Witam, macie jakieś porady w gw2 dla początkującego jak ja?
Porady dla początkującego
Porady odnosnie gry? To tego by bylo kilka stron co najmniej . Zadaj konkretne pytanie
Odpalasz klienta gry, logujesz się, wciskasz play, tworzysz swoją postać, wchodzisz do gry, przechodzisz samouczek i grasz. Klasę wybierz tą, która najbardziej Ci się podoba, bo każda jest dobra. Sama gra nie jest skomplikowana, by ktoś musiał Cię trzymać za rękę i oprowadzać. Oczywiście jak czegoś nie wiesz to pytaj, tylko nie takich rzeczy, jak zacząć, czy jaka klasa, bo to rzeczy, które się najczęściej powtarzają od nowych graczy, którzy jeszcze gry nie odpalili.
Przede wszystkim, znajdz sobie gildie, 90% z nich ma staly bonus 10% do expa i do lootu, wiec skroci ci to lvling o 1/10. Malo ale w skali 80 lvli to juz nie tak malo O tym ze pomoga i doradza nie wspomne.. Tylko sie upewnij/popros zeby odpalili tego buffa na exp, to nie jest wielki problem dla zadnej gildii co ma +20 czlonkow wiec nie krepuj sie, po prostu spytaj o tego buffa do expa i jakie jeszcze buffy do expa ci polecaja, na pewno pomoga znalesc ci jedzonko co skroci ci lvling znacznie
Porady. No wiadomo, lvlujesz zwiedzajac swiat. Widzisz na mapie jakis szary znaczek? Zrob zeby byl kolorowy a na bank dostaniesz expa za to Serduszka i inne.. Wypelnione serduszka zmieniaja sie w sklepiki z ciekawymi rzeczami, o ile trzymasz sie miejsc na twoj lvl (te sklepy sa za karme-waluta za wykonywanie eventow itp a nie gold wiec oszczedzasz robiac zakupy) No i nie boj sie eventow, rob rob rob, bo za eventy jest najwiecej expa wiec bierz w nich udzial. Postaraj sie kupic kazda dostepna dla twojej klasy bron i wyprobowac, styl gry moze sie diametralnie zmienic w zaleznosci od tego co masz w rekach, warto znac wszystkie strony swojej klasy. Pelny potencjal osiagniesz na 80lvl ale teraz mozesz juz zaczac poznawac klase. Wybierz sobie set broni ktorymi ci sie gra najprzyjemniej i graj tak az ci sie znudzi, zmien sobie set i graj az ci sie znudzi...
Staraj sie co kilka lvli wymieniac eq na aktualne, na aukcji itemy na niskie lvle to kwestia groszy, zawsze bedzie cie stac o ile nie tracisz kasy na nie wiem co..
Podziwiaj widoki, sluchaj NPC, ucz sie robic uniki w odpowiednim momencie, nie boj sie pytac, community jest przyjazne i pomocne.
Pozdrawiam
To ja się dołączę: jaki przedmiot wybrać z tej skrzynki, którą się dostaje za logowanie się przez 30 dni?
Zaleznie od tego co ci potrzebne - crafcisz legendarki? to surki pod to, brakuje transmutation charge? to wez to, potrzebujesz duzego boostu do expa? tomes of knmowledge wita, itd
Craft. Dużo craftu. Daje to expa i pozwala zarobić. Pamiętaj o food buffach - Chef. Fajnie jest robić Achievementy, bo za punkty są skrzynie z nagrodami. Dniówki też pomagają. Laurele dobrze zbierać na Ascended biżuterię. Dla rozrywki PVP, poza tym będziesz miał mniej więcej wgląd jak się gra profesją na max level. Graj dungeony, interesuj się historią gry. Słuchaj dialogów, oglądaj cut-scenki. To wszystko bardzo ciekawe rzeczy. Nie rushuj do 80. I przede wszystkim - nie sugeruj się innymi, że tym się gra tak, ma taką rolę. Każda profesja może przyjąć każdą rolę. Graj jak Ci wygodnie .
