[Poradnik] Jak odzyskać skradzione konto w LoLu

Z uwagi że pare osób do mnie pisało bo zostałem 2x oszukany i przejeli mi te same konto 2 razy ale je odzyskałem przybliże wam co zrobić by odzyskać konto ;)

Wysyłamy email do Supportu:

adres - support@riotgames.com

Wzór emaila:

Temat - Unrecoverable Account

Treść emaila:

Username (Log-In): nazwa loginu naszego konta

Summoner name (In-game name): Nik naszego przywoływacza

Server (NA, EU West, and EU Nordic East): Serwer na którym mamy konto

Other e-mail addresses you might have used to register the account:

Inne adresy email związane z kontem naszym

Location you registered the account (City, Country): Miejsce założenia konta Miejscowość, Kraj

Creation date of the account: Data założenia konta lol

IP: nasz adres IP ;)

krótka wiadomość np ze konto zostało przejęte email został zmieniony itd

Wysyłamy i po krótkiej chwili powinien zostać wysłany do nas email że system przyjął zgłoszenie dostajecie numer bileciku i czekacie aż pracownik wam odpisze ;)

piszecie potem o proźbę wysłania resetu hasła na wasz email zmieniacie hasło i email i konto jest z powrotem

CZAS trwania ok 24-72godz całej operacji odzyskiwania POZDRO dla graczy LoLa !

tak ogolnie jest, dlatego handel kontami jest bardzo niebezpieczny bo w 75% gier mozna odzyskac konto praktycznie z niczego

co do topicu, to skad ja mam niby wiedziec kiedy zalozylem konto?

ty piszesz do mnie? bo nikogo innego nie widze,

ja sie pytam skad JA mam wiedzieć kiedy stworzyłem MOJE konto, nikt chyba nie jest w stanie podać dokładnej daty

co do 2 to tym bardziej nie wiem co ty piszesz

to po ch*ja sie baranie wypowiadasz jak nie wiesz co on pisze? wogule niezabieraj glosu

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. - crracked
ty piszesz do mnie? bo nikogo innego nie widze,ja sie pytam skad JA mam wiedzieć kiedy stworzyłem MOJE konto, nikt chyba nie jest w stanie podać dokładnej datyco do 2 to tym bardziej nie wiem co ty piszesz

Nie wiem , email potwierdzenia założenia konta ?....

Daremny poradnik :c Aby odpowiedź z Riota była jednoznaczna, i bardzo szybka, trzeba odpowiedzieć na TE pytania :

-Account Name (the name you log in to the LoL client with):

-Summoner Name (the name your friends see in-game):

-The server you play on (NA, EU-West or EU-Nordic/East):

-Creation date of the account (Month/Year):

-Original email address used to register the account:

-Location you registered the account (City/State/Country):

-Last IP address used to play League of Legends (http://www.whatismyip.com/):

- List of all email addresses used on the account:

- Internet ISP/Provider used when registering the account

- List of locations the account has been accessed from: (City/Country)

- List of payment methods used to purchase RP:

- Email address linked to PayPal account:

- Phone number used for SMS transactions:

- Any additional PaySafe Card PIN/Transaction IDs:

- Any other transaction ID’s received via email for this account

- First few champions ever purchased:

- First item ever purchased with RP:

- List of at least 5 Summoner names of friends you have referred:

- List of at least 5 Summoner names of friends on your friends list:

- Any other family members/friends that have access to your account:

- Are you the original creator of the account?

Gdy odpowiemy na wszystkie, to dostaniemy odpowiedź, wraz z linkiem do zmiany hasła, do konta.

ps. wszystko robimy na https://support.leag...egends.com/home

Nie mam pojęcia po co ten poradnik skoro bez niego osoby, którym naprawdę zależy na odzyskaniu konta, poradzą sobie bez tego teamtu doskonale. Dwa kliki i już https://support.leag...ng-Your-Account

Z ciekawości przejrzałem skrzynkę w poszukiwaniu tego maila i chyba go mam. Wiele osób zwyczajnie by wywaliło stare wiadomości, bo po co jest trzymać skoro do niczego nie są one potrzebne (tak na pierwszą myśl) i tutaj dowiaduję się że trzeba znać datę rejestracji konta (jedyny pożyteczny "zysk" z tego tematu). W jakiej jeszcze grze to jest wymagane ??

Nie trzeba podawać wszystkiego. Jeśli np nie będziesz pamiętał jakich champów kupiłeś, czy tam nie będziesz w stanie podać 5 referali czy friendsów nic się nie stanie. Jak odzywskiwałem, nie podałem dokładnej daty, tylko napisałem że około 2 lata temu. Z mailem nie podałem jednego tylko 3, bo nie pamiętałem na który się rejestrowałem.

