Popularny sprzęt - czy warto?

Witam

Od dłuższego czasu na Allegro widzę taki oto komputer cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem klientów z podzespołami opisanymi na aukcji:

http://allegro.pl/quad-4-x-4-2ghz-4gb-hd8570-2gb-1tb-usb-3-gratisy-i4370457939.html

Dla mnie, jako osoby nie znającej się na szczegółach, 4x4,2 procesor i tak potężna karta graficzna robi wielkie wrażenie. Jedynie co bym polepszył to RAM do 8 Gb. No okej, według mnie za taką cenę super sprzęt ale teraz pojawia się moje pytanie do bardziej obeznanych osób.

Czy ten sprzęt faktycznie jest taki dobry jak za taką cenę ?

Dobry dla mnie oznacza, że pogra się na wysokich detalach w Battlefield 3 i pokrewne produkcje?

Za odpowiedzi z góry dziękuję jednocześnie zachęcając do dyskusji.

Pozdrawiam

Wedro

Jedyne co dobre w tej ofercie to sposób w jaki jest napisany opis i przekazane przekonanie sprzedającego.

W tej cenie, masz dużo wydajniejszy komputer, chociażby z zestawów podawanych co miesiąc.

zasilacz 400setka i 4gb ram. Jest moc :D Pic na wode i tyle. Kolega up ma racje :)

Syf straszny.

Zasialcz 400W, GOODRAM, i amd do gier. Jeszcze OC na tym chce robić.

Normalnie kabaret

Szablonowy przykład jak wcisnąć ludziom szajs .

Ogólnie nie poleca się kupować gotowych zestawów z allegro/supermarketów ponieważ są one zwykle składane w taki sposób by było dużo wysokich (atrakcyjnych liczb) liczb. Tak jak tu: 1TB dysk, 4GB ram, QUAD 4x4,2Ghz, karta z 2GB DDR3. Oczywiście wszystko opisane w samych superlatywach: "mega wydajna", "najszybsza", "turbo!!!", "odblokowany mnożnik". Ale o płycie głównej już nie ma tak dużo, tak samo zasilacz(swoją drogą dzisiaj 400W do sprzętu do grania to rzeczywiście mało). Podsumowując "handlowcy" w taki sposób składają komputer by pokazać tylko te części o których każdy myśli czyli: grafa, procesor, ram. Często pomijają te z pozoru mniej ważne: zasilacz, płyta główna, dysk. Podsumowując według mnie nie jest to najlepszy wybór, polecam samemu spróbować poskładać, ewentualnie skorzystać z gotowych zestawów np. na tej stronie.

Dziękuję bardzo za pomoc :) Coś właśnie czułem, że gdzieś jest haczyk w tak ATRAKCYJNEJ ofercie jak za ten sprzęt ;) Oczywiście zachęcam do dalszej dyskusji, może wskazówek dla pozostałych, mniej doświadczonych jak ja użytkowników.

Aż chyba sobie zamailuje do tego sprzedawcy i dowiem się gdzie jest mocna grafika i megawydajny zestaw :). Zauważyliście że w opisie jest pudełko od R9 270, a pudełko płyty głównej wskazuje na model, który kosztuje pół tego komputera na allegro? :D

Nie ma tutaj kompletnie żadnych informacji dla kupującego tak naprawdę. Żeby się czegoś dowiedzieć trzeba samemu przegooglować pół internetu aby coś wyciągnąć o tych podzespołach - czy tak robi dobry sprzedawca?

Co do samej grafiki i gier - wbrew opisowi - już dziś nie zagrasz w najnowsze gry, chyba ze chcesz przeglądać album ze zdjęciami z tychże gier.

Witam

Od dłuższego czasu na Allegro widzę taki oto komputer cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem klientów z podzespołami opisanymi na aukcji:

http://allegro.pl/quad-4-x-4-2ghz-4gb-hd8570-2gb-1tb-usb-3-gratisy-i4370457939.html

Dla mnie, jako osoby nie znającej się na szczegółach, 4x4,2 procesor i tak potężna karta graficzna robi wielkie wrażenie. Jedynie co bym polepszył to RAM do 8 Gb. No okej, według mnie za taką cenę super sprzęt ale teraz pojawia się moje pytanie do bardziej obeznanych osób.

Czy ten sprzęt faktycznie jest taki dobry jak za taką cenę ?

Dobry dla mnie oznacza, że pogra się na wysokich detalach w Battlefield 3 i pokrewne produkcje?

Za odpowiedzi z góry dziękuję jednocześnie zachęcając do dyskusji.

Pozdrawiam

Wedro