Na początku gry gildia Ci nie potrzebna. Znam wielu graczy którzy wbili max lvl, po kilka legendarek i full asc sety. Zależy czy lubisz grać samotnie czy wolisz siedzieć na ts'ie z gildią. W gw osiągniesz to samo z jak i bez gildii . A co do rad. Rób 100% każdej mapy, dostajesz za to extra expa, kryształki do zmiany wyglądu itemów, itemy oraz surowce. Rób story line, dużo expa i dużo przydatnych itemów (BLK, scrolle na skill pointy i lvl ). Staraj się nie wydawać golda na eq, kupuj u NPc z serduszek za karme, przy okazji odblokujesz sobie skiny.
Na początku gry gildia Ci nie po
Na początku gry gildia Ci nie potrzebna. Znam wielu graczy którzy wbili max lvl, po kilka legendarek i full asc sety. Zależy czy lubisz grać samotnie czy wolisz siedzieć na ts'ie z gildią. W gw osiągniesz to samo z jak i bez gildii . A co do rad. Rób 100% każdej mapy, dostajesz za to extra expa, kryształki do zmiany wyglądu itemów, itemy oraz surowce. Rób story line, dużo expa i dużo przydatnych itemów (BLK, scrolle na skill pointy i lvl ). Staraj się nie wydawać golda na eq, kupuj u NPc z serduszek za karme, przy okazji odblokujesz sobie skiny.
Nie polecam tego co jest na czerwono, zostaw sobie karmę na później np. na legende. Karmy nie zdobywa się już tak fajnie jak kiedyś.
@Edit
Zwracam honor, nie wiedziałem (po mojej przerwie) że wprowadzili "farme" obsydianów.
czy te kilka tysiecy karmy na serduszuszkowe itemy zrobi ci roznice jak bedziesz krafcil lege? xD serio.. Serduszka sa spox dla tolal newbie.
Witam, macie jakieś porady w gw2 dla początkującego jak ja?
0. Jeśli wcześniej grałeś w jakieś MMO zapomnij o nim bo GW2 jest inne. Inne priorytety, inny gameplay. GW2 to nie WoW, Tera, STWOR itp. Szukanie podobieństw z innych MMO mija się z celem.
1. Znajdź gildię (nie jest wymagana do gry ale to naturalna kolej rzeczy w mmo).
2. Nie nastawiaj się na robienie dungów zanim nie skończysz 80 lvl
3. Rób mapki na 100%. Bierz udział w automatycznych eventach. Tak naprawdę postaraj się na początku odkryć jak największy kawałek mapy (przede wszystkim punkty teleportacyjne), żeby zwiększyć swoja mobilność.
4. Zawsze miej zestawy do wydobywania kamyków, drzewa i roślin. Zawsze wydobywaj.
5. Poszukaj na http://wiki.guildwars2.com/wiki/Main_Page swojej klasy i poczytaj jaka szkoła craftu (szukaj pod rozdziału Crafting) jest dla niej najlepsza (np. dla wojownika dobry będzie Weaponsmith i Armorsmith)
6. Rób zadania dzienne ( http://wiki.guildwars2.com/wiki/Daily )
7. Zainteresuj się spvp i wvwvw (pve to tylko jeden niewielki aspekt całej gry)
8. Postaraj się jak najszybciej wbić 80 lvl (to Twój priorytet)
9. Na tym etapie powinieneś wiedzieć czym są comba i dodge http://wiki.guildwars2.com/wiki/Dodge
10. Jak skończysz 80 lvl obowiązkowo zacznij chodzić na dungi (tu przyda się mieć gildię) i przestudiuj meta buildy http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki
11. Zacznij ubijać world bossy, cześć można zacząć bić zanim osiągniesz 80 lvl - timery bossow z mapkami http://gw2timer.com
12. A przede wszystkim ciesz się bo grasz w jedno z najlepszych mmo na rynku
Witam mam karte graficzna 1gb 2gb ramu i procka intel core duo 3.0ghz czy moge smialo brac sie za gw2?
Tak jak pisał ktoś wyżej - gildia to podstawa (zresztą jak to w praktycznie każdym mmorpg), żeby się bardziej wciągnąć i poznać lepiej grę. MMORPG mają to do siebie, że są powtarzalne i na dłuższą metę potrafią nudzić, dlatego tak ważną rolę odgrywają w nich gildie.
