Populacja?

siemka, ostatnio sie zastanawiałem czy nie zagrać sobie w tere, mam kilka pytan, jak wyglada z populacja ? (NA / EU ? gdzie lepiej? ) oraz generalnie czy warto? czy jest p2w? czy da rade nadgonić starych graczy?

NA , nadgonisz bez problemu , to nie Aion.

Czyli warto spróbować szczęścia ?. A jak wyglada z populacją tam? który serwer ( jeżeli jakieś są?) jest najliczniejszy ?

Szczerze, obie wersje gry mają sporą populację od kiedy wersja europejska weszła na steama, ale na NA dużo szybciej nadgonisz innych graczy.

//NA to Tempest Reach lub Mount Tyrants.

//EU aktualnie jestem aktywny na mystelu i wszędzie masa graczy.

Co do wersji NA, czy czasami nie zjedzą pingi? Z tego co słyszałem może być tragicznie przy większych zadymach. Ja osobiście planuje zagrać EU, nigdy nie grałem w Tere ale obawiam się tego o czym mówią inni, czyli pustek na serwerach EU? Znaczy czytałem ogólnie, że gra ponoć wymiera, czy to prawda?

@Havoc Przeczytaj, to co napisał Lisek.

Co do wersji NA, czy czasami nie zjedzą pingi? Z tego co słyszałem może być tragicznie przy większych zadymach. Ja osobiście planuje zagrać EU, nigdy nie grałem w Tere ale obawiam się tego o czym mówią inni, czyli pustek na serwerach EU? Znaczy czytałem ogólnie, że gra ponoć wymiera, czy to prawda?

mam już 35 lvl na NA, 0 problemów z pingiem :> ludzi masa na mount tyranns

Co do pingu to 150 to jest dosyć stabilna ilość mimo, że tracisz około 5% dpsu, ale niestety granie archerem lub lancerem możesz sobie wybić z głowy bo niestety na pingu większym niż 100 nie wykonasz poprawnie rotacji.

NA Tempest Reach ma podobno najwięcej aktywnych graczy z wszystkich wersji Tery, z wszystkich serwerów, ze wszystkich regionów. Słyszałam, że ma nawet więcej aktywności od serwerów z koreańskiej Tery.
Gram sobie właśnie na tym serwerze i problemów z pingiem nie mam, nie czuję by spowalniał mi skille i reakcje (gram priestem).
Więc, Twój wybór, ale ja tam osobiście polecam.

odczujecie ping na end game instancjavh gdzie licza sie milisekundy w reakcji lub w pvp szansa na wygranie z kims kto ma ping 50 raczej nikla szansa chyba ze jest slaby bardzo.granie dla samego pve w Tere badzmi szczerzy jest nudne doayc.

http://tera.enmasse.com/server-status

na MT gra napewno jakas polska gildia

Pozwolę się wtrącić do tematu, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe :D

Mam kilka pytań odnośnie europejskich serwerów, a mianowicie:

1. Który serwer EU jest najbardziej zaludniony, czy znalazłbym tam polską gildię dla siebie?

2. Na którym serwerze EU jest najwięcej Polaków?

3. Na którym serwerze najlepiej zacząć grać Waszym zdaniem?

Chciałbym dodać, że po przeczytaniu Waszych odpowiedzi nie wiem który kontynent wybrać - NA czy EU xD

Jeśli rzeczywiście czuć te opóźnienie na NA to trochę kiepskawo, ale jeśli to jest niezauważalne to sam już nie wiem. Ale z tego co czytałem to raczej na PVP tam się zbytnio nie pobawię... :P

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

@up

1. Killian

2. Killian

3. Killian

siemka, ostatnio sie zastanawiałem czy nie zagrać sobie w tere, mam kilka pytan, jak wyglada z populacja ? (NA / EU ? gdzie lepiej? ) oraz generalnie czy warto? czy jest p2w? czy da rade nadgonić starych graczy?