To jest oczywiste...

Ale mimo wszystko ja robię inaczej ( jestem niecierpliwy )

Wysyłam po 5 podań po ang i pl

2x zrobiłem tak samo.

1x dostałem po 10h

2 po ~24h

To jest oczywiste...Ale mimo wszystko ja robię inaczej ( jestem niecierpliwy )Wysyłam po 5 podań po ang i pl2x zrobiłem tak samo.1x dostałem po 10h2 po ~24h

Czyli sposób na tzw. hama i prostaka z sosem pod wąsem i kaloszami na nogach.

Tak w sumie też można, podobnie jak w tych konkursach SMS gdzie informują nas o tym, że im więcej ich wyślemy, tym większa jest szansa na wygraną. Ale ogólnie takie sposób (i jego sukces jak widać) mówi nam tylko o tym, albo jak bardzo jest zapchany zawsze support center (tak bardzo LoL jest popularny w strefie problemów z nim związanych), albo jak bardzo szczupły w zasoby pracowników jest owy support center (wstyd, tacy "duzi" a tak słabo ogarnięci).

Tak czy owak, ja zawsze jestem cierpliwy ale kosztuje mnie to czasami parę dni czekania (to nic), a nie mam ochoty i takiej potrzeby aby kombinować aż tak jak osoba wyżej. Dzisiejszej młodzieży brakuje właśnie cierpliwości, oj oj.

http://dogry.pl/r/75229 Zarob sobie pkt na rp , strona całkiem darmowa a to mój reff

warn_ico.png
Warn za Reflink. - crracked

Ja przy wymianie konta lol za steam zostałem oszukany, 1 na nstp dzień miałem wszystko z powrotem ^^ nawet email (specjalny do konta lol'a "hotmail") odzyskałem, a pisałem do polskiego RIOT SUPPORT szybko i sprawnie gościu napisał mi wzór, ja napisałem swoje dane i po ok 3h dostałem z powrotem konto ze zmienionym mailem hasłem itp ^^ na te które podałem w tikecie

czyli support jest "OK" jakby to rammus powiedział

[*]Witaj, [NICK]Przykro mi słyszeć, że masz problemy z dostępem do konta. Z chęcią udzielę Ci wsparcia, jednak najpierw muszę zweryfikować, że konto należy do Ciebie. Podaj mi proszę jak najwięcej z poniższych informacji:- Nazwa konta:- Nazwa przywoływacza:- Serwer na którym grasz:- Data utworzenia konta (miesiąc i rok):- Oryginalny adres email użyty do założenia konta:- Data ostatniego logowania:- Miejscowość z której założyłeś konto:- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie:- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (http://whatsmyip.net/):- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok):- Twój dostawca internetu:- Lista metod płatności użytych do zakupu RP:- Inne osoby, które kiedykolwiek miały dostęp do tego konta:- Jak uzyskałeś to konto:Dzięki za Twoją współpracę podczas tego procesu. Zdaje sobie sprawę, że proszę o bardzo wiele informacji, jednak bezpieczeństwo kont jest dla nas priorytetem w Riot Games.Daj mi znać jeżeli masz jakieś pytania.''If you haven't yet lost the ability to ask, you may not yet ask for relief.''WhiteZorin123Player Support Riot Games

Z uwagi że pare osób do mnie pisało bo zostałem 2x oszukany i przejeli mi te same konto 2 razy ale je odzyskałem przybliże wam co zrobić by odzyskać konto ;)

Wysyłamy email do Supportu:

adres - support@riotgames.com

Wzór emaila:

Temat - Unrecoverable Account

Treść emaila:

Username (Log-In): nazwa loginu naszego konta

Summoner name (In-game name): Nik naszego przywoływacza

Server (NA, EU West, and EU Nordic East): Serwer na którym mamy konto

Other e-mail addresses you might have used to register the account:

Inne adresy email związane z kontem naszym

Location you registered the account (City, Country): Miejsce założenia konta Miejscowość, Kraj

Creation date of the account: Data założenia konta lol

IP: nasz adres IP ;)

krótka wiadomość np ze konto zostało przejęte email został zmieniony itd

Wysyłamy i po krótkiej chwili powinien zostać wysłany do nas email że system przyjął zgłoszenie dostajecie numer bileciku i czekacie aż pracownik wam odpisze ;)

piszecie potem o proźbę wysłania resetu hasła na wasz email zmieniacie hasło i email i konto jest z powrotem

CZAS trwania ok 24-72godz całej operacji odzyskiwania POZDRO dla graczy LoLa !