Pomysł na poradniki

Witam chciałbym się podzielić z moim pomysłem, żeby zrobić poradniki do konkretnych bohaterów w LoLu, ale na zasadzie waszych opinii i zebrania mniej więcej tego do kupy, jakie itemy kupować?, jak skille przydzielać?, jak grać danym bohaterem? Myślę, że mogłoby to się przydać graczom (nie ukrywam, że również mi). Chciałbym, żeby opinie-porady były na zasadzie dyskusji, ale nie kłótni i wzajemnego wyzywania się. Co o tym sądzicie?

zax chyba był podobny temat ale spalił na panewce. Może Tobie się uda :) Chętnie mogę pomóc z buildami jakimś ekspertem nie jestem ale chętnie pomogę.

no właśnie wiadomo nikt nie jest najlepszy:) a chodzi mi tylko o wymianę rad jak kto gra daną postacią i co może polecić.

Też mogę wspomóc :) z tymi postaciami co ogarniam :) w razie czego pisz na PW. :)

i tak gówno z tego wyjdzie... to samo było z tamtym projektem... nawet nie próbuj, szkoda czasu

wejdz na mobafire.com i poprostu przetłumacz buildy... tam są najlepsze. po ok. 15 builidow na kazda postac

Poradniki? Po co? Tak jak ktoś napisał, najlepiej wejść na mobafire - tam jest WSZYSTKO, co może przydać się osobom bez doświadczenia. Osoby z doświadczeniem i tak zazwyczaj budują postać bazując na własnej wiedzy, a nie radach innych.

Poza tym ludzie mają tendencję do kompletnego olewania poradników i tematów opisujących jakieś zagadnienia. Swego czasu na polskim forum CrossFire miałem okres udzielania się i na fali dziesiątek tematów jaką broń kupić stworzyłem temat, w którym napisałem o tym jakie bronie można znaleźć na ziemi na niektórych mapach, o tym że w przetestowaniu broni mogą pomóc klanowicze którzy ją posiadają, a po którymś patchu - że dodano coś takiego jak strzelnica, gdzie można przetestować wszystko poza obrażeniami broni. Pomogło - przez całe 2 tygodnie nie pojawił się ani jeden temat, a mój "poradnik" przypięto. Inna sprawa że po 2 tygodniach ludzie zaczęli znowu tradycyjne pytania: AK47 czy M4, MP5 czy M12s, AWM czy DSR, Deagle czy Conda itd...

Krótko mówiąc: chcecie to się męczcie, ale będziecie potem żałować straconego na taki projekt czasu. Dzieci i idioci jak pisali wcześniej, tak pisać będą i po stworzeniu jakichkolwiek porad.

Nie polecam, sam próbowałem zorganizować taką rzecz, ale po pierwsze bohaterów jest za dużo, a po drugie każdy będzie się bił o te najlepsze postacie, żeby je tylko opisać. Ekipa była, chęci były, ale skończyło się na tym, że ja zrezygnowałem z koordynacji, a cała ekipa chyba się rozwaliła. Ja bym polecił w sumie iść noobkom bo nie umieją grać, a piszą tylko syfne tematy na oficial site lola i tam się nauczyć czytać.

wejdz na mobafire.com i poprostu przetłumacz buildy... tam są najlepsze. po ok. 15 builidow na kazda postac

Mobafire to gowno z d*py, większosc poradnikow na mobafire to syf nad syfem pisane przez 20 lvle ,jak im jeden mecz wyjdzie.

Vampir wyślij build dla siona dobry na PW

no chyba macie rację. Tak, więc jeśli mogę będę prosił o rady jak grać pewnymi postaciami, o których napiszę.

Na początek chciałem się popytać o TwitchSquare.png, build, jakie czary używać itp. (ja na razie używam Ghost i Heal).

Szczurek ? Spoko

Ability : flash + exhaust

Combo ( na jednego lub dwoch graczy ) : niewidzialnosc -> spowolnienie -> 6 razy atakujemy z normalnego -> dokanczamy plama " gowna ".

Combo na team przeciwny, lub znaczna jego czesc : niewidzialnosc -> ulti -> 6 razy -> i dokanczamy plamka tzw "gowno".

Masterie : Ja uzywam , max w red strone , na maxa m.resist i armor , do regeneracji many dodajemy chyba 1.

Ogólny opis postaci : + umie gangowac.

+ jego trutka dziala jak mini ignite.

+ attack speed po "powrocie" z znikniecia.

- papierek, malo hp.

- oracle i mozemy powiedziec twitch'owi "Dziękujemy!".

Build : Jak wiadomo build zawsze zalezy od druzyny przeciwnej ale napisze tutaj najnormalniejszy build :

1. a)doran blade

b)boots of mobility

c)infinity edge

d)bloodthrister

e)phantom dancer

f)black cleaver

g) na koncu gry sprzedajemy doran blade i kupujemy thornmail jezeli w przeciwnej druzynie przewazaja postacie pod AD, jezeli pod ap banshee veil.

Witam chciałbym się podzielić z moim pomysłem, żeby zrobić poradniki do konkretnych bohaterów w LoLu, ale na zasadzie waszych opinii i zebrania mniej więcej tego do kupy, jakie itemy kupować?, jak skille przydzielać?, jak grać danym bohaterem? Myślę, że mogłoby to się przydać graczom (nie ukrywam, że również mi). Chciałbym, żeby opinie-porady były na zasadzie dyskusji, ale nie kłótni i wzajemnego wyzywania się. Co o tym sądzicie?