Witam serdecznie.
Jestem veteranem gw2 i chciałem się przerzucić na Tere. Mógłby ktoś porównać te 2 gry ze sobą bo nie mam pojęcia czy warto przechodzić na Tere.
Z góry dziękuję.
PS: Nie wiedziałem gdzie dać ten temat, więc daje tutaj xd
Porównanie Tera vs GW2
Trudno porównać te dwie gry bo są totalnie różne. Tera można porównać np. do WoWa ponieważ to na jego stylu rozgrywki się opiera. GW2 natomiast ma swój osobliwy, nie przez wszystkich lubiany, styl gry i nie sposób go porównać do czegokolwiek.
Ewentualnie wypisz dokładnie jakie aspekty cię interesują bo tak z głowy serio jest trudno dopasować jedno do drugiego.
Interesuje mnie przede wszystkim endgame. Według mnie endgame w gw jest nudny lub go nawet nie ma, więc głownie chciałbym porównanie tych endgame-ów
Jeśli nie zamierzasz grać na NA to doświadczysz P2W w IS Gameforge'a. Co z kolei przełoży się na ping, chyba że masz naprawdę dobre łącze.
Wiele osób mówi, że GW2 z czasem robi się nudne, ponieważ ciągle robisz to samo. Tera Online patrząc na to pod tym kątem jest jeszcze gorsza. Najprzyjemniejsze dla mnie było wbijanie lvl capa 0-60 i potem 60-65. Chociaż nawet wtedy odczuwałem monotonność. W każdym obozie te same misje(zabij, zabij i zbierz, zbierz) i co kilka lokacji przewijały się te same potwory ze zmienionym kolorem, rozmiarem i nazwą. Szybko się idzie w ten sposób na pamięć ich ataków nauczyć, a jako że TO to non-target to jest jeszcze gorzej, zero zabawy. Wszystko, pomijając dungeony robisz solo, chociaż i ich nie musisz robić przed 60. Jeśli chodzi o endgame to cóż kilka dungów i battlegroundów, które musisz powtarzać do pożygu żeby coś zdobyć i to by było na tyle.
W GW2 nie ma endgame'u, tak naprawdę to od samego początku do końca jest coś do roboty, kwestia tylko czy Tobie się podoba to co gra oferuje. Wbijając lvl cap odblokowujesz kilka nowych rzeczy, ale w każdej chwili możesz wrócić do starych. W Terze tego nie uświadczysz, chyba że bawi Cię zabijanie potworów na 1/10 uderzenia na starych mapkach/dungach.
Powiem tak, po zrobieniu legendy( jakiejś 2-3 miechy temu ) nie widzę w ogolę sensu żeby w grać w gw, nawet nie wiem czy warto dodatek kupić bo gra na dłuższy okres jest nudna. Szczególnie jak ktoś gra od czasów premiery xd
Witam serdecznie.
Jestem veteranem gw2 i chciałem się przerzucić na Tere. Mógłby ktoś porównać te 2 gry ze sobą bo nie mam pojęcia czy warto przechodzić na Tere.
Z góry dziękuję.
PS: Nie wiedziałem gdzie dać ten temat, więc daje tutaj xd