gier na forum, które mają kilka lat i są nie aktualne albo mają screeny z innej gry.

@@ To chyba był błąd zakładać konto z tym samym awatarem i nickiem. :)http://scr.hu/10d6/k9yhc

@ SZACH MAT

Ostatnio nawet złożyłem podanie na admina, czekam na odpowiedź gura

warn_ico.png
Spam ~ blaumro

Bruce ma rację. Nie rozumiem, kto by się przejmował minusami.

Pewno to wasze drugie konto, jakiś mod chętny sprawdzić po ip? A może któryś nie ma zmiennego? :)

Witam!

Były już o tym tematy (są na pierwszych stronach), ale z obawy przed warnem za nekrofilę - podnoszę ten pomysł.

Jak wszyscy wiemy, na portalu nie ma żadnej moderacji. Jest totalny chlew w którym zalęgły się trolle. I nie jest to problem sezonowy, bo gimbazja i podstawówka prawie w ogóle się nie uczy i wraca do domu gdzieś po 14 pełna energii do dalszych psot w internecie, bo w realu życie im nie wyszło. Czasami jakiś komentarz zostanie skasowany, ale nie ten zgłoszony i już na pewno nie ten, który łamał "regulamin". Z tego co pamiętam, to Xaorus prowadził krucjatę wobec obraźliwych komentarzy pod adresem Guru, ale to jest tylko jedna osoba i nie chodzi mi tylko o obronę Guru. Wystarczy wejść sobie w dowolny news - pełno trolli i obraźliwych komentarzy. Nikt ich nie moderuje i nikt nie sprawdza zgłoszonych komentarzy. Założę się, że większość tych trolli, to jakieś alter-ega "normalnych" użytkowników forum czy portalu, ale to już inna sprawa.

Już teraz NewsMan wstawia newsy z linkiem do pełnego artykułu. Nie może wstawiać całej treści, a my będziemy tam komentować? Oczywiście, że można komentować też na forum, ale mało kto się tam udziela, bo jest możliwość komentowania na portalu.

Czy moderatorzy będą mieli więcej pracy? Nie wydaje mi się. Trolle tu nie wejdą, bo nawet one mają trochę mózgu. A nawet jeśli wejdą, to zaraz zostaną zbanowane za multikonta albo łamanie regulaminu. Wtedy raz na zawsze rozprawimy się z trollami (i handlarzami) na portalu i wreszcie będzie można podyskutować, tym bardziej że mamy nowy, lepszy regulamin.