Porady dla początkującego

Cześć, kupiłem dzisiaj WoW'a, na razie tylko ściągam ale pomyślałem sobie że napisze na forum o jakieś porady dla nowicjusza. Jaki serwer polecacie? Chodzi ki o to żebym nie miał problemów ze znalezieniem jakiegoś pt czy nawet w przyszłości polskiej gildii. Kim polecacie grać? Na razie zastanawiałem się nad druidem albo paladynem. I co najważniejsze to co do craftu, w co warto się bawić? Czy to jakoś zależne od klas jest, że jak mam ciężką zbroję to warto w górnictwo, a jak bym bawił się tym druidem to w alchemię. Co proponujecie? Chyba że macie jeszcze coś ciekawego do zaproponowania to chętnie poczytam:)

Jeżeli zaczynasz a battlechesta jeszcze nie w pisałeś. To chętnie wprowadzę Cię w grę. Wyślę ci rafa z którym gdy jesteśmy w praty mamy exp 300% szybszy, do tego gdy będziesz kupował pre paida dołoże się połowę(z rafa dostane miesiąc grania, żeby nie było, że za darmo to zapłacę za swój i jeden twój miesiąc :)). W razie czego pisz pw, zapraszam :)

Jedna mała rada- paladyna odradzam, jeśli chcesz grać pvp. W WoWie tankowie PvP praktycznie nie istnieją, poza paroma sytuacjami na rated battlegrounds. Paladyn DPS (zadający obrażenia) jest w pvp w tej chwili najgorszym wyborem. Jedyna opcją jest healer, który niestety najlepszy też nie jest. Na PvE sprawdza się nieźle, jednak nie jest najlepszy. Tankiem jest bardzo dobrym, łatwo trzyma aggro i przy ogarnięciu oberwie mało. Damage kręci całkiem, całkiem, jednak nie najlepszy. Healerem jest jednym z gorszych na PvE. Co do druida... Jest to o wiele lepsza opcja. Jako jedyna postać ma 4 specjalizacje- 2 DPSy, 1 healer i 1 tank. W każdym jest wybitny. W PvP w tej chwili druid healer to chyba najlepsza opcja. W PvE też jest niesamowity ze względu na swoje leczenie obszarowe oraz healing over time. Tank jest jednym z lepszych, łatwo trzyma aggro i otrzymuje mało obrażeń przy standardowej rotacji. Feral DPS, czyli melee, jest wprost proporcjonalny do skilla- im lepszy gracz, tym wyższy dps. Niby jest tak z każdą postacią, ale feral druid jest chyba najtrudniejszy, jednak wynagradza najbardziej. Dobry feral zawsze będzie topował dps. Co więcej, jest bardzo dobrą postacią do pvp. Jest jeszcze opcja Balance, czyli ranged magic dps. W PvP jest dobry, zwłaszcza na rated battlegrounds, gdzie może wycisnąć kolosalne obrażenia ze względu na swój multi-targetting. W PvE błyszczy na walkach AoE. Paladyna polecam tylko jeśli uwielbiasz tego typu postać. Jeśli jednak druid i paladyn sprawiają Ci taką samą przyjemność, to bierz druida. Ma o wiele więcej opcji, i w niemal każdej sprawdza się lepiej.

To zrobiłem Druida, tak jak polecacie, na serwerze Defias Brotherhood, jeszcze nie wiem tylko co do craftingu, bo jeżeli wybrałem druida i chyba opłacało by mi się iść w alchemię, prawda?

Pal wcale nie jest taki zły jak pisał kolega wyżej. Co do profesji, to zależy w co chcesz iść.

Czytałem na internecie że wzbogacić się dobrze można na górnictwie, ale postanowiłem wziąć alchemie i zbieractwo roślin, i będę jeszcze się bawił w gotowanie.

Nie napisałem, że jest zły. Napisałem, że Pal DPS jest najgorszą opcją, a co do reszty druid przeważnie sprawdzi się lepiej. A profki jak wolisz, jednak na początek radze mining/skinning, żeby zarobić golda.

Co do pala tanka bym się kłócił bo healer to wiadomo, że druid lepszy.

Toteż napisałem, że tankiem jest dobrym. Problem w tym, że druid też, a w dodatku druid jest lepszym DPSem i healerem, więc jest w lepszej sytuacji, bo jak zechce zmienić spec, to druidem prędzej znajdzie grupę jako healer, czy dps.

Nie ma co dyskutować :) autor tematu już wybrał druida i życzę mu powodzenia :)

Popieram mojego przedmówcę:) nie ma co dyskutować i niepotrzebnie potem w jakieś kłótnie wchodzić.

Żadne kłótnie, nie miałem nigdy zamiaru się kłócić, po prostu mówię, jak jest ;p

Żeby nie otwierać nowego tematu zadam pytanie tutaj, a raczej pytania co do DK, dual SPEC co wybrać? pierwszą specjalizację mam frost, i jak bym wziął unholy to jakiś większy dps mam czy coś w tym stylu? Czy lepiej by było jak bym wziął blood? I co do craftu to co się w nim opłaca brać? I czy lepiej mieć dwa miecze czy jeden 2h?

Podaj mi na pw twój battletag lub mail to jak będę to Ci pomogę we wszystkim.

Cześć, kupiłem dzisiaj WoW'a, na razie tylko ściągam ale pomyślałem sobie że napisze na forum o jakieś porady dla nowicjusza. Jaki serwer polecacie? Chodzi ki o to żebym nie miał problemów ze znalezieniem jakiegoś pt czy nawet w przyszłości polskiej gildii. Kim polecacie grać? Na razie zastanawiałem się nad druidem albo paladynem. I co najważniejsze to co do craftu, w co warto się bawić? Czy to jakoś zależne od klas jest, że jak mam ciężką zbroję to warto w górnictwo, a jak bym bawił się tym druidem to w alchemię. Co proponujecie? Chyba że macie jeszcze coś ciekawego do zaproponowania to chętnie poczytam:)