Pomysł na kanał

Witam ! Otóż chciałbym zacząć nagrywać filmy na yt. Głównie z gier. Niestety nie mam zbyt mocnego kompa i nagrywania + grania nie wytrzyma tych nowszych gier. Stąd nasuwa mi się pytanie czy chciałoby się komuś oglądać materiały z starszych gier ? Tytuły tak do +- 2011 roku przy okazji również jakieś mmo. Proszę o odpowiedź.

Co to za pytanie. Jest masa ludzi którzy z chęcią będą oglądać materiały ze starszych gier.

Otóż pytam się ponieważ nie jestem pewien. Mam jeszcze pytanie czy tylko ze starszych gier i tylko z singla czy może jakieś mmo również np. FIFA World, League Of Legends, Neverwinter online?

Nagrywaj co chcesz, co lubisz. Jeśli tylko będziesz mądrze gadać to i widzowie się znajdą.

Z tak innowacyjnym pomysłem na kanał możesz liczyć na publikę do 50 osób.

A masz jakiś lepszy pomysł ? Jestem otwarty na wszelkie propozycje :D

Skoro sam nie wiesz co chcesz nagrywać to po prostu się za to nie bierz.

Albo nagrywasz tak by kogoś zadowolić, albo tak by zadowolić siebie, a jak pieniądze z YT masz w głowie, a nie masz na siebie pomysłu to najnormalniej w świecie zostaw to na kiedy indziej.

Nie no pomysł mam jak pisałem wcześniej materiały ze starszych gier + mmo i może jakieś pogadanki z kolegami na dany temat. Chciałem się po prostu spytać czy ten pomysł mógły wypalić. ;)

Raczej sie nie pytaj tylko mysl i dzialaj na wlasna reke. Nikt recepty na sukces Ci nie da. Do wszystkiego znajda sie widzowie, wazne zeby bylo dobrze to zrealizowane. Musisz zachecic ludzi swoja osoba bo material to druga sprawa.

Prawda jest taka, że aktualnie na polskim you tubie kanałów z grami i let's play'ami jest setki i znalezienie swoich widzów jest diabelnie trudne chyba, że jesteś naprawdę dobry. Duże kanały mają swego rodzaju monopol na tego rodzaju tematykę i czy to nowsze czy starsze gry to z reguły już coś jest. Czy Tobie się uda? Nie dowiesz się póki nie sprawdzisz tego i nie zaczniesz nagrywać. Przede wszystkim jednak powinieneś założyć sobie, że robisz to dla funu, a nie po to żeby "wypaliło". Masz pomysł? Realizuj go i czerp z tego frajdę. Nie rób tego żeby się na siłę wbić w jakąś niszę i hapać kasy z jutubuf bo taka smutna prawda, że możesz skończyć jak 90% nowych kanałów czyli publiką 10 osób. Naucz się czerpać radochę i nie liczyć na zysk i sławę, a będzie dobrze :)

Z tym "wypaliło" może troszkę źle to ująłem :) Chodzi mi głównie o frajde coś jakby hobby w czasie wolnym. Dobra za kilka dni spróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie dzięki za pomoc ;)

Bawiłem się nieco w YTbowanie. Niestety nie mam dobrej do tego aparycji oraz barwy głosu, zaś charyzma moja nawet pozostawia sporo do życzenia.
Jedyne co mi wychodziło to techniczna jakość filmów także, w tej kwestii mogę Ci co nieco doradzić. Podaj mi swoje namiary na PW, to zagadam i Ci pomogę ;)

Jest multum takich gier wartych oglądania, reszta zależy od tego kto prowadzi ten kanał.

Warto tylko wiedziec jakie gry mozna nagrywac i jakie mogą zarabiać i co wgl zrobić jak yt sie do ciebie dowali o prawa.

Wiem, że na yt jest takich dużo filmów do oglądania tylko chciałem nagrywać starsze gry, aby była odskocznią od tych nowszych produkcji ;) A co z tego wyjdzie to zobaczymy dzięki za wszystkie porady.

Nagrywanie starszych gier jest jak dla mnie ciekawym pomysłem :) Dużo youtuberów nagrywa coraz to nowsze gry, ale jest jeszcze niewielka część graczy którzy z przyjemnością oglądnęliby gry starszych roczników :).
Gdybyś zaczął nagrywać takie oto gry to z chęcią bym je oglądał. Sam nagrywam ale moja charyzma i mowa pozostawia wiele do życzenia ;). Pozdrawiam.

Tak właśnie sądziłem. Niedługo zacznę przygotować zwiastun kanału itd. więc mogę ci podesłać link do oceny ;) Jeszcze się tylko zastanawiam od jakiej gry zacząć.

Zacznij od tej, którą najbardziej wspominasz.

Dobra teraz tylko poinstalować gry, programy i lecimy z nagrywaniem :D