Pomysł: Nowe ograniczenia na forum

#1 Coraz więcej jest "jednopostowców" na tym forum, moim pomysłem jest utworzenie ograniczenia "musisz poczekać 3 dni aby założyć temat" ew. napisać posta

#2 Na forum często wpadają reflinki z League of Legends, mój pomysł polega na zablokowaniu treści "signup.league" wówczas wtedy nie wejdzie już ani jeden taki.

#3 Limit 3 tematów w jednym dziale na czas tygodnia - jeżeli użytkownik założył 3 tematy w danym dziale musi poczekać, aż minie tydzień od daty założenia pierwszego itd.

To na razie tyle, co do nowych pomysłów.

Co do #2 i 3 - Jestem jak najbardziej ZA, ale co do #1 mam wątpliwości. Postaw się na miejscu sfrustrowanego gracza, któremu któryś raz z kolei zawiesza się gra. Szpera po necie w poszukiwaniu odp. na jego problem, nie znajduje. Znalazł to własnie forum, zakłada konto, używa opcji szukaj(ważny punkt, ale oczywiście zawsze się znajdą ludzie nierozgarnięci którzy napiszą taki sam temat, jeden pod drugim) i nie znajduje rozwiązania swojego problemu. Wiec co robi? Próbuje napisać nowy temat z opisem co jest nie tak, a tu surprise, tematu nie założy bo jego konto zostało stworzone dzisiaj. Rozwiąźle, ale chyba opisałem sedno tego problemu XD

Pomysł ok, zgadzam się.

#1 Coraz więcej jest "jednopostowców" na tym forum, moim pomysłem jest utworzenie ograniczenia "musisz poczekać 3 dni aby założyć temat" ew. napisać posta#3 Limit 3 tematów w jednym dziale na czas tygodnia - jeżeli użytkownik założył 3 tematy w danym dziale musi poczekać, aż minie tydzień od daty założenia pierwszego itd.To na razie tyle, co do nowych pomysłów.

To jest forum. Nie można zabraniać ludziom pisać postów i tworzyć tematów. Od czego są moderatorzy? Dla mnie bzdurą jest już wstawienie ograniczenia na min. 20 postów, aby móc napisać w dziale "Szukam MMO" tematu. Tutaj przydałaby się większa dyscyplina, groźniejsze kary jeśli już, anie takie głupie ograniczenia.

A co to zmieni, że ktoś będzie musiał czekać te 3 dni, aby móc napisać post? Nic. Bo i tak bedą się zbierać tacy "jednopostowcy".

Jak już mówiłem głupi pomysł.

1.Głupota, po to jest forum by coś na nim pisać. W wypadku spamerów wkraczają moderatorzy i nakładają kary.

2.Osoba dostaję za reflinka warna (nie wiem właściwie jak to działa, w przypadku wcześniejszego uprzedzenia o nim)

3.Patrz punkt 1

@Cwieq

Blokada nie jest bzdurą ponieważ jeszcze przed limitem postów dziennie tworzono tam kilkanaście jak nie więcej tematów ,które były puste, denne i podobne do większości. Tam mieliśmy kupę roboty. Do tego większość ludzi tam piszących po napisaniu takiego tematu już się więcej nie pojawiali. Cały czas kontrolujemy stan forum po wprowadzeniu limitu i nie zauważyliśmy drastycznych zgorszeń.

Opcja nr.2 jak najbardziej jest trafna :)

Poza tym posty typu - "jaką postać mam wybrać" stały się plagą! To zaczyna być denerwujące, jakby nie było innych tematów w LoL'u. A wystarczy w google wpisać daną postać i na jej temat mamy górę odpowiedzi.

Jestem ZA punktem 2 i 3! Pierwszy jest mi obojętny, bo nie ja muszę się męczyć z moderowaniem tego :D

Cóż apokalipsa, świat zalewają dzieci neo +8 lat, co nie wiedzą że da się sprawdzić coś w google zamiast spamić fora :o

Jeśli zablokujecie "signup.league", to będą dawać linki przez aliasy (czy jak to się zwie).

lepiej wziąść nowych do moderowania forum jak ci nie daja rady, a widze, że dają. Wkoncu nie powstaje tu 10000 tematów dziennie, nie jest pisane 1000 postów. Można to ogarnąć, to lepsze niż zabranianie czegoś. prosta zasada marketingu: 1 zadowolony klient poleci cie 5 osobom, jeden niezadowolony pozbawi cie 15 klientów.

każdy sie kiedyś uczył.

a tych co wbijaja z 1 postem reklamującym albo z ref linkiem to warn i tyle. usunięcie tematu czy postu nie trwa godzine.

jeden niezadowolony pozbawi cie 15 klientów.

co do tego się nie zgadzam, jak czlowiek ma mozg to nie pojdzie z tego forum.

Zrobić blokadę dla Lolowiczów. Jeden post tygodniowo. Kto pierwszy napisze ten lepszy. Dla mnie właśnie tam ostatnio robi się największy śmietnik. Co do ograniczeń z jednostrzałowcami również się zgadzam. W sumie lepiej kasować nieaktywne konta na okresie np: miesiaca. Wtedy przesieje się tych śmieciarzy.

Zrobić blokadę dla Lolowiczów. Jeden post tygodniowo. Kto pierwszy napisze ten lepszy. Dla mnie właśnie tam ostatnio robi się największy śmietnik. Co do ograniczeń z jednostrzałowcami również się zgadzam. W sumie lepiej kasować nieaktywne konta na okresie np: miesiaca. Wtedy przesieje się tych śmieciarzy.

Nie wiem o co wam chodzi z tym. Ktoś ma pytania odnośnie gry to pisze. Przeszkadza wam to, że tak dużo postów i tematów się tam tworzy? To tak samo jakby zamknąć dział "pytania i Problemy". Domyślam się, że może się wydawać irytujące pytanie: "Którą postać mam kupić? Chciałbym, aby: bla bla". Ale każdy ma inne preferencje na temat swojej przyszłej postaci. Także jak kogoś to denerwuje, to nie wchodź, nie pisz. Proste.

@up

To nie tylko chodzi o nas, ale i o modów, sam sobie zamykaj 20 postów dziennie z LoL'a, a tak btw to na pytania i problemy rzadko kto pomaga...

Nie wiem czy wiesz , ale istnieje takie coś jak nauka i np wakacje w które się nie jest wcale w domu także pomyśl trochę.Co do jednego posta tygodniowo to powiedziałbym , że jak nie grasz w tą grę to tam jest coś około 80 postaci i częste błędy , a formumowicz może chce znać opinię innych użytkowników co do postaci.Bo to tak samo jakby zamiast większość grać w lol-a to by grali w takiego archlorda albo everqesta , ty też w to grasz , a jakby ktoś miał też jakieś problemy to co? też może tylko napisać jeden post tygodniowo ??Zastanów się trochę , później pisz....

#1 Coraz więcej jest "jednopostowców" na tym forum, moim pomysłem jest utworzenie ograniczenia "musisz poczekać 3 dni aby założyć temat" ew. napisać posta

#2 Na forum często wpadają reflinki z League of Legends, mój pomysł polega na zablokowaniu treści "signup.league" wówczas wtedy nie wejdzie już ani jeden taki.

#3 Limit 3 tematów w jednym dziale na czas tygodnia - jeżeli użytkownik założył 3 tematy w danym dziale musi poczekać, aż minie tydzień od daty założenia pierwszego itd.

To na razie tyle, co do nowych pomysłów.