Porady-Evie i inne

Witam. Zacząłem grać w Vindictusa i chciałbym poznać jakieś porady dla Evie. Np. jakie skille maxować, jaki najlepiej mieć set itp. Chciałbym się też dowiedzieć o ogólnych poradach np. jakie itemy najlepiej zostawiać z misji na pozniej itp.

hmm masz 2 scieszki 1 Staff 2ga Scythe ja latam z Scythe w Light secie na 29 mozesz juz zalozyc prawie caly light

staff- czary

scythe-walka w zwarciu moim zdaniem mniej nudna ale czatry maja 1 pier**** a scythe walisz jak mieczem

tu masz http://www.vindictuswiki.com/wiki/Category:Evie_Guides guidy do niej i itemy questy wszystko

http://mabination.com/threads/12435-Evie-The-Battle-Scythe to jest chyba najlepszy poradnik pod scythe jaki jest w sieci, jezeli chodzi o magic to ja sie nie wypowiadam.

w scythe można robićjakieś ciekawe combo ?

no pewnie jak Lannem swordami

Aha, mam jeszcze pytanie co do ulepszania. Co trzeba posiadać by móc ulepszyć np. broń ?

hmm masz 2 scieszki 1 Staff 2ga Scythe ja latam z Scythe w Light secie na 29 mozesz juz zalozyc prawie caly light staff- czary scythe-walka w zwarciu moim zdaniem mniej nudna ale czatry maja 1 pier**** a scythe walisz jak mieczem tu masz http://www.vindictuswiki.com/wiki/Category:Evie_Guides guidy do niej i itemy questy wszystko

Na którym lvl musiałeś mieć skill Light Armor Proficiency, żeby móc założyć cały set ligt?

PS: Od siebie dodam, że według mnie, Evie powinna nosić Cloth Armor bo dodaje on więcej do INT, a jest to najważniejszy współczynnik dla tej postaci, nawet jeśli nosisz kosę.

Tutaj macie poradnik, który podał @mariosko, tylko że po polsku:łapcie!

Aha, mam jeszcze pytanie co do ulepszania. Co trzeba posiadać by móc ulepszyć np. broń ?

enchanement stone ;] zwykle wypadają z bossów z dungów

Evie powinna nosić Cloth Armor bo dodaje on więcej do INT, a jest to najważniejszy współczynnik dla tej postaci, nawet jeśli nosisz kosę.

Do pewnego momentu tak, potem jest set light armor dodający niedużo mniej int niż clothy, a dający dużo więcej defa i agi i bodajże hp.

ma wymaxowny scythe mastery i light armor :P

A da się jakoś odzyskiwać ap osłabiając skille ?

Nie da się, ale nie masz również żadnych ograniczeń co do posiadania/wydawania AP.

Nie da się, ale nie masz również żadnych ograniczeń co do posiadania/wydawania AP.

za to jest ograniczenie lvlowe ;/ myślałem, że wymaxuję Thousand Needles ;D

a takie pytanko, z racji, że jakby nie patrzeć jest mało trochę skili, to oni będą dodawali z każdym kolejnym dodatkiem czy będą takie same ?

za to jest ograniczenie lvlowe ;/ myślałem, że wymaxuję Thousand Needles ;Da takie pytanko, z racji, że jakby nie patrzeć jest mało trochę skili, to oni będą dodawali z każdym kolejnym dodatkiem czy będą takie same ?

Co Ci przeszkadza ograniczenie lvlowe w wymaksowaniu skilla? Chodzisz na dungi i dalej dostajesz AP, nawet na 44 lvlu.

A są np. walki gildii czy coś w tym stylu ?

EDIT: Mam pytanie , oglądałem filmik na yt i widziałem jak Evie biła staffem. Możecie mi powiedziec co zrobić by tez tak móc ?

Ja mogę pokazać sreenshota jak ja rozdałem punkty w evie nie są spektakularne (sam rozdawałem wg uznania) ale zawsze idę w różdżkę ,kosa naprawdę wymiata ja wybrałem różdżkę mój wybór nikt nie zmieni :) każdy patrzy tylko ile bije .. na różdżce nie jest taka słaba po prostu nie może bić ciągle nie ustanie jak na kosie i na s'cierzce różdżki leczyć może, ale głownie atakuje, z 2 lini mi najlepiej idzie choć sporo jest na różdżkę solo, ja wole z kimś :D dam skile jak będzie online vindictus

moim osobistym zdaniem kosa Evie to ciągle jedno i te same Combo-

-Skille wciąż są nowe dodawane, chociaz w najblizszych aktualizacjach i S4 bodajże nic nie planują nowego w skillach( Jedynie postać nowa ma wyjść c: )

-Do Ulepszania broni np z+1/+2 etc jak kolega napisał służą nam kamienie ulepszające(enchancment stone), Na wiekszych lvl'ach wbijamy zwoje z statystykami. (Scrolle)

-Zanim zaczniesz rozdawac skille, zdecyduj! Kijek(Polecam) czy Kosa

-Kijek, Kosa

-Jeden z najwazniejszych skilli w party na staff'ie to jest ice spear/lance .

-Nie sprzedawaj krysztalow tzn"erg crystal", Powder,Blessing powder,mana dust i roznych produktow z ktorych tworzymy potki i elixiry magiczne w magick laboratory.

-Rada na kazda postac. Nie jest wazne w jakim czasie cos ubijesz a czy to w ogóle jestes w stanie ubić samemu. Unikanie obrażeń jest podstawą tej gry.

Witam. Zacząłem grać w Vindictusa i chciałbym poznać jakieś porady dla Evie. Np. jakie skille maxować, jaki najlepiej mieć set itp. Chciałbym się też dowiedzieć o ogólnych poradach np. jakie itemy najlepiej zostawiać z misji na pozniej itp.