Witajcie. Przypomniało mi się dzisiaj, jak to kiedyś koleżanka nieco starsza ode mnie pokazała mi pewną grę na kartce. Była o tematyce Naruto (tak, mieliśmy na tym punkcie fioła (?) ). No więc : gra polegała na tym, że siadaliśmy we 2, ona wymyślała fabułę, a ja mówiłem co chcę w danym momencie zrobić. I wpadłem na pomysł, żeby coś takiego zrobić na forum, ale o tematyce ogólnej ( wojownicy, łucznicy, magowie itd. ), a nie tylko Naruto. Jakby to dokładniej wyglądało ? A więc, byłyby karty postaci, coś takiego jak :
Imię i nazwisko :
Klasa postaci :
Poziom :
Umiejętności :
Celność :
Zręczność :
Siła :
Inteligencja :
Przedmioty :
Pieniądze :
Praca :
Aktualne misje :
Myślę, że najlepiej byłoby jakby te karty były na moim komputerze, ale mógłbym wam je przesłać na PW Sposób na uderzenia krytyczne, trafienie itd. mam. Jak ja to sobie wyobrażałem w praktyce ? Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale myślę, że byłoby to na zasadzie, że bym pisał Zadanie na poziom X dla maksymalnie Y graczy (możliwość robienia w drużynie / jedynie solo). Zadanie polega na pokonaniu Z graczy / potworów. Nagroda : 1000 złota, 100 exp. Przedmioty, ile expa na dany poziom potrzeba, nagrody, zadania wymyśliłbym potem. Jak wygląda walka ? No więc : wszystko odbywa się na PW ze mną i graczem / graczami, którzy walczą. Potem ja staram się to jakoś " ubarwić " i wrzucam do tematu. Praca wyglądałaby podobnie jak zadania, tyle że byłaby to pensja stała, np. X gracz pracuje jako drwal i zarabia 1000 złota dziennie, a gracz Y pracuje jako Kowal i zarabia 1250 złota dziennie. Ogłoszenia o pracy pisałbym także w temacie gry, oraz ilu maksymalnie graczy może podjąć się danej pracy. Oczywiście pracę będzie można opuszczać kiedy się chce, wystarczy tylko napisać o tym do mnie. Największym problemem jest to, że nie wiem ile osób byłoby chętnych na takie coś i czy sam bym sobie poradził, ale myślę, że trzeba spróbować. Piszcie czy przyjęło by się takie coś. Jeśli będzie zainteresowanie tematem to stworzę temat z grą i rekrutacją.