Pora na przygode, z RIFT

Witam, szukalem sporo czasu jakiejś sensownej gry, jednak wiele z nich nie przypadlo mi do gustu z roznych powodow.
Z calej gamy roznych gier postanowilem dać szanse RIFTowi, Gdyby ktoś tez byl chetny rzucic okiem, zapraszam do wspolnej gry;)
jak narazie jestem w fazie reinstalki systemu i rano zaczne pobierać:)

jeszcze dodam pare słów, dlaczego wlasnie rift.
Inne mmo dostepne na rynku nie przekonują mnie pustotą fabuły, rozwojem i monotonią gry, bądź abonamentem jak w przypadku WoW'a
Wszelakie shootery czy tez strategie cs'y, tanki, karcianki nie przypadły mi nigdy do gustu, za to wolnym czasie od szukania nowinek z gier lubie powrócić do poczciwego LoL'a ;) jednak niejest juz to dla mnie gra na dluzszy czas.

Tera', Aion etc, wg mnie za duze starania na grafike, i owszem jest oszalamiajaca jednak wydaje mi sie ze kosztem grywalności.
Początki z MMO zacząłem z MuOnline, stara gra jak świat, czasem jeszcze lubie znalesc sobie jakis prywatny serwer i pogrindować czy jak to tam sie nazywa;)
myśle ze jak wyjdzie(o ile wyjdzie, hohoo) Nowe MuO, pochłonie mnie bez reszty;) jednak jak narazie jeszcze się na to nie zapowiada;P

Zapraszam na serwer Zaviel, strona Guardianie ( w sumie to obojętne jest). Najczęściej gram pod nikiem Niisan.

o co chodzi po wybraniu rasy(czlowiek) i klasy ( rogue) ze mam wybrac jeszzce cos...phasewalker, darwish, skirmisher, o co tu chodzi o_O?

Po wybraniu klasy wybierasz "powołanie" (calling brzmi lepiej).

Rift dzieli się na klasy i np. cleric może mieć calling, gdzie może być tankiem, healerem albo DPS-em. Jesteś przypisany do klasy i nie możesz jej zmienić, ale calling (czy dusze, bo one składają się na calling) możesz zmienić w dowolnej chwili, oczywiście za kasę in-game.

Po prostu przeczytaj opisy i wybierz takie calling, które ci odpowiada (pod opisem będziesz miał napisane, czy to tank, dps, czy healer i w opisie będzie, czy nadaje się do gry solo, czy lepiej w party).

Jedno calling będzie niedostępne, bo w jej skład wchodzi dusza z dodatku, więc nie zaprzątaj sobie nim głowy.

Kiedyś nie było czegoś takiego. Wybierałeś klasę i z dostępnych dla siebie dusz składałeś jakiś build. Teraz możesz sobie wybrać jakieś startowe i nie musisz przejmować się szukaniem buildów już na samym początku.

tl;dr: klasy zmienić nie można, ale to co wybierasz po klasie już tak. Po prostu wybierz to, co ci bardziej pasuje z opisem i zmień sobie w późniejszej grze.

oks, ale gra chyba jednak mnie nie wciagnela, ciagle zbierz albo zabij :<

Nawet w GW2 masz takie zadania.

Witamy w grach MMO...

Taki urok gier MMORPG... ja nie wiem czego ludzie oczekują po questach... Zawsze to będzie przynieś, pogadaj, zabij ;_; no w lepszych produkcjach dostaniesz cut scenki i jakąś fabułe

gralem w sporo gier i moze po prostu mi sie juz to przejadło, te zanies pozbieraj zabij...
Zaczynałem przygode z mmo w MuOnline a tam nie trzeba bylo w ogole z zadnym NPCem gadac dlatego moze jestem hm, tak nauczony ;P gdybyscie mieli jakies ciekawe propozycje, jestem otwarty:)

Witam, szukalem sporo czasu jakiejś sensownej gry, jednak wiele z nich nie przypadlo mi do gustu z roznych powodow.
Z calej gamy roznych gier postanowilem dać szanse RIFTowi, Gdyby ktoś tez byl chetny rzucic okiem, zapraszam do wspolnej gry;)
jak narazie jestem w fazie reinstalki systemu i rano zaczne pobierać:)

jeszcze dodam pare słów, dlaczego wlasnie rift.
Inne mmo dostepne na rynku nie przekonują mnie pustotą fabuły, rozwojem i monotonią gry, bądź abonamentem jak w przypadku WoW'a
Wszelakie shootery czy tez strategie cs'y, tanki, karcianki nie przypadły mi nigdy do gustu, za to wolnym czasie od szukania nowinek z gier lubie powrócić do poczciwego LoL'a ;) jednak niejest juz to dla mnie gra na dluzszy czas.

Tera', Aion etc, wg mnie za duze starania na grafike, i owszem jest oszalamiajaca jednak wydaje mi sie ze kosztem grywalności.
Początki z MMO zacząłem z MuOnline, stara gra jak świat, czasem jeszcze lubie znalesc sobie jakis prywatny serwer i pogrindować czy jak to tam sie nazywa;)
myśle ze jak wyjdzie(o ile wyjdzie, hohoo) Nowe MuO, pochłonie mnie bez reszty;) jednak jak narazie jeszcze się na to nie zapowiada;P