Porównanie zestawów

W skrócie: muszę porównać ze sobą 2 zestawy. Nie wnikajmy w ich opłacalność, poprawność itp. Chodzi tylko o opinię; który zestaw jest lepszy i dlaczego? Czy wymienione zestawy pociągną takie gierki jak FC4, Wiedźmin 3 czy GTA 5 w powyżej 30 fps na dowolnie niskich detalach? Z góry dziękuję za opinię i jeszcze raz zaznaczam, zestawy są jakie są ale chodzi mi tutaj tylko o opinie.

Zestaw 1: AMD X4 860K, GTX 750 Ti 2GB, 8gb ram DDR3, HDD 1TB, Mobo: MSI A68HM-E33 V2

Zestaw 2: Intel Pentium G4400, GTX 750Ti 2GB, 8gb ram DDR4, HDD 1TB, Mobo: Asus H110M-D

... podaj jeszcze modele pł. głównych i rodzaj dysku , bo szkielet czasem daje więcej info niż sprzęt pozostały ... wtedy chłopaki coś odpiszą ...

Pozdrawiam.

Dadałem modele płyt głównych i dyski. Dodam też jedno pytanko: Czy to, że Pentium ma 2 rdzenie i 2 wątki czyni go dużo gorszym od tego AMD z 4 rdzeniami i 4 wątkami?

Jesli do gier bierz z Pentiumem. Jest minimalnie lepszy z 5-6%.

potwierdzenie:

Niby lepszy AMD, ale wtedy płacisz za przestarzałą płytę z DDR3, intelowy zestaw wydaje się być bardziej przyszłościowy, można go kiedyś rozbudować.

Dzięki za opinie. Opcja z Pentium wydaje się więc trochę rozsądniejsza. Wszystkie dodatkowe opinie mile widziane :)

W skrócie: muszę porównać ze sobą 2 zestawy. Nie wnikajmy w ich opłacalność, poprawność itp. Chodzi tylko o opinię; który zestaw jest lepszy i dlaczego? Czy wymienione zestawy pociągną takie gierki jak FC4, Wiedźmin 3 czy GTA 5 w powyżej 30 fps na dowolnie niskich detalach? Z góry dziękuję za opinię i jeszcze raz zaznaczam, zestawy są jakie są ale chodzi mi tutaj tylko o opinie.

Zestaw 1: AMD X4 860K, GTX 750 Ti 2GB, 8gb ram DDR3, HDD 1TB, Mobo: MSI A68HM-E33 V2

Zestaw 2: Intel Pentium G4400, GTX 750Ti 2GB, 8gb ram DDR4, HDD 1TB, Mobo: Asus H110M-D