Sam chociażby do WoWa miałem kilka podejść i najzwyczajniej w świecie nie umiałem zostać przy nim na dłużej - dopiero za którymś razem zamiast expić, zacząłem od poszukiwań odpowiedniej gildii - wtedy grałem latami. Założę się, że w GW2 miałbym tak samo No ale tutaj od początku zadbałem o to, by mieć gildię.
No chyba, że ktoś zdecydowanie woli grę solo i takie hasanie po świecie go nie nuży, wtedy spoko, aczkolwiek mimo wszystko takie osoby bardzo szybko zmieniają tytuły, skaczą z jednego na drugi itp - bo się nudzą. Grają bardzo casualowo. Przynajmniej z takimi solo graczami się spotykałem dotychczas, jeżeli ktoś ma inaczej, to piszcie śmiało.
Osoba bez gildii/teamu traci:
-zżyte towarzystwo, fora gildyjne, tsy, czaty i inne rzeczy, jakie tam gildie oferują
-buffy gildyjne
-domy gildyjne (w dodatku)
-brak możliwości robienia misji gildyjnych
-brak zgranej grupy na dungi, fraktale, pvp, wvw
-to o czym zapomnialem
Także dla jednego będzie to sporo, a dla innego nie - bez tych rzeczy bez wątpienia da się grać.
Mam małe pytanie pasujące do tematu wiec nie chce zakładać nowego tematu. Na końcowy gear będę chciał wpakować superior rune of scholar wg pewnego poradnika do buildu.. i teraz jak w danym itemie jest 6 pozycji z 6 innymi bonusami to może wcisnąć 6 runów czy tylko 1 żeby odblokował całe 6 opcji? 2 sprawa.. Jeśli item w specyfikacji ma np run of the pack to moge wsadzić inny run?
btw. szukam gildii na serwerze Gandara.
i teraz jak w danym itemie jest 6 pozycji z 6 innymi bonusami to może wcisnąć 6 runów czy tylko 1 żeby odblokował całe 6 opcji?
Wrzucasz runę 6x
btw. szukam gildii
Aiwe.eu - rekrutujemy na forum
Mam małe pytanie pasujące do tematu wiec nie chce zakładać nowego tematu. Na końcowy gear będę chciał wpakować superior rune of scholar wg pewnego poradnika do buildu.. i teraz jak w danym itemie jest 6 pozycji z 6 innymi bonusami to może wcisnąć 6 runów czy tylko 1 żeby odblokował całe 6 opcji? 2 sprawa.. Jeśli item w specyfikacji ma np run of the pack to moge wsadzić inny run?btw. szukam gildii na serwerze Gandara.
W konkretnej runie są 6 bonusów i kolejno ile masz run takich to takie dostajesz bonusy, czyli żeby mieć ostatni bonus to musisz mieć 6 run takich założonych. Runy można mieszać, wiec równie dobrze możesz mieć na każdej części armora inną.
Wtrące się i zadam "pytanie początkującego".
Mianowicie byłem świadkiem takiej sytuacji - jakiś gość, biega i rzuca czymś, po czym pojawiają się 3 kukiełki z których lecą "Trick or Treat bag" z całkiem przyzwoitym sprzętem (przyjamniej dla noobów). Co jakiś czas chce od ludzi golda/donate - o co z tym chodzi?
Tytuł to: Hero of the Lions Arch.
Można było go finale pierwszego sezonu living story. http://wiki.guildwars2.com/wiki/The_Battle_for_Lion%27s_Arch
A rzuca on potionami które zamieniają zwyczajne ambient mobki w kukurydziane z halloween http://wiki.guildwars2.com/wiki/Vial_of_Maize_Balm
Nie wiem o co graczowi może chodzić(jest na tym dość spory zysk), ale wyciskanie kasy z nowych graczy jest niedopuszczalne.
A coś więcej nt. "jest na tym spory zysk"?
Jak gość spytal go "o co w tym chodzi" odpowiedział mu że "chcą zrobić miasto z cukierków" ??
I co ważniejsze - zawartość toreb jest dopasowana do lvl gracza? Tzn jeśli mam np poziom 50, to będą itemy na lvl 50, a jeśli wstrzymam się z otworzeniem do 80lvl, dostane 80lvl eq?