Pomysł na to jak usprawnić PvP/Endgame w Terze!

jakby ze mnie wypadł item który robiłem z miesiac to bym automatycznie gre skonczyl, jeszcze np jakby to była bron xD dla mnie wypadanie eq z ludzi w pvp to przeszlosc nie wiem jak bylo w tibii bo nigdy nie grałem, ale ten system był też w muonline i mimo ze uwielbiam pvp to nie lubie takiego czegoś, jakby twórcy mieli pomysły na pvp to by to ogarneli bez takiego czegoś. Moim zdaniem bardzo dobrze pvp jest zrobione w dragon nescie, na pve bije mercem po 30k a na pvp wale po 6k i jest opcja balance gdzie niewazne jakie masz eq tylko skilla.. w terze bardzo sie liczy eq, bo jest strasznie duza roznica miedzy itemami, co innego jak sie bije full eq z full eq, ale w wiekszosci grach jest tak, że zawsze ktos szybciej ogarnie swoje eq a zanim Ci co robią to wolniej będą mieć to Ci pierwsi już przestaną grać i to jest takie błędne koło :P

Witam serdecznie,

Chciałbym abyście zapoznali się z moim postem na forum Tery odnośnie PvP i tego jak ulepszyć endgame https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=158759

Otóż z tego jak wiemy w Terze endgame nie stoi na wysokim poziomie jak i PvP też nie ale mam tu na myśli emocje i adrenalinę, która powinno towarzyszyć przy takim dobrym non-targecie jakim jest ta gra. Dlatego dzisiaj wpadłem na pomysł i zasugerowałem im lekkie zmiany wzorując się na fajnym systemie jaki ma Tibia PvP. Chodzi mi, aby wprowadzili tam drop z ludzi, gdy ich zabijemy, że możemy zloocić ich EQ, żeby wprowadzili system blessów w podobie jak jest w Tibii bo to wszystko by nabrało innego, lepszego smaku w PvP i GvG. Wyobraźcie sobie, że teraz walcząć macie tą adrenalinę gdy zginiecie ponieważ możecie stracić złoto, które wydaliście na blessy, a jeżeli ich nie macie to swój plecak i jakiś itemek ze swojego EQ, które macie na sobie. To by dało sporego dreszczyku emocji w tej grze, bo tego mi brakuje. Teraz ginać nie ma żadych emocji, bo nic nie tracimy. Nawet się nie stresuję, gdy ktoś mnie próbuje zabić. Wyobraźcie sobie GvG o terytorium, z którego ściągacie podatek tak jest to teraz, i w dodatku farmicie złoto, aby mieć na blessy i supple, wtedy wszystko by miało jakiś cel i przede wszystkim smaczek rywalizacji bo to myślę jest najciekawsze - zdobyć włądzę na serwerze, ściągając podatki z danego terytorium. Gildie, które by się jednoczyły, aby pokonąć dominującą gildie. Wyobrazcie sobie wojne gildi, gdzie wpada po was parę osób na expa po to żebyście stracili trochę golda i was osłabić - tak jak to wszystko ma miejsce w Tibii. Mam nadzieję, że pomysł się podoba - jak tak to odpiszcie w nim na oficjalnym forum Tery.

Pozdrawiam,

Vertixen