Pomysł?

Witam. Ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie chodzi mi o organizowanie konkursów-turniejów w LoLa. Jak by to miało wyglądać?

Wpisowe - np. 5 zl od drużyny (cena niska żeby każdy mógł wziąć udział- 1zl od osoby)

Minimalna ilość drużyn do rozpoczęcia turnieju - 4

Zgłaszają się do mnie drużyny, jeśli będzie dostateczna ich ilość przelewają pieniążki na konto. Nagrodą będzie własnie pula jaka została uzbierana z wpisowego.

Będę odliczał 1 zł od każdego wpisowego i kumulował. Jeśli uzbiera się całkiem ładna kwota to będę przeznaczał te pieniążki na cele charytatywne i wszystko będę dokumentował :)

czyli np 4 drużyny x5 zl = 20 zl-4 = 16 zl nagrody za zwycięstwo które będę przelewał na konto wygranej drużyny.

Ilość takich konkursów zależałaby od szybkości i ilości zgłoszeń + szybkość rozegranych meczy np. wyłaniamy zwycięzców z #1 edycji i zaraz możemy zbierać ekipy na edycje #2. Powstała by strona z rankingiem drużyn, opisem każdej drożyny, może nawet w przyszłości relacje i filmiki z najlepszych akcji podczas zawodów jeśli udałoby się to rozkręcić.

Pojawia się tylko pytanie czy byłyby osoby/drużyny chętne do wzięcia udziału w takich turniejach? Wkład mały - nagroda kilkakrotnie przewyższająca wkład + pomoc charytatywna. Co o tym myślicie? Czekam na opinie.

Powiem ci, pomysł dobry alę gdybyś to rozgłośnił na innych forach i stronach to by więcej ludzi było i dopiero wtedy. TO by było coś

Jeśli chodzi o reklamę to jak najbardziej bym to roglosnił tylko czy sam pomysł jest dobry i czy byliby chętni? Zależy mi na waszych komentarzach i opiniach.

pomysł dobry na forum lola ogłoś to i innych jak coś mogę się zgłosić jako 1 xD

poczekać aż biznes się rozkręci założyć własne przedsiębiorstw charytatywne i cała kasa dla Nas

a tak poważnie to większość przed. charytatywnych to wyciąganie kasy od naiwnych ludzi ... tak kasa przechodzi przez tyle rąk, że wysyłasz do chorych dzieci 100zł a dostają z tego MOŻE 5zł

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a sam pomysł niezły wpłacasz 5zł a możesz wygrać 100 zł, szczególnie w lol'u gdzie turnieje obowiązkowo muszą być z nagrodami bo tak już się przyjęło

sam za bardzo tym się nie interesuje więc nie wiem jak konkurencja

Dlatego pieniążki byłyby darowane np na domy dziecka, np. paczki na święta. Niech to będzie i 1 paczka to zawsze jakaś pomoc prawda?

nie można też zapominać o schroniskach tak czy inaczej ciekawy pomysł

Witam. Ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie chodzi mi o organizowanie konkursów-turniejów w LoLa. Jak by to miało wyglądać?

Wpisowe - np. 5 zl od drużyny (cena niska żeby każdy mógł wziąć udział- 1zl od osoby)

Minimalna ilość drużyn do rozpoczęcia turnieju - 4

Zgłaszają się do mnie drużyny, jeśli będzie dostateczna ich ilość przelewają pieniążki na konto. Nagrodą będzie własnie pula jaka została uzbierana z wpisowego.

Będę odliczał 1 zł od każdego wpisowego i kumulował. Jeśli uzbiera się całkiem ładna kwota to będę przeznaczał te pieniążki na cele charytatywne i wszystko będę dokumentował :)

czyli np 4 drużyny x5 zl = 20 zl-4 = 16 zl nagrody za zwycięstwo które będę przelewał na konto wygranej drużyny.

Ilość takich konkursów zależałaby od szybkości i ilości zgłoszeń + szybkość rozegranych meczy np. wyłaniamy zwycięzców z #1 edycji i zaraz możemy zbierać ekipy na edycje #2. Powstała by strona z rankingiem drużyn, opisem każdej drożyny, może nawet w przyszłości relacje i filmiki z najlepszych akcji podczas zawodów jeśli udałoby się to rozkręcić.

Pojawia się tylko pytanie czy byłyby osoby/drużyny chętne do wzięcia udziału w takich turniejach? Wkład mały - nagroda kilkakrotnie przewyższająca wkład + pomoc charytatywna. Co o tym myślicie? Czekam na opinie.