Witam ponownie ściągnąłem hearthstone. Jednak zapomniałem większość i na dodatek gram od 0. Nie pamiętam czy najlepiej składało się deck z samych 1 I 2 czy może inaczej budować. Dodam że gram magiem. Wszelkie porady na początek chętnie przeczytam.
Porady na sam początek?
Siemka,
Po pierwsze to na początek radzę Ci grać same areny. Bez dobrej kolekcji kart nic w tym momencie nie osiągniesz, a i przyjemność z gry będziesz miał mocno średnią. Oczywiście możesz się pobawić, zrobić jakąś talię z posiadanych kart, ale daleko nią nie zajedziesz. Ogólnie to nigdzie nie jest powiedziane, że deck ma się składać z samych 1 i 2. Możesz tworzyć talie agresywne, które będą faktycznie zawierały większość tanich kart zadających duże obrażenia, ale przy słabej kolekcji może się okazać, że za wiele nie zwojujesz i tylko się zrazisz do gry. W tym momencie niestety już na 18 randze spotyka się decki typowo z hearthpwn albo tempostorm.
W tym momencie grane są decki typu:
- Aggro (tanie karty, które mają wywierać maksymalną presje na portret przeciwnika)
- Control (chyba najdroższe, skupiające się na late game)
- Mid Range (Bardzo silne od środkowej fazy rozgrywki)
Moja rada dla Ciebie na razie to granie tylko i wyłącznie aren (lepiej poznasz karty i synergie jak już dawno grałeś), dzięki czemu szybko się wzbogacisz. Na początku nie jest to łatwe, ale to najszybsza droga do pokaźnej kolekcji. Żeby na nie zarobić rób sobie zadania: te codzienne i te ukryte, których opis możesz znaleźć np: TUTAJ.
Granie aren bez wiedzy i przegrywanie to marnowanie pieniędzy w grze - dostajemy mniej niż zapłaciliśmy za same wejście. Na początek opłaca się najzwyczajniej w świecie grać. Jest sporo "tanich" tali, albo takich które skupiają się tylko na bazowych kartach. Za zarobione pieniądze najlepiej kupować najnowszy dodatek, a bazowy czerpać z każdej środy i bójki
Tutaj się z Tobą nie mogę zgodzić Kupowanie pakietów i to jeszcze na dodatek z najnowszego dodatku to kompletna strata kasy Oczywiście, że są tanie decki tylko tak na prawdę poza wbiciem 20 rangi w sezonie po rewers co Ci da granie nimi? Wiem, że taki MKRR3 wbił legendę free2play, ale umówmy się, że miał do tego odpowiednie umiejętności. Może się źle wyraziłem w pierwszym poście, ale areny bym grał od razu po poznaniu mechaniki gry (po odblokowaniu wszystkich postaci itp.). Przy takiej ilości kart podstawowych jakie są do zdobycia w grze (z pakietów klasycznych) przy samych bójkach to życzę powodzenia w "kolekcjonowaniu"
Dziękuję wam bardzo za rady mile widziane jakieś poradniki chyba ze tę trochę przestarzałe też mogą być ze stron lub Youtube
Im bardziej zaglebiam się W grę i więcej czytam tym więcej tematów o tym ze bez płacenia za karty nie ma co się bawić dużo w tym prawdy? I ile bym musiał zapłacić?
To zależy co chcesz w tej grze osiągnąć Jak chcesz sobie pograć dla funu, a nie dla rangi czy turniejów to nie musisz płacić nic. Bierzesz karty, które masz, robisz sobie zadania i powoli zbierasz przy okazji się świetnie bawiąc. Jak interesuje Cię szybkie "dogonienie mety" to oczywiście musisz kilka pakietów kupić. Tutaj wszystko rozchodzi się o Twoje oczekiwania i czas, w którym to chcesz osiągnąć co sobie założyłeś. Jeżeli nigdzie Ci się nie spieszy to możesz zarobić sobie na całkiem fajną kolekcję zadaniami, arenami i bójkami nie płacąc ani jednej realnej złotówki. Życzę Ci powodzenia
Witam ponownie ściągnąłem hearthstone. Jednak zapomniałem większość i na dodatek gram od 0. Nie pamiętam czy najlepiej składało się deck z samych 1 I 2 czy może inaczej budować. Dodam że gram magiem. Wszelkie porady na początek chętnie przeczytam.