Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu niskiej wydajności w grach na obecnym sprzęcie. Zastanawiam się czy wystarczy w moim przypadku wymienić jakiś jeden podzespół, czy już całość nadaje się do wymiany żeby efekt był rzeczywiście znaczący. Poniżej podaję obecną specyfikację;
Procek: Intel® Core i5 CPU 660 @ 3.33GHz
RAM: 8 GB
Grafika: Radeon HD 5830
Płyta główna: GIGABYTE Ultra Durable 3
Ogólnie w grach single player grafika daje rade i w większości bardziej wymagających tytułów jestem w stanie grać co najmniej na ustawieniach medium. Problem zaczyna się na przykład przy GW 2 i walkach WvW. Przy odkrywaniu mapy i braku większej ilości graczy jestem w stanie grać na maksymalnych detalach na 20-25 fps, ale na WvW muszę włączyć minimalne ustawienia żeby mieć płynność. Pytanie brzmi czy na przykład wystarczy że wymienię kartę graficzną na lepszą ? Czy na fps w grach MMO bardziej odpowiada inny podzespół. Myślałem też o dysku SSD ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie oprócz szybszego ładowania poszczególnych lokacji.
Jeżeli powyższa specyfikacja jest niewystarczająca, postaram się ją uzupełnić, tylko powiedzcie czego jeszcze brakuje.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc