Populacja blactide

jak już napisałem wcześniej Blacktide to taki nie oficjalny polski serwer ;p

Co do gimbusów. Gram od premiery na BT, i powiem jedno: niestety zdarzają się tacy gracze. Wystarzy postać na rynku w Asura Gate. Na szczęście to nie tylko nasi rodacy.

Kiedy i gdzie można najwięcej ludzi spotkać naraz na Blacktide? Skorzystałem z free weekendu, sprawdziłem i póki co po wpadnięciu na 20-30-osobowego zerga nie uświadczyłem żadnych spadków wydajności. Problem tylko w tym, że pewnie bywają world eventy czy inne takie gdzie ludzi może być tak trzykrotnie więcej (albo i jeszcze bardziej), a nie chciałbym kupić i dowiedzieć się że w późniejszej fazie nic nei zrobię bo będę widział pięć klatek w ciągu sekundy (o ile będę mieć szczęście).

Najwięcej ludzi jest przy Mystic Forge w Lion Arch (Główne miasto).

No i na WvWvW jest niezły tłok. Mi w mieście, przy eventach właśnie na to 20-30 osób chodziło około 45 fps. Po pierwszym wejściu na WvWvW moim oczom ukazało się wspaniałe 10 klatek! Tak! Dobrze, że wielbię PvE, a nie PvP :)

Akurat mi na udziale w wielkich, ogromnych zergach nie zależy, ale przykładowo przy living zbiera się wielka masa ludzi podobno, podejrzewam że przy niektórych world eventach może być to samo (o instancje raczej się nie boje, wątpię żeby przy 5 osobach fpsy spadły do niegrywalnego poziomu). Po prostu chcę wykorzystać free weekend i przekonać się, czy sytuacja poprawiła się na tyle bym mógł bez obaw kupić sobie GW2 i w nie grać :)

Póki co zgodnie z zaleceniami wybiorę się do LA, ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły/miejsca, to walić śmiało.

Jaka populacja panuje na blacktide i innych serverach ? jaki mneij wiecej online, czy na startowych lokacjach mozna kogos spotkac? jak na end game i mid?